بهگزارش میراثآریا، هادی شاهوردی گفت: با توجه به اینکه گوهرسنگ، دومین زنجیره ارزش راهبردی استان تعیین شده است، ادارهکل میراثفرهنگی تصمیم به راهاندازی انجمن گوهرسنگ خراسان جنوبی گرفته است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی افزود: خراسان جنوبی سرشار از انواع گوهرسنگهاست که میراثی ارزشمند در دل کویر به شمار میرود و با توجه به تنوع و کیفیت بالای این گوهر خدادادی در استان، با اقدامات موثر میتوان خراسان جنوبی را بهعنوان پایلوت گوهرسنگ کشور معرفی کرد.
او بیان کرد: اصلی ترین معضل حوزه گوهر سنگها مثل سایر حوزهها مهیا نبودن فضای کسب و کار برای فعالین این حوزه است که رفع این مشکل در قدم اول نیازمند ایجاد یک تشکل و اتحادیه منسجم از فعالین این عرصه است و با راهاندازی انجمن گوهر سنگ میتوان بستری مناسب برای فعالین این حوزه ایجاد کرد.
شاهوردی تاکید کرد: فعالین گوهرسنگ استان در حوزههای تراش سنگ، معدنداران، فروش سنگ، گوهرشناسان و متخصصین فعال در زمینه گوهرتراشی و گوهرشناسی میتوانند به عضویت این انجمن درآیند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی افزود: انجمن گوهر سنگ استان با هدف استفاده از خرد جمعی، تعامل و همبستگی تشکیل و تأسیس میشود و از جمله مزایای راهاندازی این انجمن میتوان به ایجاد بستری حمایتگر و پویا جهت انسجام این حوزه، قیمتگذاری محصولات، سیاستگذاری در جهت پیشرفت و رشد اقتصادی استان و ... اشاره کرد.
او گفت: در خراسان جنوبی بیش از هزار نفر به صورت فعال در حوزه گوهر سنگ فعالیت میکنند و تاکنون پنج نشان جغرافیایی فلورین طبس، عقیق فردوس، عقیق شجر زیرکوه، عقیق پائیزه سه قلعه و کارنت نهبندان در حوزه گوهرسنگ خراسان جنوبی به ثبت رسیده است
شاهوردی ضمن بیان اینکه شهرستان های زیرکوه، نهبندان، بیرجند، سرایان، فردوس و خوسف در حوزه گوهرسنگ فعالتر هستند، اضافه کرد: سایر شهرستان های استان هم در این حوزه ظرفیت دارند که با مطالعات صورت گرفته، عرصههای جدید برای این شهرستانها نیز شناسایی و معرفی خواهد شد.
انتهای پیام/
نظر شما