به گزارش میراثآریا، حجتالاسلاموالمسلمین سیدجلال حسینی امروز شنبه ۲۹ اردیبهشتماه ۱۴۰۳ در آیین نکوداشت «روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی» که با مشارکت آستان قدس رضوی و اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی در موزه بزرگ خراسان برگزار شد، ضمن تبریک دهه کرامت اظهار کرد: در قرآن عبارات متعددی از یاد کردن انسان بیان شده است و خداوند بارها انسان را به یاد کردن تاریخ و تمدن خود فرا خوانده است پس معلوم میشود که این یاد کردن خط راهبردی است و باید این خط دنبال شود.
رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی ادامه داد: در قرآن به خواندن تاریخ و مطالعه آثار تاکیدات بسیاری شده و در این میان جهتگیری مناسبی ارائه شده است چون جهتگیری باعث نتیجه امر میشود، با توجه به اینکه امروزه موزه در دنیا نافذترین رسانه است و جهتگیری خاصی را به دنبال دارد باید این جهتگیری را به صورت مطلوبی برای تمامی مردم ایران تعمیم دهیم و با دقت این جهتگیری را در مسیر درست انتخاب کنیم.
حسینی تصریح کرد: جهتگیری قرآنی در خصوص تاریخ، تمدن و مطالعه این آثار تربیت و تعالی انسان است، بنابراین باید تلاش کنیم که پیشینه تمدنی را برای مردم به خوبی نمایان کنیم.
او با بیان اینکه آموزش شعار موزهها و پژوهش عملکرد آن است، گفت: برای این دو موضوع مهم باید به جهتگیری آن توجه ویژهای شود، باتوجه به این موارد بایستی در این میان انسانهای کاربلدی برای جهتگیری موزهها به ایفای نقش بپردازند و در این فعالیت سهیم شوند.
رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی یادآور شد: موزه جامع رضوی آستان قدس رضوی با بیش از ۸۰ هزار متر مربع شروع به فعالیت کرده و همه باید برای ثمر بخشیدن این موزه کمک کنیم چرا که موزه جامع رضوی میتواند مکمل زیارت و دالان معرفت باشد.
حسنی ادامه داد: سالانه ۳۰ میلیون زائر به مشهد مشرف میشوند و باید با این امر آشنا شوند تا در خصوص سیره اهل بیت(ع) آگاهی یابند و به کمک آن جهتگیری قرآنی، با تاریخ و تمدن خود آشنا شوند.
او با توجه به سخن امام رضا(ع) در این باره خاطرنشان کرد: امام رضا(ع) در این خصوص فرمودهاند «رَحِمَ اللّهُ عَبْدا اَحْیا أمْرَنا،» فَقُلْتُ لَهُ «فَکَیْفَ یُحْیِی أمْرَکُمْ؟» قالَ «یَتَعَلَّمُ عُلُومَنا و یُعَلِّمُها النّاسَ، فَإِنَّ النّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحاسِنَ کَلامِنا لاَتَّبَعُونا؛ خداوند، رحمت کند آن بندهای را که امر ما را زنده کند». گفتم «چگونه امر شما را زنده کند؟» فرمود «علوم ما را فراگیرد و به مردم بیاموزد، که اگر مردم زیباییهای گفتار ما را می دانستند، از ما پیروی میکردند»، بنابراین باید تلاش کنیم تا موزه آستان قدس رضوی را مکمل زیارت حضرت قرار دهیم تا امر امامان را زنده کنیم.
رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: مقام معظم رهبری در خصوص حرم ثامن الحجج (ع) فرمودهاند «حرم مطهر رضوی موزه زنده است»، بنابراین باید استادان در این امر سهیم شوند و با کارشناسیهای خود برای موزه جامع رضوی و حرم مطهر موثر باشند.
حسینی افزود: موزههای آستان قدس رضوی دارای ۱۷ گنجینه مختلف است که آثار آن در سالهای اخیر تغییری کرده است، بهعنوان مثال موزه قرآن ۴۰ سال است که قرآنهای آن تغییر نکرده است و تنها مرمت شدهاند، اما امسال این تغییرات آغاز شد و از میان ۲۳ هزار قرآن ۱۱۴ قرآن را بر اساس خط، قدمت و آرایههای هنری انتخاب کردهاند.
او تصریح کرد: این امر باید به دیگر گنجینهها تعمیم داده شود و در ۱۷ گنجینه تغییرات مطلوب و به روزی صورت گیرد، زیرا مشهد ظرفیت بسیاری دارد و اگر این امور در جوار امام رضا(ع) تبیین شود، تاثیرپذیری بسیاری دارد و مردم میتوانند در کنار زیارت با تمدن و تاریخ خود نیز آشنا شوند.
او در خصوص ثبت آثار موزههای آستان قدس رضوی اظهار کرد: در سالهای اخیر نشریه تخصصی موزه منتشر و کتابی تحت عنوان جام جهان نما، آثار موزهای که به ثبت رسیده در این کتاب لیست و معرفی شده است، همچنین ۳۵ اثر از موزههای آستان قدس به ثبت ملی رسیده است.
رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با اشاره به اهمیت ثبت ملی و جهانی زیارت گفت: موضوع زیارت که موضوعی کلیدی است اداره کل و وزارت میراثفرهنگی، در حال ثبت جهانی آن هستند.
حسینی افزود: درصدد هستیم به صورت دورهای موزههای آستان قدس رضوی را تغییر دهیم و بهروزرسانی کنیم، بنابراین از تمامی صاحبنظران در این زمینه درخواست داریم که به صورت خادم علمی با آستان قدس همکاری کنند و در این راستا تاثیرگذار باشند.
انتهای پیام/
نظر شما