کشف غیرمنتظره ابزار ۹ هزارساله در لانه خرگوش‌های وحشی

محققانی که زندگی ماقبل تاریخ را در کشور ولز مطالعه می‌کنند، به کشف مهمی دست پیدا کردند که به لطف یک عامل کاملا غیرمنتظره، یعنی خرگوش‌ها، حاصل شده بود.

به گزارش میراث آریا، محققان ولزی موفق شدن از لانه‌های خرگو به یک کشف مهم باستان‌شناسی دست پیدا کننند. خرگوش‌های ساکن جزیره اسکوکولم (Skokholm) هنگامی که مشغول حفر لانه در دو مایلی ساحل جنوب غربی شهرستان پمبروکشایر بودند، دو ابزار سنگی مربوط به عصر حجر و همچنین خرده‌های سفال اوایل عصر برنز را بیرون آورده بودند.

کشف غیرمنتظره ابزار ۹ هزارساله در لانه خرگوش‌های وحشی

ریچارد براون و ژیزل ایگل، متخصصان پرندگان دریایی که به عنوان نگهبان این جزیره غیرمسکونی کار می‌کنند، اشیا را به طور تصادفی مشاهده کردند و عکس‌هایی از آنها را برای محققان باستان‌شناسی ارسال کردند. اندرو دیوید، متخصص ابزارهای ماقبل تاریخ، با نگاهی به تصویر یکی از آثار باستانی، آن را یک نوع تبر سنگی حدودا ۶ تا ۹ هزار ساله تشخیص داد که احتمالاً برای ساختن قایق‌های پوشیده از پوست و یا شکستن صدف‌ها استفاده می‌شده است.

دیوید، محقق این پروژه گفت: اگرچه این نوع ابزارها در مکان های ساحلی در سرزمین اصلی پمبروکشایر و کورنوال و همچنین در اسکاتلند و شمال فرانسه به خوبی شناخته شده‌اند، اما این اولین نمونه کشف شده در اسکوکولم است و اولین مدرکی است که نشان می‌دهد که این جزیره در اواخر دورۀ میان‌سنگی ساکنانی داشته است.

کشف غیرمنتظره ابزار ۹ هزارساله در لانه خرگوش‌های وحشی

علاوه بر ابزار سنگی، تکه‌های یک ظرف سفالی با دیواره‌های ضخیم نیز در بین یافته‌های خرگوش‌ها وجود داشته‌اند! این ظرف احتمالاً حدود سه هزار و ۷۵۰ سال پیش به‌عنوان کوزه‌ای برای سوزاندن مرده استفاده می‌شده است. مانند ابزار سنگی، این تکه‌های سفال نیز اولین مصنوعات از نوع خود هستند که در جزیره یافت می‌شوند.

اسکوکولم معمولاً پذیرای تعداد کمی از بازدیدکنندگان است که علاقه‌مند به تجربه طبیعت بکر هستند، اما در طول دوران همه‌گیری کرونا، براون و ایگل تنها انسان‌های جزیره بوده‌اند. این دو یک وبلاگ دارند که در آن مشاهدات حیات وحش و سایر اتفاقات از جمله یافتۀ جالب مربوط به لانۀ خرگوش‌ها را ثبت می‌کنند.

کشف غیرمنتظره ابزار ۹ هزارساله در لانه خرگوش‌های وحشی

بین قرن‌های ۱۴ و ۱۶، این جزیره به عنوان مزرعه خرگوش عمل می‌کرد؛ این یک استفاده رایج قرون وسطایی از جزایر کوچک بود، جایی که می‌شد خرگوش‌ها را برای استفاده از خز و گوشت آن‌ها پرورش داد.

توبی درایور، باستان‌شناس کمیسیون سلطنتی ولز می‌گوید که به نظر می‌رسد خرگوش‌ها به پشتۀ تدفینی اولیه مربوط به عصر برنز برخورد کرده‌اند؛ پشته‌ای که به نوبه خود بر روی که بر روی یک مکان قدیمی‌تر سکونت شکارچی‌گردآورندگان عصر حجر بنا شده بود.

انتهای پیام/

کد خبر 1402112101299
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha