خواستار توجه جدی وزارت میراث‌فرهنگی به زیرساخت‌های استان خراسان جنوبی هستیم

استاندار خراسان جنوبی خواستار توجه جدی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در حوزه زیر ساخت‌های گردشگری استان شد و گفت: باغ اکبریه و رحیم‌آباد باید از بنیاد مستضعفان به میراث‌فرهنگی منتقل شود.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل‌از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی، جواد قناعت ۱۶ دی ۱۴۰۲ در ستاد توسعه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان که با حضور وزیر میراث‌فرهنگی همراه بود، اظهار کرد: با وجود کار تیمی ما شاهد اتفاقات خوبی در حوزه میراث‌فرهنگی استان هستیم.

استاندار با بیان اینکه در آذرماه سال ۱۴۰۰مبلغ ۲میلیارد تومان از محل سفرهای استاندار به شهرستان‌ها به مسجد جامع قاین اختصاص یافت، افزود: ۵میلیارد تومان برای باغ رحیم‌آباد از محل اعتبارات استانی پرداخت شد.

قناعت گفت: ارگ کلاه‌فرنگی یکی از دغدغه‌های جدی ما در حوزه گردشگری بود که تداخل کاری مجموعه میراث‌فرهنگی و فرمانداری داشت و با همت فرماندار تعامل خوبی ایجاد شد و کلاه فرنگی استقلال پیدا کرد.

او با اشاره به اینکه در حوزه میراث‌فرهنگی خیلی کار شده اما چیزی که اکنون از آن رنج می‌بریم در حوزه زیرساخت‌هاست، تصریح کرد: متأسفانه ضعف‌های زیر ساختی در حوزه میراث‌فرهنگی و گردشگری داریم که نیازمند توجه استانی و وزارت میراث‌فرهنگی است.

قناعت با اشاره به ۹ اثر ثبت جهانی در خراسان جنوبی، گفت: از این تعداد ژئو پارک طبس و چهار کاروانسراهای استان در دولت سیزدهم ثبت شده است.

استاندار گفت: اولین بازدید امروز پروژه موزه بزرگ استان بود که بعد از ۱۳ سال اعتبار گرفت و عملیات ساخت آن در حال اجرا است.

قناعت گفت: خراسان جنوبی استانی نوپا و جوان است، لذا  تحصیص اعتبار موزه بزرگ استان نیازمند عنایت ویژه وزیر است.

او با بیان اینکه ساختمان ارگ کلاه‌فرنگی استان نیازمند است از فرمانداری به اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی انتقال یابد، افزود: اداره‌کل میراث‌فرهنگی ما هنوز مستأجر است که این در خور شأن مردم متدین و با اصالت استان نیست، لذا امیدواریم با تخصیص اعتبار لازم از سوی وزیر میراث‌فرهنگی این ساختمان خریداری شود.

استاندار ادامه داد: خراسان جنوبی ۳۰۸ آسباد دارد، لذا قابل توجیه است که دبیرخانه آسباد به این استان منتقل شود.

قناعت گفت: باغ و عمارت جهانی اکبریه در اختیار بنیاد مستضعفان بود و هم اکنون ۳۰ سال در اختیار میراث‌فرهنگی است که باید از بنیاد به میراث‌فرهنگی منتقل شود.

او با بیان اینکه بخشی از باغ رحیم آباد هم در اختیار بنیاد مستضعفان است که باید برای انتقال پیگیری شود، ادامه داد: از رئیس‌جمهوری و معاون اول می‌خواهیم باغ‌های اکبریه و رحیم‌آباد تعیین تکلیف شوند.

استاندار گفت: بعد از ۱۵ سال شاهد نارضایتی درخصوص وضعیت محدوده ثبتی شهر قدیمی قاین هستیم، لذا درخواست ما این است که حریم‌ها بازنگری شود تا مردم از سردرگمی خارج شوند.

قناعت تصریح کرد: شهر ملی مله بافی خوسف هم این ظرفیت را دارد که شهر جهانی معرفی شود.

120 رشته صنایع‌دستی در خراسان جنوبی فعال است

هادی شاه‌وردی نیز اظهار کرد: خراسان جنوبی سومین استان پهناور کشور با ۹ اثر ثبت جهانی و هزار و 37 اثر در فهرست آثار ملی کشور است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی با بیان حوزه سرمایه‌گذاری در زمینه گردشگری در دولت سیزدهم افزایش خوبی داشته، گفت: در حال حاضر ۲۳۸ مورد تاسیسات گردشگری در خراسان جنوبی داریم داریم.

شاه‌وردی اظهار کرد: در حوزه صنایع‌دستی ۱۲۰ رشته فعال داریم و حوزه سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی به عنوان زنجیره ارزش انتخاب شده است.

او ادامه داد: می توانیم از ظرفیت منحصر به فرد روستاها در توسعه صنعت گردشگری استفاده کنیم و بیشتر جاذبه‌های گردشگری خراسان جنوبی نیز در روستاها است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی خواستار معرفی جاذبه‌های استان از طریق رسانه‌ها به ویژه صدا و سیما شد و گفت: امید است با کمک مجموعه وزارت بتوانیم از رسانه ملی جاذبه‌های خراسان جنوبی را معرفی کنیم.

شاه‌وردی خواستار افزایش تسهیلات از محل منابع ملی برای سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری شد و گفت: همچنین خواستاریم در خصوص تأمین زیرساختهای مورد نیاز مورد توجه قرار گیرد.

او با اشاره به اینکه در حوزه صنایع‌دستی، با ۶ بازارچه فعال جزو استان‌های پیشرو هستیم، اظهار کرد: اما تکمیل این بازارچه‌ها نیازمند اعتبار بوده که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی یادآور شد: خواستاریم در حوزه پروازی، اختصاص مجوز ویژه در خصوص برقراری پروازهای چارتری به مرکز خراسان جنوبی انجام شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1402101700891

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha