به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان، محمدهادی طهرانیمقدم ۳۰ دیماه در جلسه شورای اداری شهرستان سراوان اظهار کرد: این تفاهمنامه به منظور گسترش همکاریهای دوجانبه میراثفرهنگی با فرمانداری سراوان در راستای تحقق اهداف حمایتی، آموزشی و ترویجی معاونت صنایعدستی و بهرهگیری از ظرفیتهای طرفین در زمینههای رشد و توسعه قابلیتهای فنی و خود اشتغالی در میان هنرمندان رشته سفال کلپورگان و احیای کارگاه سفال در محل روستای جهانی کلپورگان و بهبود زیرساختها و راههای دسترسی هر چه بهتر این روستا منعقد شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سیستان و بلوچستان افزود: توسعه و ارتقای سطح فعالیتها در مجموعه سفال کلپورگان با توجه به جایگاه جهانی روستا، همافزایی فعالیتهای زیرساختی در مجموعه کارگاهی سفال کلپورگان، تعلیم نیروهای متخصص و کارآمد در ساخت سفال و ارائه خدمات کارگاهی ساخت سفال بخشی از مفاد این تفاهمنامه است که در راستای حمایت از این هنر ارزشمند اجرایی خواهد شد.
او ادامه داد: با توجه به اینکه روستای جهانی کلپورگان یک ظرفیت بسیار ارزشمند در حوزه صنایعدستی استان است برنامههای ویژهای برای بهبود و تقویت این روستا و صنعتگران سفال فعال در آن داریم.
مدیرکل میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان پس از انعقاد این تفاهمنامه بازدیدی از روستای جهانی سفال کلپورگان داشت و از نزدیک مشکلات و مطالبات صنعتگران را بررسی و مورد ارزیابی قرار داد.
روستای «کلپورگان» در مرداد ماه سال ۱۳۹۶ به عنوان نخستین روستای ایران برای ثبت جهانی نامزد شد و یک ماه پس از داوری ارزیابان سازمان یونسکو به عنوان موزه زنده سفال ثبت جهانی گردید. در آذر همان سال و در جشن ثبت جهانی این روستا، رئیس منطقه ای شورای جهانی آسیا و اقیانوسیه لوح ثبت روستای سفالگری کلپورگان را به عنوان نخستین روستای جهانی منطقه آسیا و اقیانوسیه را به مردم هنرمند سیستان و بلوچستان تقدیم کرد.
انتهای پیام/
نظر شما