حفاظت از یوزپلنگ در ایام سفرهای نوروزی با مشارکت مردم/ تعطیلات نوروزی بدون تصادف با یوز گذشت

مدیرکل روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مردمی‌سازی حفاظت از گونه‌های نادر جانوری مانند یوز آسیایی یکی از سیاست‌های سازمان محیط زیست محسوب می‌شود.

به گزارش میراث آریا، میثم سعیدی مدیرکل روابط عمومی سازمان محیط زیست، در حاشیه سفر به شاهرود برای بازدید از تلاش محیط‌بانان و دوستداران حیات وحش برای حفاظت از یوز آسیایی در محور میامی-عباس‌آباد بیان کرد: یکی از کریدورهای اصلی تردد کشور و همزمان یوزپلنگ ایرانی، محورهای مواصلاتی شاهرود و میامی به خصوص محدوده میاندشت محسوب می‌شود، لذا نیاز است در ایام پیک سفرهای نوروزی، مردم از این ترددها آگاهی پیدا کنند.

او با بیان اینکه تشکل‌های مردمی و محیط‌بانان از شروع تعطیلات نوروزی در محل میاندشت حضور دارند، افزود: رصد و پایش مسیرهای تردد یوز پلنگ علی رغم کمبود امکانات به صورت جهادی و در طول تعطیلات نوروزی در حال انجام است که باید از این افراد قدردانی کرد که این چنین در راستای حفاظت از یوزپلنگ ایرانی تلاش دارند.

حفاظت مشارکتی، از سیاست‌های سازمان محیط زیست

مدیرکل روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه تلاش خواهیم داشت که بتوانیم امکانات بهتری برای محیط‌بانان و تشکل‌های مردمی که شب‌ها در جاده‌ها حضور داشته و رانندگان را از محل تردد یوزپلنگ‌ها آگاه می‌سازند، فراهم کنیم، تاکید کرد: در این ارتباط از اسپانسرهای یوزپلنگ ایرانی نیز بهره‌گیری خواهیم کرد.

سعیدی با بیان اینکه حفاظت مشارکتی سیاستی است که سازمان محیط زیست نیز در قبال یوزپلنگ ایرانی در دستور کار قرار داده است، گفت: در هیچ جای دنیا حفاظت از محیط زیست صرفاً بر عهده دولت‌ها نیست و مردم و بخش‌های خصوصی نیز در آن مشارکت دارند. در زمینه یوزپلنگ نیز سازمان محیط زیست باید راهبری و تسهیلگری را صورت دهد تا مردم هم مشارکت داشته باشند.

او با بیان اینکه ۹۰درصد فرآیندهای حفاظت از محیط زیست در کشور ما دولتی تعریف شده است، افزود: در حال حرکت به این سمت هستیم که مردم در حفاظت از گونه‌هایی مانند یوز، همراهی و مشارکت داشته باشند که نمونه آن را با کار جهادی مردم و محیط‌بانان در شاهرود و میامی شاهد هستیم.

نقش قابل تحسین مردم در حفاظت از یوز

مدیر کل روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: در زمینه حفاظت از گونه نادر یوز حتی از شهرستان‌های اصفهان و یزد هم داوطلبانی را داریم که حضور پیدا کرده و داوطلب شده‌اند.

سعیدی با بیان اینکه محیط‌بانان و همچنین مردم و داوطلبان در کنار جاده مسیر اصلی تردد یوزپلنگ‌ها شبانه ایستاده و با علائم و آتش تلاش می‌کنند که مردم را از محل تردد یوزها آگاه سازند، تاکید کرد: جلوگیری از تصادف و تلف شدن یوزها هدف اصلی این مردم است.

او تأثیر این اقدامات را در معرفی یوز و همچنین مراقبت‌های مردم و مسافران نوروزی در هنگام عبور از میاندشت و دیگر مناطق، بسیار مؤثر و خوب بوده است تاکید کرد: کریدور اصلی تهران - مشهد در منطقه میاندشت حتی یک تصادف را نیز تاکنون شاهد نبوده و این نشان می‌دهد که کارهایی از این دست به خوبی جواب داده است.

فنس‌کشی کریدور میاندشت تعهد وزارت راه است

مدیرکل روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه تاکید کرد: در کنار تلاشی که مردم و سازمان محیط زیست انجام می‌دهد انتظار داریم که وزارت راه هم به تعهد ۲۰ میلیارد تومانی خود در قبال فنس کشی کریدور میاندشت عمل کند.

سعیدی همچنین بیان کرد: با همکاری یک شرکت هواپیمایی البته اقداماتی در زمینه فنس‌کشی صورت گرفته اما نیاز است که وزارت راه به تعهدات خود در این زمینه عمل کند تا بتوانیم در حوزه حفاظت از یوزپلنگ اقدامات اساسی‌تری را صورت دهیم.

او در انتها با بیان اینکه هر چند اعتقاد داریم که فنس‌کشی به تنهایی کافی نیست و در زمینه حفظ سرمایه‌های ملی بیشتر کوشا باشیم، تاکید کرد: سال قبل یک یوز باردار با سه توله تلف شدند و لذا باید بیشتر در حفظ این گونه‌ها تلاش داشت زیرا خسران از دست دادن یوزها، قابل جبران نیست.

انتهای پیام/

کد خبر 1403011502196
دبیر مریم قربانی‌نیا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha