به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی موزه فرش ایران، مریم بردبار رئیس دانشگاه حضرت معصومه (س)، با حضور در موزه فرش ایران، ضمن دیدار با مهران صحرایی سرپرست موزه فرش، تفاهم نامه همکاری این دانشگاه با موزه فرش را امضا کرد.
در این دیدار بهاره براتی عضو هیات علمی و مدیر گروه هنر دانشگاه، حسن عزیزی عضو هیات علمی دانشگاه و امیرحسین روشن ضمیر بنیانگذار استارتاپ چمروش و مسوول کمیته فناوری و نوآوری موزه فرش ایران حضور داشتند.
رئیس دانشگاه حضرت معصومه (س) در این دیدار با تاکید بر تمرکز فعالیت های علمی بر فناوری های نوین اظهار داشت: در دانشگاه حضرت معصومه (س) در بخش های مختلف فعالیت های علمی، مهارت افزایی و کارآفرینی دانشجویی به دنبال استفاده از ظرفیت های هوش مصنوعی هستیم. وی افزود: این امکان وجود دارد که در عرصه فعالیت های مرتبط با فرش نیز از توانمندی های هوش مصنوعی استفاده شود. مریم بردبار ضمن تشریح اهداف تفاهم نامه، بیان کرد: در قالب همکاری موزه فرش و دانشگاه حضرت معصومه(س) فصلنامه تخصصی در حوزه فرش با هدف انجام کار پژوهشی تدوین خواهد شد و البته ضروری است از ظرفیت اعضای هیأت علمی نیز در تدوین این فصلنامه بهره گرفت.
مهران صحرایی سرپرست موزه فرش نیز در این جلسه گفت: موزه فرش ایران با گنجینه بی بدیل و جایگاه ویژه خود بعنوان اولین موزه فرش تخصصی در جهان، آئینه ای از تاریخچه، اصالت و هویت فرش ایران را در برابر بازدیدکنندگان به نمایش می گذارد و به منظور توسعه برنامه های فرهنگی و هنری خود علاقمند به بهره مندی از دانش و تخصص دانشگاهی است.
امیرحسین روشن ضمیر بنیانگذار استارتاپ چمروش سامانه هوشمند تائید اصالت فرش دستباف و مسوول کمیته فناوری و نوآوری فرش دستباف در این جلسه با بیان اینکه دانشگاه نسبت به مقوله فرش نگاه پژوهشی داشته و نگاه درآمدزایی ندارد گفت: قطعا همکاری موزه فرش و دانشگاه حضرت معصومه (س) می تواند دارای ثمرات ارزشمندی برای ارتقاء جایگاه فرش ایران در داخل و خارج از کشور باشد.
وی با بیان اینکه بیش از 1800 فرش در موزه فرش نگهداری می شود که حدود 400 فرش دارای قدمت دوره صفویه است، بیان کرد: در خصوص این فرش ها، کار پژوهشی صورت نگرفته است و هر کدام از این فرش ها داستان و روایت خاص خود را دارند که با انجام پژوهش و مستندنگاری آنها می توان جذابیت های زیادی برای بازدیدکنندگان از موزه ایجاد کرد.
مسوول کمیته فناوری و نوآوری موزه فرش ایران گفت: بنابراین در خصوص فرش های موجود در موزه فرش می توان مقالات قابل ارائه در سطح بین المللی تهیه کرد و همچنین ظرفیت ایجاد مجله بین المللی در موزه فرش وجود دارد.
بهاره براتی عضو هیات علمی و مدیر گروه هنر دانشگاه حضرت معصومه(س) نیز در این جلسه با بیان اینکه پاردایم های شکل گرفته در جامعه نشات گرفته از دانشگاه است، اظهار کرد: باید برای حل مشکلات عرصه فرش نگاهی زیرساختی داشته باشیم و اگر در این حوزه شاهد همکاری موزه فرش و دانشگاه ها باشیم قطعا آثار خوبی را در سال های آتی شاهد هستیم. وی ضمن تاکید بر آثار مثبت راه اندازی نشریه علمی پژوهشی در حوزه فرش بیان کرد: همکاری موزه فرش و دانشگاه حضرت معصومه (س) آثار بسیار خوبی به دنبال خواهد داشت و ظرفیت های دانشجویان این دانشگاه می تواند با استفاده از بسترهای موجود در موزه فرش ظهور و بروز بسیار بهتری داشته باشد.
حسن عزیزی عضو هیات علمی گروه هنر دانشگاه حضرت معصومه (س) نیز با اشاره به اینکه باید در تولید فرش به فرهنگ جوامع هدف توجه شود، خاطرنشان کرد: باید نسبت به سلیقه شناسی در حوزه فرش و به روز کردن نقش ها اهتمام داشته باشیم. وی ضرورت کار پژوهشی در حوزه فرش را مورد تاکید قرار داد و گفت: می توان در نتیجه این کارهای پژوهشی شاهد شکل گیری رویکردهای نوین در عرصه تولید فرش باشیم.
راه اندازی مجله علمی پژوهشی تخصصی معناشناسی مشترک دانشگاه و موزه فرش، بررسی مخاطب شناسی و سلیقه شناسی کشورهای دیگر با استفاده از هوش مصنوعی، سلسله رویداد و یا نشست با نگاه مدرن به فرش و شناخت انواع مکتب های هنری، جشنواره سالانه فرش و هنرهای معاصر، ارتباط با گروه های هنر دانشگاه های خارج از کشور، معرفی دانشجویان برای همکاری با موزه تحت عنوان کارآموزی و کارورزی و استارت آپ، ثبت مالکیت معنوی فرش، برگزاری نمایشگاههای فروش آثار با تمرکز بر نقوش فرش از جمله مفاد این تفاهم نامه است.
همچنین در این تفاهم نامه بر تهیه و تنظیم پروپوزال در راستای برگزاری حراجی فرش در موزه فرش، تهیه و تنظیم بسته فرهنگی در راستای ایجاد نگاه نو و هنری به فرش، برگزاری جلسات نقد، برگزاری سلسله رویدادهای هنری و ارتقاء جایگاه فرش در هنر معاصر تاکید شده است.
انتهای پیام/
نظر شما