محمد کشاورززاده، سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در چین درباره نمایشگاه «شکوه ایران باستان» که در کاخموزه شهر پکن برپا شده است، در یادداشتی نوشت: زمانی که در اواخر فروردین ماه سال جاری به همراه علی دارابی، قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور و جبرئیل نوکنده، رئیس موزه ملی ایران در ضیافت شام رئیس قصر موزه شهر ممنوعه، ابعاد حضور کشورمان در نمایشگاه شکوه تمدن پارس در کاخموزه شهر ممنوعه نهایی و یادداشت تفاهم برگزاری آن امضا شد، این اطمینان را یافتم که تلاشهای مقامات دو کشور برای آشنایی دو تمدن کهن در مسیر اجرایی خوبی قرار گرفته است.
ایران و چین دو تمدن بزرگ قاره کهن آسیا هستند که مردمان آن از گذشتههای دور با هم تعامل داشتند. میراث جاده ابریشم کهن و اکنون ابتکار کمربندـ جاده شی جی پینگ رئیسجمهوری چین و نیز ابتکار تمدن جهانی GCI او حاکی از علاقه و خواست رهبران چین برای آشنایی و نزدیکی تمدنهای کهن و در سایه آن حرکت بهسوی آینده مشترک (shared future) است.
با فروکش کردن اپیدمی کووید 19 و باز شدن درهای چین بهسوی خارجیان و متعاقب آن سفر آیت الله رئیسی، رئیس جمهوری به پکن در بهمن ماه گذشته و مذاکرات روسای جمهور دو کشور از جمله موضوعات مطروحه در ملاقاتها بررسی زمینههای همکاری دو کشور در بخش تبادل فرهنگی و تاریخی برای ارتباط بیشتر مردم با مردم (people to people ) بود که اکنون بعد از مدتها اجرایی شده است.
شهر ممنوعه چین که بارها چه با خانواده و چه به همراه هیأتهای رسمی از آن دیدن کردهام از مکانهای پربازدید پکن است که همیشه در ورودی آن مملو از جمعیت و توریست است.
مردم چین باجمعیتی بیش از یک میلیارد نفر علاقه مند به آشنایی با فرهنگها و تمدنهای دیگر نقاط جهان بهخصوص تمدنهای آسیایی هستند. نزدیکی ملتها از طریق آشنایی با تمدنهای یکددیگر جهان را امنتر و صلح و برادری را به ارمغان خواهد آورد.
بدون شک حضور بیش از 200 آثار باستانی کشورمان در کاخموزه شهر ممنوعه پکن و ادامه احتمالی این نمایشگاه در شهرهای دیگر چین که ماهها بهطول خواهد انجامید را باید بهعنوان یک کار فرهنگی اثرگذار به فال نیک گرفت و به همه دستاندرکاران به اجرا در آمدن این طرح بزرگ به خصوص وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و همکاران خودم در وزارت خارجه و سفارت جمهوری اسلامی ایران در پکن خسته نباشید گفت.
انتهای پیام/
نظر شما