لزوم حفاظت از گنجینه‌های تاریخی جلفا/ لزوم استانداردسازی و بهبود زیرساخت‌های گردشگری منطقه آزاد ارس کلید رضایت گردشگران است

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی ضمن اشاره به توافق‌نامه‌ کم‌سابقه مرمت و سامان‌دهی پنج اثر تاریخی مهم و همزمان با توجه هرچه بیشتر به استانداردسازی و بهبود زیرساخت‌های گردشگری منطقه آزاد ارس، مرمت و سامان‌دهی بناهای تاریخی را راه‌حلی برای حفظ میراث‌فرهنگی و فراهم‌سازی تجربه‌ای لذت‌بخش برای گردشگران ورودی به این منطقه عنوان کرد.

احمد حمزه‌زاده مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی در گفت‌وگو با میراث آریا با اشاره به توافق‌نامه کم‌سابقه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان با سازمان منطقه آزاد ارس برای مرمت و سامان‌دهی ۵ اثر تاریخی گفت: توافق‌نامه مهم و کم‌سابقه میان سازمان منطقه آزاد ارس و اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان آذربایجان شرقی به امضا رسیده است که این توافق‌نامه شامل مرمت و سامان‌دهی پنج اثر تاریخی مهم منطقه آزاد که عبارتند از قلعه عباس میرزا، حمام کردشت، پل ضیاءالمک، کاروانسرای خواجه نظر و تپه سرباز شجاع که آثار تاریخی مشمول این توافق‌نامه بخشی از میراث غنی فرهنگی و تاریخی منطقه بوده و حفظ و نگهداری از آن‌ها وظیفه‌ای‌ست که تنها با همکاری و تعامل بین دستگاهی قابل تحقق است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی ادامه داد: قلعه عباس میرزا، با قدمتی مرتبط با اوایل ظهور اسلام یکی از مهم‌ترین قلعه‌های دوره قاجار است که به منظور دفاع از مرزهای شمال‌غرب ایران در برابر تجاوزات خارجی ساخته شده و اکنون به عنوان نمادی از مقاومت و استقامت تاریخی منطقه شناخته می‌شود. همچنین حمام کردشت نیز یک حمام تاریخی زیبا از دوران صفویه است که با معماری زیبا و هنری خود، جاذبه‌ای منحصربه‌فرد برای علاقه‌مندان به تاریخ و فرهنگ ایرانی محسوب شده و هر ساله تعداد زیادی از گردشگران داخلی و خارجی را مجذوب خود می‌کند. پل ضیاءالملک یکی از پل‌های تاریخی مهم منطقه به عنوان یکی از گذرگاه‌های اصلی در مسیرهای تجاری و نظامی، نقش کلیدی در تاریخ این منطقه داشته است. کاروانسرای ثبت جهانی شده خواجه نظر نیز با معماری خاص خود، به عنوان یکی از کم‌نظرترین کاروانسراهای کشور از اهمیت ویژه‌ای در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی محسوب شده و در کنار این چهار اثر، تپه سرباز شجاع سایت باستانی مهم با گنجینه‌ای از آثارست که در زمره پراهمیت‌ترین اماکن تاریخی منطقه آزاد ارس قرار دارد.

او پنج اثر تاریخی را بخش مهمی از تاریخ و فرهنگ منطقه آزاد ارس عنوان کرد و افزود: این آثار تاریخی نه تنها بیانگر تاریخ و فرهنگ غنی منطقه آزاد ارس هستند، بلکه به عنوان نقاط جاذب گردشگران داخلی و خارجی می‌توانند نقش مهمی در توسعه صنعت گردشگری این منطقه ایفا کنند. مرمت و سامان‌دهی این بناها می‌تواند به افزایش تعداد گردشگرانی که به دنبال تجربه‌های فرهنگی و تاریخی هستند، کمک کند و در نهایت، موجب افزایش درآمدهای گردشگری و توسعه پایدار منطقه آزاد ارس شود. حضور این آثار در کنار جاذبه‌های طبیعی و امکانات مدرن منطقه، ترکیبی ایده‌آل برای جذب گردشگرانی از سراسر جهان فراهم می‌کند و جایگاه ارس را به عنوان یکی از مقاصد برتر گردشگری در ایران و منطقه تقویت می‌کند.

حمزه‌زاده با اشاره اهمیت استانداردسازی زیرساخت‌ها و تأسیسات گردشگری منطقه آزاد ارس گفت: استانداردسازی و مدرن‌سازی زیرساخت‌ها و تأسیسات گردشگری در منطقه آزاد ارس نقش حیاتی در افزایش رضایت‌مندی گردشگران و به‌دنبال آن، جذب بیشتر آن‌ها دارد. این منطقه به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص، طبیعت بکر، و جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی فراوان، ظرفیت بسیار بالایی برای تبدیل شدن به یکی از قطب‌های گردشگری ایران دارد. که با استانداردسازی بر اساس استانداردهای بین‌المللی، تجربه گردشگران بهبود یافته، که نتیجه آن افزایش رضایت‌مندی و تشویق به سفرهای مجدد و توصیه به دیگران خواهد بود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی در پایان صحبت‌های خود اظهار کرد: مدرن‌سازی و استانداردسازی زیرساخت‌ها و تأسیسات گردشگری در کنار مرمت و سامان‌دهی بناهای تاریخی منطقه آزاد ارس، نقشی کلیدی در رونق گردشگری این منطقه دارد، چرا که این اقدامات همزمان تجربه‌ای مدرن و با کیفیت را در کنار جذابیت‌های فرهنگی و تاریخی برای گردشگران منتقل و فراهم می‌کند. نتیجه این هم‌افزایی در نوروز ۱۴۰۳ به‌خوبی دیده شد و منطقه آزاد ارس شاهد استقبال کم‌نظیر گردشگران داخلی و خارجی بود که به دلیل امکانات بهبود یافته و میراث‌فرهنگی ارزشمند، این منطقه را به عنوان مقصدی محبوب برای سفر انتخاب کردند.

انتهای پیام/

کد خبر 1403053001758
دبیر مریم قربانی‌نیا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha