میراث فرهنگی بر اساس مبانی قرآنی و دینی  بازخوانی می‌شود

معاون میراث‌فرهنگی کشور در دیدار با نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه قزوین گفت: پژوهشگاهی به مثابه دانشگاه در وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی راه‌اندازی شده تا آثار تاریخی و میراث‌فرهنگی که ظرفیت دارند را بر اساس مبانی قرآنی و دینی بازخوانی و روایتگری شوند.

به‌گزارش میراث‌‌آریا، قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور در اولین روز از سفر خود به قزوین با آیت‌الله عبدالکریم عابدینی نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه قزوین دیدار کرد.

علی دارابی روز جمعه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ با اشاره به ممتاز بودن قزوین در عرصه خوشنویسی کشور گفت: در حوزه میراث‌فرهنگی و گردشگری نه تنها در استان قزوین بلکه در تمامی کشور برنامه‌هایی طراحی شده و در دست اجرا قرار گرفته است.

معاون میراث‌فرهنگی کشور با یادآوری این نکته که ایران از نظر ظرفیت میراث‌فرهنگی و آثار تاریخی جز 10 کشور برتر جهان است، بیان کرد: در حال حاضر ۲۶ اثر تاریخی کشور جزو آثار جهانی، ثبت شده است، همچنین در تلاشیم که از سهمیه مربوطه برای ثبت جهانی سایر آثار میراث‌فرهنگی و تاریخی به نحو مطلوب بهره ببریم.

او افزود: متاسفانه در چند سال اخیر نتوانستیم به این هدف دست پیدا کنیم که امیدواریم با پیگیری‌ها و تلاش در این زمینه به نتیجه دلخواه دست یابیم.

دارابی با اشاره به سفر اخیر خود به کشور چین، به ظرفیت بالای گردشگری این کشور و تبدیل این ظرفیت‌ها به ایجاد شغل و درآمد اشاره و اظهار کرد: فراهمکردن زمینه‌های لازم برای معرفی میراث‌فرهنگی کشور و استفاده از این ظرفیت‌ها برای توسعه گردشگری از مهمترین موضوعاتی هستند که باید با برنامه‌ریزی دقیق در آینده نزدیک اجرایی شوند.

قائم مقام وزیر میراث‌فرهنگی تصریح کرد: میراث‌فرهنگی و ارتباط آن با آیات قرآن‌کریم از جمله نشانه‌های دیگریست که به ما در افزایش اهتمام نسبت به شناخت میراث‌فرهنگی کمک می‌کند.

 دارابی خاطرنشان کرد: برنامه‌های مدونی در حوزه میراث‌فرهنگی قزوین و سایر استان‌های کشور طراحی شده و در دست اجرا هستند.

حقایق تاریخی اگر به درستی بیان شود اثرگذاری بیشتری خواهد داشت

در این دیدار آیت‌الله عابدینی نماینده ولی‌فقیه و امام جمعه قزوین با اشاره به قدمت تاریخی شهر قزوین بیان کرد: هرچه قدمت تاریخی شهر بیشتر باشد موضوعات  اوقاف و میراثی به تبع آن بیشتر مطرح می‌شود که گاهی نیز به یکدیگر گره می‌خورد و قزوین نیز از این امر مستثنی نیست.

امام‌جمعه قزوین افزود: قزوین به لحاظ  ظرفیت‌های میراث‌فرهنگی در کشور در رده‌های اول قرار دارد و باید موضوعات مربوط به این حوزه  به شکل بسیجی و جهادی مورد بررسی قرار گیرند.

آیت‌الله عابدینی با تاکید بر اهمیت حفاظت از میراث‌فرهنگی تصریح کرد: باید در این خصوص مطالعات جدی انجام شود.

در جریان این دیدار طرح سامان‌دهی و توسعه مدرسه شیخ الاسلام طرح شده و مورد بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 14020230640253

برچسب‌ها