عبدالحسین وکیلیفرد چهره ماندگار میراثفرهنگی و از بنیانگذاران سازمان میراثفرهنگی در گفتوگو با خبرنگار میراثآریا تشکیل انجمن خیرین میراثفرهنگی را الزامی دانست و افزود: کشور به تنهایی و از طریق بودجه دولتی قادر به نگهداری و مرمت میراثفرهنگی نیست. تشکیل انجمن خیرین میراثفرهنگی باید در ساختار و چارچوبی مشخص در قالب فراخوان سراسری و گرفتن گزارش کامل از فعالیت اقتصادی خیرین انجام شود که همتی وسیع و قوی میطلبد.
او به تخریب خانه های مسکونی متعلق به دوره صفویه در اصفهان طی سال های گذشته اشاره کرد و افزود: بسیاری از خانههای قدیمی دارای ارزش به دلیل کمبود بودجه مرمت نشدند و از بین رفتند که جای افسوس بسیار دارد، استفاده از ظرفیت خیرین میتواند موجب جلوگیری از چنین تخریبهایی شود.
وکیلیفرد بر اهمیت معرفی و آموزش در کنار تشکیل انجمن خیرین تاکید کرد و ادامه داد: کمک مالی افراد به تنهایی کافی نیست و ماندگاری ندارد، باید به معرفی و آموزش که مهمترین امر حفاظت است توجه شود و خیرین دغدغهمند به این حوزه ورود کنند.
این چهره فاخر میراثفرهنگی با تاکید بر اینکه وجدان میراثفرهنگی را باید در همه بیدار کنیم، تصریح کرد: مطالعه و شناخت خیرین از میراثفرهنگی حائز اهمیت است و این فرایند باید از طریق وزارتخانه با برگزاری کلاسهای آموزشی، اطلاعرسانی، برنامهریزی و در ساختاری صحیح انجام گیرد.
او حفاظت را جریانی مردمی دانست و بر شناساندن میراثفرهنگی بهعنوان یک فعالیت و مسئولیت اجتماعی همچنین آگاه کردن مردم نسبت به اهمیت حفاظت از جریان میراث فرهنگی تاکید و تصریح کرد: میراثفرهنگی بهعنوان یک دغدغه و موضوع مورد بحث در خانوادهها باید مطرح شود و این مهم با آموزش و معرفی از طریق کتب درسی مدارس و دانشگاهی همچنین رسانهها امکانپذیر است.
انتهای پیام/
نظر شما