دو فصلنامه مطالعات موزه‌ای رضوی با عنوان زرین فام رونمایی شد

نشریه زرین فام، دوفصلنامه مطالعاتی موزه‌ای به صاحب امتیازی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، هم‌زمان با هفته میراث فرهنگی رونمایی شد.

به گزارش میراث‌آریا به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی، حکمت‌الله ملاصالحی سردبیر این نشریه پنجشنبه 28 اردیبهشت ماه 1402 در مراسمی که در موزه بزرگ خراسان برگزار شد، به پیشینه‌ای از تاریخ ایجاد موزه در ادوار گذشته پرداخت و گفت: تجمیع ارزش‌های بنیادین و میراث به جای مانده، زمینه ایجاد نهاد موزه و باستان‌شناسی است.

سردبیر نشریه زرین فام ادامه داد: کتابخانه و مدرسه نخستین زادگاه موزه است که  در دوران روم باستان شکل گرفت.

ملاصالحی تصریح کرد: موزه‌ها در دوره جدید پدید آمده‌اند، چون احساس شد که زندگی و نحوه بودن ما در جهان و تکنولوژی جدید دستخوش تغییر شده و زندگی کردن به شیوه گذشته دیگر ممکن نیست پس باید آنچه مانده بود محفوظ می‌ماند.

او اظهار کرد: موزه‌ها ایجاد شده‌اند که میراث از دست رفته را زیر یک سقف حفظ کنند، زیرا دیگر آن خوشنویسان را نداریم که طی یک سلوک معنوی به کتابت قرآن‌های نفیسی می‌پرداختند که دیگر برای آن نمونه‌ای نیست.

ملاصالحی موزه‌ها را رنگارنگ‌ترین پدیده‌های عالم مدرن برشمرد و گفت: در دنیای امروز برای هر موضوعی موزه‌ای خلق شده است تا منشا و ریشه تبار آن را بشکافند و بشناسند.

او در بخش دیگری از سخنان خود نشریه زرین فام را میراثی برای نسل آینده خواند که دانسته‌های بسیاری را در اختیار آنها قرار خواهد داد.

ملاصالحی تصریح کرد: نشریه زرین‌فام با فراهم آوردن امکان دسترسی پژوهشگران و متخصصان به منابع تاریخی و هنری موجود در آستان قدس رضوی، به درج مقالات علمی- پژوهشی در زمینه معرفی آثار این مجموعه ارزشمند می‌پردازد.

او افزود: به دلیل مشابهت تاریخی و هنری آثار موزه‌های جهان و ضرورت تبادل یافته‌های علمی این مجموعه‌ها، این نشریه مقالات مرتبط با آثار سایر موزه‌های جهان و به‌طورکلی دانش موزه‌ای، حفاظت و مرمت آثار را نیز پذیرش می‌کند.

ملاصالحی تصریح کرد: این نشریه تلاش دارد برای ارتقای دانش موزه‌ای، با هدف صیانت و محافظت نظام‌مند از آثار و میراث گذشتگان گام برداشته و آثار اطلاعات مستند در رابطه با تاریخ هنر ایران و جهان اسلام در اختیار پژوهشگران قرار دهد.

تاریخ شکل گیری و تحّول حرم مطهر رضوی و بناهای آن،  موزه  آستان قدس مجموعه‌ها و حفاظت و مرمت آثار، بررسی معماری و آثار تاریخی-فرهنگی موجود در مجموعه‌های آستان قدس رضوی، زیبایی شناسی و فلسفه هنر آیینی در جهان ایرانی، تاثیر متقابل جهان ایرانی و جهان اسلامی در حوزه‌های هنری، فرهنگی و اجتماعی از جمله محورهای موضوعی مقالات این نشریه است.
انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 14020229770269

برچسب‌ها