بهگزارش میراثآریا، فرزاد شریفی اظهار کرد: شاهنامه، به عنوان یکی از مواریث کهن ما ایرانیان، از گذشتههای دور مورد توجه مردم استان ایلام بوده است. این جایگاه رفیع در میان مردم این استان سبب شد که در گذشتههای دور این سرودهها به زبان کُردی ایلام برگردانده شوند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ایلام افزود: هماکنون نیز این اشعار که به صورت سینه به سینه به ما رسیده است در میان مردم استان ایلام به ویژه مردمان روستایی و عشایر، که هنوز پیوند خود را با گذشته خود نگسستهاند، رواج دارد که این امر اهمیت آن را برای ثبت در فهرست آثار فرهنگی ناملموس کشور، دو چندان میکند.
او تصریح کرد: به همین دلیل این ادارهکل در نظر دارد به مناسبت هفته میراث فرهنگی و روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فروسی، پرونده اثر ناملموس شاهنامه به زبان کُردی را برای ثبت به وزارتخانه متبوع ارسال کند.
شریفی ضمن برشمردن اقدامات فرهیختگان و نخبگان استان ایلام، در راستای حفظ و پاسداشت این میراث کهن، به اقدامات افراد شاخصی مانند سیاوش لطفی کار که در این راستا گامهای مهمی را برداشتهاند، اشاره کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ایلام گفت: سیاوش لطفی کاراز پیشکسوتان ادب و فرهنگ در استان ایلام، در سال ۱۴۰۰ توانست برگردان اشعار شاهنامه به زبان کردی ایلامی را در سه مجلد به چاپ برساند که این امر اقدامی مهم در راستای نگهداری و حفظ میراث فرهنگی به جای مانده از گذشتگان است.
انتهای پیام/
نظر شما