به گزارش میراث آریا، علیرضا خزائلی روز پنجشنبه 17 خرداد 1403 در این نشست ضمن تبریک فرا رسیدن روز جهانی و هفته صنایعدستی به همه هنرمندان و فعالان این عرصه گفت: خوشبختانه طی سال گذشته همکاریهای بسیار خوبی در حوزه گردشگری و صنایعدستی با اتاق بازرگانی استان داشتیم که از جمله آنها میتوان به حضور موثر و فعال انجمن صنایعدستی در نمایشگاه گردشگری تهران اشاره کرد.
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قزوین با اشاره به فضای تعاملی خوبی که در اتاق بازرگانی استان فراهم شده خطاب به هنرمندان افزود: رئیس اتاق بازرگانی استان انسان بسیار باهوش و موفق در حوزه تولید و بازرگانی هستند که توجه و علاقه ویژهای هم به حوزه صنایعدستی دارند که باید از این فضا برای رسیدن به بازارهای جهانی استفاده کنید.
او موضوع درآمد ارزی ، صادرات محصول و فعالیت در بازارهای جهانی را یکی از معضلات حوزه صنایعدستی استان خواند و اظهار کرد: هیچ فعالی به اندازه شما نمیتواند از قیمت بالای دلار بهره ببرد، در بازارهای داخلی قیمت کار و تولیدات شما به ریال است و اگر به بازارهای خارج ایران دسترسی پیدا کنید درآمد شما به دلار است.
خزائلی ادامه داد: بعضی از استانها در زمینه صادرات پیشرو هستند و ما متاسفانه جا ماندهایم و به نقطه مطلوب نرسیدهایم.
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان با ارائه آماری از پروانههای فعالیت صادرشده در حوزه صنایعدستی افزود: در حوزه صنایعدستی استان با مجوزهای مشاغل خانگی نزدیک به ۱۰هزار پروانه فعالیت صادر شده که از این تعداد فقط ۱۲ عدد به کارگاههای تولید محصول اختصاص داشته و مابقی، پروانههای تولید انفرادی است و این آمار نشاندهنده این است که نتوانستهایم در این حوزه کارهای بزرگ انجام دهیم.
او خاطرنشان کرد: وقتی شما بتوانید فعالیت خود را گسترش دهید آداب کار شما هم تغییر میکند و این موضوعی است که باید در سال جاری از دغدغههای جدی فعالان این حوزه باشد.
خزائلی با اشاره به نحوه واگذاری حجرههای سعدالسلطنه بهعنوان یکی از دغدغههای صنعتگران ادامه داد: واگذاری حجرههای سعدالسلطنه بهمنظور ایجاد عدالت و برابری بین صنعتگران از طریق برگزاری مزایده توسط سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری صورت میگیرد که بهتر است مواردی از جمله سابقه فعالیت، دارا بودن نشان ملی و نشان یونسکو و مفاد تصریح شده در قانون حمایت بهعنوان آیتمهای تاثیرگذار در انتخاب برنده مزایده مدنظر برگزارکنندگان قرار گیرد.
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قزوین همچنین در خصوص واگذاری غرفههای صنایعدستی فعال در خانه داعی خاطرنشان کرد: قرارداد اجاره غرفهها ماهیتش یکساله است و در نهایت طبق ماده ۸۸ میتوان دو ساله قرار داد بست و برای این موضوعات هم قوانین حمایتی محدود است که شامل حال برخی از هنرمندان میشود و توصیه میکنم این قوانین را حتما بخوانید و با آگاهی و منطبق با آن حرکت کنید.
او تصریح کرد: اما اگر فعالیت خود را در حد کارگاه توسعه دهید و اشتغالزایی داشته باشید، نحوه عقد این قرارداد تغییر میکند و میتوان خانهای را برای مدت ۵ یا ۱۰ سال برای بهرهبرداری به شما واگذار کرد.
در این آیین همچنین از تعدادی از پیشکسوتان و هنرمندان فعال در عرصه صنایعدستی و هنرهای سنتی استان تجلیل شد.
انتهای پیام/
نظر شما