بیش از ۱۲ میلیون زائر و مسافر نوروزی وارد شهر مقدس قم شدند

معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استاندار قم گفت: از ۲۳ اسفندماه 1401 تا پایان روز ۱۲ فروردین‌ماه سال‌جاری، ۱۲ میلیون و ۹۵۳ هزار و ۶۸۷ زائر و مسافر نوروزی در قالب ۳ میلیون و ۳۸۵ هزار و ۲۵۱ وسیله نقلیه وارد شهر مقدس قم شدند.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قم، ابوالقاسم مقیمی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ستاد تسهیلات زائران و خدمات سفر استان قم در نوروز ۱۴۰۲ از ۲۳ اسفندماه 1401 فعالیت خود را آغاز کردند و دستگاه‌های مختلف اجرایی استان مشغول خدمت‌رسانی به زائران و مسافران نوروزی بودند. 

معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استاندار قم ادامه داد: از ۲۳ اسفندماه 1401 تا ۱۲ فروردین‌ماه 1402، در مجموع ۱۲ میلیون و ۹۵۳ هزار و ۶۸۷ زائر و مسافر نوروزی در قالب ۳ میلیون و ۳۸۵ هزار و ۲۵۱ وسیله نقلیه، وارد شهر مقدس قم شده‌اند. 

دبیر ستاد تسهیلات زائران و خدمات سفر نوروز استان قم اضافه کرد: ورودی به استان قم نیز در طول این مدت، ۱۴ میلیون و ۷۱۱ هزار و ۸۹۴ نفر با ۳ میلیون و ۷۴۸ هزار و ۹۸۲ وسیله نقلیه بوده است که طبق آمار دوربین‌های ترددشمار و با توجه به حذف پلاک‌های بومی و پلاک‌های غیرتکراری، یک میلیون و ۴۰۳ هزار و ۸۱ وسیله نقلیه یک تا را در شهر قم داشته‌ایم. 

مقیمی ادامه داد: ۷۴.۷ درصد از این مقدار کمتر از ۶ ساعت تردد در شهر قم، ۷.۴ درصد بین ۶ تا ۱۲ ساعت، ۲.۹ درصد بین ۱۲ تا ۱۸ ساعت، ۲.۹ درصد ۱۸ تا ۲۴ ساعت و بین یک تا دو روز ۴.۸ درصد زائران مسافران نوروزی در شهر مقدس قم تردد داشته‌اند. 

معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استاندار قم  گفت: با توجه به حلول ماه مبارک رمضان، ستادهای مختلفی در حوزه فرهنگی، اجتماعی و اطلاع‌رسانی فعال شد تا با اطلاع‌رسانی و تمهیدات به موقع و درست و در دسترس بودن امکانات برای زائران شهر کریمه اهل بیت (س) از تزاحم ترافیک جمعیتی شدید در اطراف حرم مطهر و سردرگمی زائران در شهر قم جلوگیری شود. 

او با بیان اینکه امسال افزایش ۵ درصدی ماندگاری زائران و ورود به شهر مقدس قم را در تعطیلات نوروزی داشته‌ایم، افزود: همچنین سامانه qomzaer. ir آمار قابل توجهی را به مراکز اقامتی، اماکن گردشگری و تاریخی، بوستان‌ها و مقاصد مسافران راهنمایی کرد و الحمدلله امسال شاهد رضایت نسبی مسافران از اطلاع‌رسانی‌های لازم بودیم. 

مقیمی ابراز کرد: مجموعه دستگاه‌های فرهنگی استان قم، به زائران اسکان یافته در اماکن مختلف اقامتی سطح شهر خدمات و برنامه‌های قابل قبولی را ارائه کردند. 

او از برپایی ستادهای اطلاع‌رسانی در ورودی‌های شهر و اطراف حرم مطهر بانوی کرامت و مسجد مقدس جمکران خبر داد و گفت: المان‌ها و مولفه‌های شهری که به زیبایی شهر کمک کردند، به خصوص المان‌های نوری که توسط سازمان سیما و منظر شهرداری قم تدارک دیده شد، اتفاق خوبی را برای نوروز ۱۴۰۲ در قم رقم زد. 

دبیر ستاد تسهیلات زائران و خدمات اجرایی سفر استان قم گفت: تورهای فرهنگی و گردشگری، آماده‌سازی غرفه‌های بزرگ فرهنگی در میدان آستانه و بوستان‌های اصلی سطح شهر، اجرای نمایش‌ها و تئاترهای خیابانی، برپایی نمایشگاه عبرت و ماه مبارک رمضان در حرم مطهر از جمله برنامه‌های شایسته با همکاری شهرداری قم برای نوروز بوده است. 

او مطرح کرد: همچنین توسط اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان قم، طرح آرامش بهاری در ۲۷ بقعه متبرکه امامزادگان با برپایی خیمه‌های معرفت، پاسخگویی به سوالات، مشاوره، کودک و نوجوان، چندرسانه‌ای، حجاب و عفاف، نمایشگاه ترویج فرهنگ وقف و عرصه محصولات فرهنگی در اماکن مقدسه برگزار شد. 

مقیمی بر اقدامات انجام شده در شهر قم با موضوع «حجاب و عفاف اسلامی» اشاره کرد و گفت: فضای قابل قبولی را در حوزه حجاب و عفاف و رعایت حرمت و شأن ماه مبارک رمضان در ایام نوروز با همکاری دستگاه‌های اجرایی و مردمی مرتبط ایجاد شده بود. 

معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استاندار قم  بیان کرد: در همه اماکن اقامتی رسمی فراهم شده برای زائران همچون مراکز اقامتی تحت نظارت میراث‌فرهنگی، مدارس آموزش و پرورش، مساجد و حسینیه‌ها، کمپ‌های شهرداری و بوستان‌ها، استراحتگاه امامزاده شاه جمال، زائرسراهای حرم مطهر حضرت معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران و سالن‌های ورزشی در موارد اضطراری، ۳۵۸ هزار و ۹۷۷ تخت اسکان در اختیار زائران طی این مدت قرار گرفته است. 

او اعلام کرد: با توجه به ماهیت عبوری و در مسیر بودن استان قم در ایام سفرهای نوروزی، می‌توان گفت که قم پرترددترین استان کشور در ایام نوروز محسوب می‌شود و با این وجود در مجموعه تصادفات برون شهری ایام نوروز، کمترین میزان تلفات جاده‌ای را شاهد بودیم که از ۲۳ اسفندماه 1401 تا پایان روز ۱۲ فروردین‌ماه سال‌جاری، ۱۰ نفر فوتی تصادفات برون شهری را داشته‌ایم. 

مقیمی با بیان اینکه گشت‌ها و بازرسی‌ها یکی از مهمترین امور در راستای تکریم و احترام و خدمت‌رسانی بهتر به زائران و مجاوران است، افزود: گشت‌های متعدد و موثر بازرسی و نظارت میدانی توسط حمل و نقل جاده‌ای، ادارات صنعت معدن و تجارت، میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، جهاد کشاورزی، تعزیرات حکومتی، اتاق اصناف، مرکز بهداشت شکل گرفت و فعالیت‌های خوبی در این زمینه انجام شد که ۱۰ هزار و ۱۵۲ بازرسی در مجموع انجام شد ویک میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان جریمه جزای نقدی متخلفان شده است. 

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 14020114684398

برچسب‌ها