ظرفیت‌های صنایع‌دستی را باید به معیشت گره بزنیم و زنجیره اقتصادی را بهبود ببخشیم

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به جایگاه فارس در حوزه صنایع‌دستی اشاره کرد و گفت: این استان دارای دو شهر جهانی صنایع‌دستی و چند شهر و روستای ملی است، اما نباید تنها به توصیف ظرفیت‌های فارس بسنده کرد، باید ظرفیت‌ها را به معیشت گره بزنیم و زنجیره اقتصادی را بهبود ببخشیم.

به گزارش میراث آریا، مریم جلالی امروز ۲۱ خردادماه در حاشیه بازدید از تیمچه صرافیان شهرستان آباده با تاکید بر اینکه صنایع‌دستی خانواده محور است و جنسیت پذیر نیست، گفت: همواره تصور می‌شد قلم‌زنی هنری مردانه باشد اما امروز مشاهده می‌کنیم بسیاری از ظرافت‌های این حوزه مربوط به زنان است و منبت نیز همینگونه است.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور که معتقد است جوشش و علاقه‌ای که برای خلق یک محصول در خانواده وجود دارد، زن و مرد نمی‌شناسد، افزود: با بررسی تاریخ، مشاهده می‌شود که پیشکسوتان عرصه صنایع‌دستی ما بیشتر مردان هستند اما امید است نسل جدید با شعار پیوند بین نسلی از بین زنان ‌هم این هنر کار را ادامه دهند، چون دنیای امروز، دنیای تلفیق است.

او با بیان اینکه امروز محصولات جدیدی مانند دسته عینک با منبت ساخته می‌شود، همچون دسته عینک که با منبت می‌سازند، عنوان کرد: خلاقیت هم در عرصه محصول، هم در عرصه نیاز مشتری، هم نوع ارائه و هم عرضه سازماندهی است.

جلالی تاکید کرد: باید اقتصاد هویت بنیان صنایع دستی به مدد دانشگاهها و حوزه‌های مختلف ترکیب شود تا در هم حوزه دانش و توانش هنری شاهد نقش آفرینی باشیم.

بنابر این گزارش معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و هیات همراه امروز در سفر به شهرستان آباده از تیمچه تاریخی صرافیان شهر آباده دیدن کرد.

تیمچه صرافیان نمایشگاه و بازارچه ای از محصولات دست‌ساز هنرمندان صنایع‌دستی شهرستان آباده است.

انتهای پیام/

کد خبر 1403032101114
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha