تجلیل از فرهیختگی، عشق و هنر

تجلیل از چهره‌های ماندگار میراث‌فرهنگی ایران، تجلیل از فرهیختگی، عشق و هنر است.

بیژن مقدم، مدیر مجموعه فرهنگی‌تاریخی نیاوران در یادداشتی نوشت: سومین دوره همایش چهره‌های ماندگار میراث فرهنگی کشور برگزار شد.  

این اقدام از آن جهت دارای اهمیت و ارزش است که  بدانیم بر خلاف بعضی از روش‌ها و منش‌ها که نسبت به گذشتگان بی‌اعتنایند و بی‌توجهی را ترویج می‌کنند، کسانی هستند که به سرمایه‌های معنوی کشور که در گذشته و سالیان دور و حتی هم اکنون منشأ اثر فرهنگی هستند، توجهی در خور دارند.

 این اقدام طی ۳ سال گذشته توسط وزارت میراث فرهنگی انجام شده و امسال شاهد سومین دوره آن بودیم.  

تا امروز حدود ۳۰ نفر از مفاخر میراث فرهنگی کشور به عنوان چهره‌های ماندگار میراث معرفی شده‌اند.  در دوره اول ۱۰ نفر در دور دوم ۱۲شخصیت و در دور سوم ۸ تن به عنوان چهره‌های ماندگار این حوزه معرفی شدند.  این‌ها سرمایه‌های کشور هستند که باید به آن‌ها توجه کرد  بعضی از آن‌ها امروز در میان ما نیستند. باید قدردان آنان باشیم.

 آنچه که در  این نکوداشت گذشت نشان از توجه به بزرگانی داشت که زندگی سراسر افتخار داشتند.

 هرچند کلیت ماموریت وزارت میراث فرهنگی، حفظ آن چیزیست که از گذشته به ما رسیده و باید بدانیم بخشی از سرمایه معنوی و میراث ناملموسی که باید در اختیار مردم کشورمان قرار بگیرد، همین فرهیختگان و بزرگانند.  

 باید تلاش‌های این افراد را پاس بداریم زیرا آن‌ها عاشق فرهنگ و میراث و تاریخ این کشورند.  از جوانی عمر خود را صرف کارهایی کردند که چه بسا هیچ منفعت مادی برایشان نداشته و جز «عشق»؛ هیچ انگیزه‌ای نمی‌توانسته آنان را به این وادی بکشاند.  

 وزارت میراث فرهنگی باید به خود ببالد به خاطر چنین داشته‌ها و اقدامات بزرگ.  هرچند برای مسئولان این وزارتخانه، این اقدام اولین بار نبود که انجام می‌شد. آن‌ها در زمان مدیریت صدا و سیما همین مسیر را طی کردند. نه برای صدا و سیما، بلکه برای تمام کشور.  

 کشور ما بر خلاف کشورهای دیگری که برای خود تاریخ‌سازی می‌کنند تا خودشان را بالا بکشند، تمدنی چند هزار ساله دارد و باید به خاطر آن بر خود ببالد.  

کسانی که از آن‌ها تجلیل می‌شود، همه کسانی هستند که این فرهنگ، تاریخ و این گذشته پرغرور را برای ما حفظ و معرفی کرده‌اند.  

از این رو باید قدردان آنان بود و اگر نبود آثار آن‌ها و اگر نباشد توجه به این بزرگان، حتماً ما بخشی از این گذشته را از دست خواهیم داد.  

 باید بدانیم چه زحماتی را در سال‌های گذشته که تکنولوژی  به مراتب کمتر از امروز بوده، تحمل کرده‌اند. رنج سفرهای مکرر، گرما، سرما، همه این‌ها را به جان خریده‌اند تا بتوانند به ما و نسل‌های آینده نشان بدهند که این مرز و بوم دارای چه اصالتی است و چه گنجینه‌های باارزشی را در دل  این خاک جا داده است.

لذاست که تجلیل از آنان تجلیل از فرهیختگی، عشق و هنر است.

انتهای پیام/

کد خبر 1403040200049

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha