ویزای زیارتی یا گردشگری برای کشورهای عضو شانگهای برقرار شود

مدیرکل توسعه روابط فرهنگی آسیا و اقیانوسیه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی پیشنهاد داد: در راستای توسعه همکاری‌های فرهنگی بین کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، ویزای زیارتی یا گردشگری برای شهروندان این کشورها، برقرار شود.

به‌گزارش میراث آریا، پیش‌نشست اجلاس وزیران فرهنگ کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، با حضور کارشناسان و نمایندگان فرهنگی کشورهای عضو به صورت برخط برگزار شد.

در این نشست ضمن بررسی تمهیدات برای برگزاری جلسه وزیران فرهنگ کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، پیشنهادهای متنوع کارشناسان برای ارتقای روابط فرهنگی این کشورها، مطرح و بررسی شد.

قرار است بیست و یکمین نشست وزیران فرهنگ کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، اردیبهشت ماه امسال در قزاقستان برگزار شود.

در این نشست برخط که به ریاست قزاقستان برگزار شد، کارشناسان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، هند، چین، پاکستان، تاجیکستان، روسیه، ازبکستان و قزاقستان حضور داشتند. قرقیزستان که عضو نهم سازمان همکاری شانگهای است، در این نشست حضور نداشت.

عادل خانی، مدیرکل توسعه روابط فرهنگی آسیا و اقیانوسیه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، که با همراهی پرویز قاسمی، رئیس اداره همکاری فرهنگی سازمان‌های بین‌المللی و مردم‌نهاد، در این نشست حضور داشت، ضمن تشکر از دولت قزاقستان برای میزبان این رویداد مهم فرهنگی، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران از برگزاری جشنواره‌های مشترک فرهنگی بین کشورهای عضو سازمان، استقبال و آمادگی خود برای اعزام گروه‌های هنری جوان و توانمند، برای حضور در چنین رویدادهایی اعلام می‌کند.

او تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو اصلی سازمان همکاری شانگهای، از اجرایی کردن برنامه‌های فرهنگی بین کشورهای عضو استقبال می‌کند و در همه آنها حضور خواهد داشت.

خانی در ادامه پیشنهاد کرد: در راستای توسعه همکاری‌های فرهنگی بین کشورهای عضو سازمان، ویزای زیارتی یا گردشگری برای شهروندان این کشورها، برقرار شود تا از این طریق، توسعه فرهنگی، شتاب گیرد.

سایر کارشناسان حاضر در این نشست برخط، ضمن موافقت با این پیشنهاد ایران، اعلام کردند که این موضوع به صورت مکتوب و مدون در اجلاس آتی وزیران فرهنگ کشورها، بررسی و در قالب یک توافقنامه، به امضا برسد.

بر همین اساس، مباحث حقوقی و دیپلماتیک این پیشنهاد با هماهنگی وزارت خانه‌های امور خارجه و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشورمان، پیگیری، تدوین و به سایر کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، ارائه خواهد شد.

مدیرکل توسعه روابط فرهنگی آسیا و اقیانوسیه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بخش دیگری از این نشست برخط، با اشاره به ابتکار قزاقستان در طرحی برای ارائه زیارتگاه‌های معنوی کشورهای عضو سازمان اظهار کرد: معرفی یکی از زیارتگاه‌های کشورهای عضو، ایده بسیار خوبی است و در این چارچوب، ما یکی از اماکن برجسته دینی کشورمان را معرفی کرده‌ایم و پیشنهاد ما این است که در نشست ماه آینده وزرای فرهنگ، این ابتکار اجرایی شود.

بر اساس این ابتکار، قزاقستان به عنوان رئیس دوره‌ای اجلاس وزرای فرهنگ، از ویدئوها و عکس‌های یک زیارتگاه معرفی شده از سوی کشورهای عضو، اثری تصویری تولید و به صورت بین‌المللی آن را منتشر خواهد کرد. این طرح توسط رئیس جمهوری قزاقستان در اجلاس سران شانگهای ۲۰۲۳ در دهلی نو مطرح شده است.

اهداف این طرح، تقویت و حفظ دوستی ملل، بازشناسی و معرفی ظرفیت‌های گردشگری، تبلیغ و ترویج بناهای میراث معنوی و فرهنگی کشورهای عضو، عنوان شده است.

در بیست و یکمین نشست اجلاس وزیران فرهنگ کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، علاوه بر تبادل نظر برای تعیین چشم‌انداز توسعه همکاری‌های فرهنگی چندجانبه، پیشرفت اجرای موافقتنامه بین دولت‌های عضو سازمان در زمینه همکاری فرهنگی نیز مورد توجه قرار خواهد گرفت.

در بخش دیگری از این نشست، خانی توجه اعضا را به موضوعات فرهنگی مهمی همچون مقابله با افراط‌گرایی، مقابله با تروریسم و آنچه در فلسطین و غزه می‌گذرد و ارائه برنامه‌های مشترکی پیرامون موضوعاتی همچون نوروز جلب کرد.

او با ارائه پیشنهاداتی به اعضای حاضر در این نشست گفت: ایجاد دبیرخانه سینمایی کشورهای عضو سازمان در ساختاری جدید، امری ضروری است و با توجه به ظرفیت‌ها و دستاوردهای ایران در حوزه تولید و اکران فیلم، می‌توانیم کمک‌های شایانی به برقراری این ساختار بکنیم.

در بخش‌های دیگر این نشست نیز، هر یک از کارشناسان، درباره پیشنهادهای جمهوری اسلامی ایران در زمینه گسترش همکاری های فرهنگی، نکاتی را مطرح و پیشنهادات خود را نیز در این راستا ارائه کردند. قرار است جلسه حضوری این نشست، پیش از برگزاری اجلاس وزیران فرهنگ کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، در شهر آلماتی، پایتخت قزاقستان برگزار شود

انتهای پیام/

کد خبر 1403012902970

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha