پایگاه‌های ملی و جهانی پیشران توسعه گردشگری در استان/ ۱۰ پایگاه آذربایجان‌شرقی پذیرای بیش از ۷۰ درصد گردشگران ورودی به استان هستند/ وجود ۳۵۰ جاذبه گردشگری در پایگاه‌های استان

پژوهشگر، مخترع و مسئول پایگاه روستای تاریخی صور شهرستان بناب ضمن اشاره بر اهمیت ۱۰ پایگاه‌ ملی و جهانی استان در جذب بیش از ۷۰ درصد گردشگران ورودی، پایگاه های ملی و جهانی استان را با ۳۵۰ جاذبه گردشگری پیشرانی کلیدی برای توسعه صنعت گردشگری آذربایجان‌شرقی عنوان کرد.

علی مجنونی پژوهشگر، مخترع و مسئول پایگاه روستای تاریخی صور بناب در گفت‌وگو با خبرنگار میراث آریا گفت: استان آذربایجان شرقی واقع در شمال غربی ایران همواره بنا به موقعیت استراتژیک خود محل تحولات سیاسی و اجتماعی بوده و در طول تاریخ ایران از نظر سیاسی، فرهنگی و اقتصادی نقش مؤثر و ارزشمندی را ایفا نموده است. مساحت این استان۴۵۴۹۱ کیلومترمربع است که حدود ۲/۸ درصد از مساحت کل کشور را شامل می‌شود. این استان از نظر موقعیت طبیعی در محل به هم خوردگی دو رشته کوه البرز و زاگرس واقع شده و شرایط آب و هوایی و فراوانی آب؛ آذربایجان شرقی را به منطقله‌ای مناسب و مستعد برای کشاورزی، تجارت، بازرگانی و حکومت‌داری تبدیل کرده است. 

پژوهشگر، مخترع و مسئول پایگاه روستای تاریخی صور بناب ادامه داد: سابقه کهن فرهنگی و تاریخی استان آذربایجان‌شرقی؛ سبب به وجود آمدن آثار تاریخی از دوران باستان تا معاصر در تمام دسته بندی‌های تاریخی، معماری، فرهنگی و اجتماعی شده و در مجموع این منطقه را به یکی از دیدنی‌ترین استان‌های ایران از منظر تنوع آثار تاریخی و فرهنگی تبدیل کرده است. وجود تنوع در جاذبه‌های فرهنگی و طبیعی منجر به ایجاد ۱۰ پایگاه ملی و جهانی در این استان شده است. 
او پایگاه‌های ملی و جهانی استان را پیشران کلیدی توسعه گردشگری خواند و افزود: پایگاه‌های جهانی شامل بازار تاریخی تبریز، کلیسای سنت استپانوس و کاروانسراها می‌شوند و پایگاه‌های ملی این استان شامل پایگاه روستای صور بناب، پایگاه قلعه بختک لیلان، پایگاه منظر فرهنگی و طبیعی مراغه، پایگاه ربع رشیدی در تبریز، پایگاه روستای کندوان، جنگل‌های ارسباران، شهر باستانی اوجان واقع در بستان‌آباد هستند که پیشران کلیدی توسعه گردشگری و شناساندن غنای تاریخی استان محسوب می‌شوند. 

مجنونی در خصوص جایگاه پایگاه‌های ملی و جهانی در جذب گردشگر و رونق صنعت گردشگری اظهار کرد: بررسی آمار بازدیدهای صورت گرفته از جاذبه‌های گردشگری استان نشان می‌دهد که ۱۰ پایگاه استان در مجموع بیش از ۷۰ درصد گردشگران وارد شده به استان را جذب خود کرده‌اند که در این میان پایگاه‌های مجموعه بازار تاریخی تبریز، روستای کندوان و کلیسای سنت استپانوس بیشترین تعداد گردشگران ورودی را به خود اختصاص داده‌اند. در این میان بازار تاریخی تبریز ۱۶۰ عنصر گردشگرپذیر، پایگاه منظر تاریخی و طبیعی شهر مراغه بیش از ۱۰۰ عنصر گردشگرپذیر، پایگاه جنگل‌های ارسباران بیش از ۵۰ عنصر، روستای کندوان ۱۰ عنصر، پایگاه صور هفت عنصر، پایگاه قلعه بختک سه عنصر، کلیسای سنت استپانوس پنج عنصر، کلیساها بیش از هشت عنصر، پایگاه شهر تاریخی اوجان سه عنصر و پایگاه ربع رشیدی سه عنصر تشکیل شده‌اند که در مجموع ۱۰ پایگاه واقع شده در استان با ۳۵۰ جاذبه گردشگری نقش کلیدی در جذب گردشگری استان ایفا می‌کنند. 

پژوهشگر، مخترع و مسئول پایگاه روستای تاریخی صور بناب در خصوص عملکرد این پایگاه‌ها گفت: بررسی نتایج نظرسنجی‌ها از گردشگران وارد شده به استان حاکی از این است که بیش از ۹۰ درصد گردشگران، آثار طبیعی و تاریخی واقع شده در محدوه ۱۰ پایگاه را به عنوان برند گردشگری استان آذربایجان شرقی در نظر می‌گیرند و هدف از بازدید خود به استان را بازدید از این پایگاه‌های ملی و جهانی اعلام کردند. علاوه بر این بر اساس نتایج به دست آمده، میزان رضایت گردشگران به ترتیب از خدمات کیفیت آثار طبیعی، کیفیت آثار تاریخی، کیفیت راهنمای گردشگران، نظافت محوطه، خدمات سرویس‌های بهداشتی و اقامتی و تابلوهای راهنمای به ترتیب برابر با ۹۲،۹۴، ۸۶.۹۳، ۹۱.۹۵ درصد بوده که در مقایسه با فضاهای تاریخی غیرپایگاه استان، حدود ۳۸ درصد بیشتر است. 

او با اشاره به لزوم شناسایی کاستی‌ها و نواقصات موجود در پایگاه‌ها و اقدام برای رفع آن‌ها تصریح کرد: طی نظرسنجی صورت گرفته، ۹۳ درصد گردشگران اعلام کردند که در آینده و برای بار دوم نیز قصد بازگشت و بازدید دوباره از جاذبه‌های واقع در پایگاه‌های ملی و جهانی سطح استان را دارند. در نهایت بر اساس بررسی صورت گرفته از گردشگران در زمینه مهترین کاستی‌ها و مشکلات موجود در پایگاه‌های استان به ترتیب، کمبود در برخی از خدمات و زیرساخت‌های، نورپردازی آثار، بهداشت محیط و کیفیت معابر به عنوان مهمترین نواقص شناسایی شده‌اند.

انتهای پیام/

کد خبر 1403032701527
دبیر مریم قربانی‌نیا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha