بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمانشاه، روز یکشنبه ۱۴ اسفندماه در آستانه سال جدید آیین سمنوپزان روستای کرتویج در بخش دینور شهرستان صحنه برگزار شد.
عزیز مصطفایی کارشناس مردمشناسی و مسئول پروندههای میراث ناملموس ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمانشاه، در این خصوص اظهار کرد: آیین سمنوپزان روستای کرتویج از جمله مراسمهای کهن منطقه دینور است که بر اساس گفتههای محلی بیش از ۲۰۰ سال قدمت دارد، اما بر اساس بررسیهای و شواهد موجود این آیین قدمت بسیار کهنی دارد.
مسئول پروندههای میراث ناملموس ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمانشاه افزود: این آیین در دیماه سالجاری به شماره ۲۷۸۱ با عنوان «سمنو پزان کرتویج، آیین، دانش و مهارتهای سنتی» در فهرست میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت ملی رسیده است.
او ادامه داد: آیین سمنو پزان روستای کرتویج هرساله در نیمه اول اسفندماه برگزار میشود.
مصطفایی گفت: سمنو یکی از سینهای سفره نوروز است و فلسفه برگزاری این مراسم به برکت و باروری باز میگردد.
مسئول پروندههای میراث ناملموس ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افزود: مردم کرتویج تفالههای جوانه گندم که سمنو از آن درست میشود را در مزارع رها و یا بر ستون خانهها به امید باروری، زایش و برکت بیشتر در کشاورزی آویزان میکنند.
این کارشناس مردمشناسی در خاتمه تصریح کرد: آیین سمنو پزان روستای کرتویج هر چند که از نسلی به نسل دیگر انتقال یافته است و یک شخص خاص متولی آن است، اما اهالی روستا و مخصوصا زنان درروز موعود حاضر شده و در این آیین شریک میشوند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/