بوم‌گردی‌ها در ترویج صنایع‌دستی اهتمام کنند

عضو هیات مدیره جامعه بوم‌گردی کشور با بیان این که صنایع‌دستی و بوم‌گردی کارکرد و نقشی هم‌راستا دارند، گفت: بوم‌گردی‌های کشور در ترویج صنایع‌دستی اهتمام کنند.

مسعود کرباسچی با بیان این که صنایع دستی به صنعت توام با هنر گفته می شود که مواد اولیه و نهایتا محصول تولید شده بومی و محلی باشد، ‌اظهار کرد: طرح هایی که در طبیعت آنجا وجود دارد مانند طرحهای حیوانی و نباتی آن منطقه و همچنین نقوش انسانی مرتبط با آن منطقه است در تولید این آثار به کار گرفته می‌شود.

او با بیان این که نقوش انسانی به کار رفته در صنایع دستی برگرفته از خرده فرهنگ‌های آن منطقه است، تصریح کرد: در حوزه صنایع دستی و دروسی هم که در این حوزه تدریس میشود، درس انسان، طبیعت و طراحی مقوله ای است که به طبیعت و خرده فرهنگهای این صنعت می پردازد و این مقوله همراستا با نقش و کارکرد بومگردی‌هاست.

او که مدرس صنایع دستی است، با تاکید بر این که کارکرد بومگردی‌ها کاملا در جهت ترویج و حفظ خرده فرهنگ‌ها و همچنین طبیعت بومی منطقه است، تصریح کرد: نوع لباس، پوشاک، زندگی و مرادات و روایات و هنرهای دستی و سنتی ریشه بومی دارد و این ویژگیهای مشترک منجر شده تا بومگردیها بتوانند در توسعه و فروش صنایع دستی نقش آفرین باشند.

کرباسچی افزود: خوراک و غذاهای بومی یکی از تجارب و علایق گردشگران در سفرهاست،‌ صنایع دستی هم میتواند تجربه و علاقه گردشگران باشد و گردشگر میتواند با استفاده از ظرفیت بومگردیها همانند اشنا شدن با خوراک و غذای محلی، با صنایع دستی آن منطقه نیز آشنا شود.

این مسئول با اشاره به این که خانه های بومگردی میتوانند خانه های خلاق صنایع دستی را در کنار خود تشکیل دهند، گفت: هر خانه بومگردی یک خانه خلاق صنایع دستی است و میتواند علاوه بر ترویج صنایع دستی به ترویج و تقویت بازارهای این حوزه نیز کمک کند و هر بومگردی بازار و مرکزی برای عرضه و فروش صنایع دستی باشد.

او با توصیه بر این که مدیران انجمنهای اقامتگاه های بومگردی به این مهم بپردازند، گفت: توسعه صنایع دستی هر منطقه را نیز میتوانیم با اهتمام بومگردیهای سراسر کشور داشته باشیم و بتوانیم سفیران صنایع دستی کشور باشیم.

انتهای پیام/

کد خبر 1403061000634
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha