برگزاری ۲۰۰ جشن یلدای گیلانی در اقامتگاه‌های بوم‌گردی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان گفت: ۲۰۰ جشن یلدایی گیلانی در اقامتگاه‌های بوم‌گردی و سنتی و سایر تاسیسات با رویکرد گردشگری خوراک در استان برگزار می‌شود.

به‌گزارش میراث آریا به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان، ولی جهانی گفت: آیین‌ها و سنت‌های ارزشمند ایران زمین در خود شور و نشاط دارد و می‌توان با برگزاری آنها به اشکال مختلف این نشاط و شادابی را در جامعه تقویت کرد. شب یلدا از جمله مراسم شادی است که با آیین‌های زیبا و دورهمی‌های خانوادگی و فامیلی لحظات لذت‌بخشی را برای مردمان در دنیای پرهیاهوی امروز فراهم می‌کند گیلان مهد فرهنگ وهنر است و در این شب نیز در شهرها و روستاهای استان با خوراکی ها و تنقلات و مراسم‌های خاص برگزار می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان افزود: با توجه به ثبت جهانی شب یلدا و لزوم برگزاری هر چه با شکوه ‎تر مراسم گرامی داشت این آیین کهن، این اداره‌کل با تشویق هتل‌ها، مراکز اقامتی و مجموعه‌های گردشگری به بزرگداشت آیین‌های یلدا در قالب برپایی جشنواره سفره‌های یلدایی، نمایشگاه و فروشگاه صنایع‌دستی، موسیقی اقوام، حافظ‌خوانی و قصه‌گویی و... اهتمام می‌ورزد.

او تصریح کرد: اقامتگاه‌های بوم گردی به دلیل فضای داخلی و معماری خاص و با امکانات و شرایط مطلوب اسکان، اقامت و پذیرایی این امکان را فراهم می‌کنند تا مانند گذشته خانواده‌ها دور کرسی جمع شوند و این مراسم را به یادماندنی کنند، از این رو بیش از ۲۰۰ برنامه فرهنگی به مناسبت شب یلدا در بوم گردی‌های استان با رویکرد گردشگری خوراک آماده برگزاری است.

جهانی با توجه به اهمیت حفظ آیین ملی شب چله خاطر نشان کرد: به جز برگزاری آیین شب یلدا در اقامتگاه‌های بوم گردی استان، مراسم‌های دیگری نیز برنامه‌ریزی شده است،به عنوان نمونه ویژه برنامه‌ای در موزه میراث روستایی در روز  یلدا ۳۰ آذرماه از ساعت ۱۴ تا ۱۶ برگزار خواهد شد که شامل سخنرانی، حافظ خوانی، اجرای موسیقی محلی، نقالی، پذیرایی با میوه‌ها و تنقلات شب یلدا خواهد بود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان افزود: بی‌تردید نقش موثر فعالان و مراکز گردشگری در راستای معرفی ارزش‌های سنن و آیین‌های ملی چون یلدا به گردشگران، ارتقای صلح و دوستی میان اقوام را نیز در پی خواهد داشت.

او در پایان گفت: یلدا همان میلاد به معنای زایش، زاد روز یا تولد است که از زبان سامی وارد پارسی شده و همچنان در بسیاری از نقاط ایران برای نامیدن بلندترین شب سال همراه با آیین های خاص برگزار می شود و به جای شب یلدا از واژه مرکب شب چله یا چله شو  نیز استفاده می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1402092201236
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha