به گزارش میراث آریا و به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان، علیرضا تابش ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ در جمع نمایندگان بخشهای مختلف در استان کرمان با بیان اینکه همدلی و همافزایی دستگاهها نقش مهمی در برگزاری جشنواره ملی تولیدات چند رسانهای دارد گفت: زمانی که تمام بخشهای خصوصی، غیردولتی و دولتی در کنار هم با موضوع میراثفرهنگی و جشنواره چندرسانهای قرار میگیرند ارزشمند است.
عضو شورای سیاستگذاری جشنواره ملی تولیدات چندرسانه ای کشور با بیان اینکه میراثفرهنگی شناسنامه هویتی ملتها است و در کشورهای مختلف به این میراث هویتی اهمیت زیادی میدهند گفت: نگاه ما به مقوله فرهنگ و هنر و معرفی میراثفرهنگی باید تقویت شود، در نسل ما آثار فرهنگی هنری با یک سلسله مراتبی به دست ما میرسید اما نسل نو، نسل دیجیتال است و رسانههای نوین در عرصههای مهم زندگی اقتصاد، معیشت کار خود را انجام میدهند و آنچه که مغفول میماند هویت ملی است.
او افزود: در این دوره در میراثفرهنگی رویکردی آغاز شده و آن معرفی میراثفرهنگی در بستر رسانهها و فرهنگ و هنر و ابزار هنری است. او با اشاره به اینکه ما یک جامعه ارزشمندی در وزارت میراثفرهنگی داریم که مسلط بر تاریخ، باستانشناسی و مردمشناسی و زبان شناس هستند که ما به آن علوم میراثی میگوییم.
تابش گفت: جریانی هم داریم که در کشور تولید محتوا میکند به نام خانواده بزرگ فرهنگ و هنر، روزنامه نگاران، نویسندگان، شاعران، هنرمندان، فیلم سازان روایت گران مهمی که برای معرفی هویت ملی ما، داستانها، افسانهها و اسطورهها، متون ادبی و متون دینی در جایی مثل جشنواره ملی چند رسانهای برای گفت و شنود، تعامل و هماندیشی تلاش میکنند.
مشاور معاون میراثفرهنگی افزود: باید بدانیم اول بضاعت جامعه فرهنگی هنری و رسانه ای ما در تولید محتوا برای موضوع میراثفرهنگی چقدر هست، دوم اینکه در چه مدیومهایی عرضه می شود پیش بینی آن بود تا ۱۰ سال آینده هوش مصنوعی به بازار عرضه شود، اما دورانی که در کرونا پیش آمد و در آن دوران دو ساله کرونا، مهندسین و دانشمندان و برنامه نویسان حوزه هوش مصنوعی یک جهش هفت تا هشت ساله به کار خود دادند و تقریبا میشود گفت الان ابزار هوش مصنوعی حقیقت اقتصاد، علم، دین، دانش حوزههای معرفتی را تحتالشعاع خود قرار داده است.
او ادامه داد: ما در سومین دوره جشنواره پاییز ۱۴۰۳ مواجه هستیم با دریافت درخواست میزبانی از ۴ استاندار محترم استانهای همدان، سیستان و بلوچستان، فارس و کرمان و تلاش داریم با ارزیابی، بازدید و جلسات هماندیشی بتوانیم اوایل سال ۱۴۰۳ فراخوان جشنواره را منتشر و هنرمندان وقت بیشتری برای ارسال اثر داشتا باشند و شورای سیاستگذاری جشنواره بر طبق فهرست شرایط میزبانی، تصمیم گیری نماید و میزبان مشخص شود.
تابش افزود: جشنواره ابعاد مختلفی از جمله حضور هنرمندان ملی در چند حوزه و رشته دارد، فعال شدن تولید محتوا با موضوع استان میزبان که یکی از بخشهای مهم جشنواره تولید محتوا در مورد میراثفرهنگی استان میزبان است.
مشاور معاون میراثفرهنگی بیان کرد: بخشی از این جشنوارهها و رویدادها تلنگری است به همه ما، صاحبان صنایع، حوزه مسئولیت اجتماعی، مدیران ارشد استان، بخش خصوصی و بخشهای فرهنگی، استانها که دارای کانون پرورش، سینمای جوان و انجمن هنرهای تجسمی، خانه مطبوعات هستند و گروههای مختلف فرهنگی هنری که در استانها مشغول هستند که امیدواریم این جشنواره کمک کند توجه همه ما نسبت به میراث ملی و فرهنگی کشورمان بیشتر شود خصوصا برای نسل نو به هر حال بعدها همه ما مورد سوال قرار خواهیم گرفت که برای معرفی کشورمان چه کار کردیم.
انتهای پیام/
نظر شما