شبکه آزادراهی کشور به ۳ هزار و ۵ کیلومتر افزایش می‌یابد

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: با افتتاح آزادراه شیراز- اصفهان توسط رییس جمهوری ۹ درصد به طول آزادراه‌های کشور افزوده می‌شود و شبکه آزادراهی کشور به سه‌هزار و پنج کیلومتر می‌رسد.

به گزارش میراث آریا، «خیراله خادمی» امروز (دوشنبه) در نشست خبری به مناسبت بهره برداری از آزادراه شیراز- اصفهان افزود: پایان همین هفته با حضور رییس جمهوری طولانی ترین آزادراه کشور به ارزش روز ۲۵ هزار میلیارد با سرمایه گذاری بنیاد تعاون وزارت دفاع و شهر جدید صدرا و ۵۰ درصد سرمایه گذاری دولت به بهره برداری خواهد رسید

وی گفت: افتتاح این آزادراه به افزایش ۹ درصدی طول آزادراه‌های کشور منجر می‌شود. این آزادراه یک مسیر میان‌بر برای اتصال دو استان فارس و اصفهان است که بزرگترین رویداد برای بخش جاده‌ای استان فارس بود و استان‌های بوشهر و هرمزگان هم از این آزادراه استفاده خواهند کرد و ‌تحول جدی در حمل و نقل جنوب کشور محسوب می‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: پس از افتتاح آزادراه تهران - شمال در تابستان امسال، دومین پروژه اولویت دار که امسال به بهره‌برداری می‌رسد پروژه شیراز- اصفهان است که از ابتدای شهر شیراز افتتاح و به طول ۲۱۲ کیلومتر تا ایزدخواست اصفهان ادامه دارد.

وی ادامه‌داد: بعد از آن مسیر منجیل به رودبار است که با وجود طول ۸.۵ کیلومتری، اهمیت زیادی دارد و در بهمن امسال افتتاح می‌شود، همچنین آزادراه مرند- صوفیان و بخشی از مراغه- هشترود هم در برنامه افتتاح قرار دارد.

به گفته مدیرعامل شرکت ساخت، متوسط آزادراه‌سازی در ۱۰ سال قبل سالیانه ۸۶ کیلومتر بوده است که اگر امسال موفق به افتتاح این ۲۹۳ کیلومتر شویم، سه برابر متوسط آزادراهی در یک سال بهره برداری خواهیم داشت.

وی گفت: ارزش روز این پنج پروژه ۶۰ هزار میلیارد تومان است، برای شبکه بزرگراهی و راه اصلی هم در سال جاری ۸۰۰ کیلومتر برنامه ریزی ساخت داریم.

جزییات ساخت مسیرهای ریلی در سال جاری

مدیرعامل شرکت ساخت با اعلام اینکه نزدیک به ۱۰ هزار و ۳۵۰ کیلومتر انواع مسیرهای جاده‌ای، ریلی و آزادراهی هم اکنون در حال ساخت است، گفت: یک هزار و ۳۸ کیلومتر از این میزان مربوط به پروژه‌های آزادراهی است.

وی افزود: از بین پروژه‌های ریلی نیز خط ریلی همدان- سنندج تا آخر آبان اماده می شود. اتصال ریل رشت به کاسپین هم در حال ساخت است و تا اوایل آذر در صورت آرام بودن شرایط جوی به بهره برداری می‌رسد. راه‌آهن اردبیل که یکی از سخت ترین پروژه‌های زیرساختی کشور است نیز در دستور کار افتتاح قرار دارد. 

خادمی خاطرنشان‌کرد: متوسط ریل سازی در ۱۰ سال گذشته در بهترین حالت سالیانه ۱۹۹ کیلومتر بوده است که در صورت افتتاح پروژه‌های ریلی اعلام شده، بهره برداری ریلی در سال جاری برای نخستین بار به ۲ برابر می‌رسد.

انتهای پیام/

کد خبر 1402071701127
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha