بهگزارش میراث آریا، علیرضا خزائلی در نشست خبری که بهمناسبت فرا رسیدن روز جهانی موزه و هفته میراثفرهنگی که در محل موزه شهر قزوین برگزار شد، گفت: در حاشیه جشنواره چدرسانهای میراثفرهنگی فیلم کوتاهی از میدان دارالشفا نمایش دادیم، این میدان تاریخی که نقطه اتصال بین سعدالسلطنه تا دولتخانه بود بخش مهمی از بافت و هویت تاریخی قزوین را شامل میشد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قزوین افزود: اسناد و تصاویر هوایی تا پیش از سال ۱۳۳۵ نشان میدهد که این محدوده تماماً باغ و فضای سبز بوده و ساختوساز و تفکیک قطعات بعد آن سال رخ داده است.
او اظهار کرد: آنچه مورخان و پژوهشگران از سفرنامهها و نقشهها بهویژه نقشه سال ۱۹۱۹ دوره قاجاریه و توضیحات مستشرقان از دوره صفویه روایت میکنند، میدان بزرگ قزوین تحت عنوان میدان شاهی (میدان سعادت) وسعتی بزرگ و در غرب بقعه چهار انبیاء و در برگیرنده سعدالسلطنه و مسجدالنبی امروزی بوده است.
خزائلی افزود: برای احیای هویت تاریخی قزوین طراحی و ساماندهی این میدان در رابطه با اتصال بین سعدالسلطنه، چهارانبیاء و چهلستون مطالعه شد، مبانی تاریخی آن مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت مقصدی تحت عنوان میدان در نقطه اتصال این دو بنا در نظر گرفته شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قزوین پیرامون نامگذاری این میدان گفت: نامگذاری آن باید ریشه در هویت تاریخی داشته باشد، لذا بررسی و مطالعه ما نشان داد این منطقه در قاجاریه دارالشفا نامگذاری شده و ما هم طرح میدان را با همین نام انتخاب کردیم.
او افزود: در حال حاضر طرح تهیه و تصویب شده و با عنایت به اینکه یک پروژه مهم شهری و مرتبط با هویت تاریخی قزوین است امیدواریم بتوانیم به بهترین شکل با اجرای طرح میدان دارالشفا را احیا کنیم.
انتهای پیام/
نظر شما