بهگزارش میراثآریا، محمدحسین ارسطوزاده در آیین جشن بزرگ مردمی پانزدهمین سالروز ثبتجهانی سازههای آبیتاریخی شوشتر که شامگاه چهارشنبه ۱۳ تیرماه ۱۴۰۳ در محل قلعهسلاسل این شهر و باحضور مقامات محلی و استانی برگزار شد، با بیان اینکه به مناسبت سالروز ثبت میراثحهانی شوشتر و شوش در یونسکو، دو شب متوالی برنامه ویژه به مناسبت این روزها تدارک دیده شد گفت: ویژگی اصلی این برنامهها، مردممحور بودن آنها است؛ به این معنی که مردم، بانی و برگزارکنندگان آن هستند و این سالروز را مردم و ساکنان این شهرها گرامی میدارند که این موضوع نشان از نهادینه شدن این رویدادها در میان مردم دارد و امید داریم به یاری خدا سال به سال این رویدادها باشکوتر و پرمحتواتر برگزار شوند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان ادامه داد: در حوزه حفاظت از میراثجهانی، همانگونه که در برنامه مدیریتی این محوطهها و آثار جهانی درج شده است، باید برنامه سالیانه مشخص و تدوینشده را برابر برنامه زمانبندی پیش ببریم که خوشبختانه در این چندسال و طی این دو سه سال اخیر، در برنامههایی که برگزار شد و براساس طرحهایی که در راستای نیل به این اهداف تعیین شده بود، ما به اهداف پیشبینی شده رسیدیم و در حال حاضر نیز تعداد قابل توجهی طرح در حوزههای حفاظت و مرمت، پژوهش و معرفی در این شهرستان درحال انجام هستند.
او در ادامه افزود: در حال حاضر بالغ بر ۹۶ کارگاه مرمت در سطح استان داریم که در این میان سهم میراثجهانی استان یعنی شوش، شوشتر و چغازنبیل متناسب با برنامههای از پیش تعیینشده مشخص و معین است که امیدواریم در سال جاری نیز بتوانیم برابر برنامهریزی صورتگرفته به نتایج خوبی دست پیدا کنیم.
ارسطوزاده ضمن تبریک سالروز ثبت جهانی سازههای آبیتاریخی شوشتر و ابلاغ پیام تبریک عزتاله ضرغامی وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به مردم شهرستان، توضیحاتی درخصوص روند ثبتجهانی این اثر تاریخی ارائه کرد و گفت: موضوع مردم و بهرهمندی مردم از آثار تاریخی و نقش آن در زندگی بسیار حائز اهمیت است.
او با بیان اینکه انجمن دوستداران میراثفرهنگی در شوشتر پای اصلی کار در ثبت اثر بود افزود: تعدادی از آن نسل همچنان در قید حیات هستند و پای کار هستند ضمن اینکه نسل جدید هم به آن اضافه شده است و این موضوعی است که در مسیر ثبت آثار شوشتر در فهرست میراثجهانی نقطه قوتی بوده و هست.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان با اشاره به فعالیتهای مرحوم پروفسور عبدالکریم بهنیا عضو سابق هیأتعلمی دانشگاه شهیدچمران اهواز گفت: این مرد نیز پا به پای ما در حوزههای علمی کمکهای بسیار در راستای ثبت میراثجهانی شوشتر انجام داد.
او گفت: مفاخر این شهر، داشتهها و سرمایههای ابدی این شهرستان هستند و یادشان موجب سرمشق قرار گرفتن برای آیندگان است.
ارسطوزاده با اشاره به اقدامات شهیدجمهور، آیتالله ابراهیم رئیسی عنوان کرد: اقدامات این مرد بزرگ در حوزه میراث فرهنگی زبانزد بود و دوماه پایان منتهی به نوروز ۱۴۰۳، ۷.۵ هزار میلیارد تومان گردش مالی در استان خوزستان به واسطه گردشگری شکل گرفت.
او تآکید کرد: مهمترین عامل پاسبانی از میراثمعنوی و ملموس، حضور مردم است که ما در این شهر ستاد مردمی را داریم و از این بابت خیالمان راحت است که فعالیتهایمان پایدار خواهد بود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان در پایان از هنرمند و خواننده برجسته خوزستانی حامد نیسی که فعالیتهای هنری وسیعی در حوزه خوزستانشناسی و گویششناسی انجام داده است نیز قدردانی کرد.
درخور ذکر است، اجرای سرود ملی توسط گروه مارش ارتش، پخش نماهنگ معرفی نظام آبیتاریخی شوشتر، سخنرانی امامجمعه شهرستان شوشتر و همچنین نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی، اجرای موسیقی پاپ، بختیاری، عربی و شوشتری، پخش نماهنگ از عملکرد پایگاه میراثجهانی شوشتر در دولت سیزدهم و نورافشانی از جمله برنامههای متنوعی بود که در آیین سالروز ثبت میراثحهانی شوشتر اجراء شد.
همچنین در پایان مراسم که تا نخستین ساعات بامداد امروز ۱۴ تیرماه ادامه داشت، با اهدای لوح سپاس از تلاشهای ارزشمند و زحمات محمدحسین ارسطوزاده مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان در راستای حفظ میراثفرهنگی ملموس و ناملموس شهرستان شوشتر، توسط مقامات شهرستان و انجمنهای دوستداران میراثفرهنگی تجلیل شد.
انتهای پیام/
نظر شما