به گزارش میراثآریا، این بازدید با حضور علیرضا ارجمندی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم، سید مجتبی سبحانی ثابت رئیس کمیسیون خدمات شهری و امور زائرین شورای اسلامی شهر قم و محسن صادقی امینی مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری قم برگزار شد.
آثار تاریخی شاخصی در محور تاریخیگردشگری بازار کهنه قرار دارد
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم در حاشیه این بازدید با تشریح فعالیتهای انجامشده در این محور تاریخیگردشگری گفت: محور تاریخیگردشگری میدان کهنه یکی از غنیترین محورهایی است که آثار تاریخی بسیاری از جمله مسجد جامع، مدرسه جهانگیرخان، مدرسه غیاثیه، سرای ملاحسین، نخستین مناره آجری در ایران و امامزاده حمزه(ع) در این محور تاریخیگردشگری قرار دارند.
علیرضا ارجمندی افزود: مرمتهایی در فازهای اول و دوم این محور انجام شده است و سومین فاز آن نیز با همکاری شهرداری قم اجرا میشود و این محور به عنوان یک محور تردد برای بازدید گردشگران داخلی و خارجی آماده خواهد شد.
احیای بافتهای تاریخی باعث رونق اقتصادی این مناطق میشود
رئیس کمیسیون خدمات شهری و امور زائرین شورای اسلامی شهر قم در حاشیه این بازدید در گفتوگو با خبرنگار میراث آریا گفت: نظر مدیریت شهری و شهرداری قم این است که بافتهای تاریخی احیاء شوند تا مورد استفاده مردم شهر و نیز بازدید گردشگران قرار بگیرد.
سید مجتبی سبحانی ثابت با اشاره به بازدید مشترک با مسئولان ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم از محور تاریخیگردشگری بازار کهنه و در ادامه آن میدان کهنه و سرای ملا حسین اظهار کرد: در سالهای اخیر با همکاری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم و شهرداری قم به این محور رسیدگی شده و برای مرمت و ساماندهی آن کارهای خوبی انجام شده است.
او با اشاره به انجام مرمت و ساماندهی در بازار کهنه اضافه کرد: نورپردازی آن با هماهنگی با شهرداری قم انجام خواهد شد تا شاهد حضور پررنگ گردشگر و مسافر در این محور تاریخیگردشگری که بیانگر قدمت شهر قم است، باشیم.
او همچنین به اجرای مرمت و ساماندهی سرای ملا حسین اشاره و بیان کرد: احیای این محور تاریخیگردشگری، یک فرصت است که شهروندان و گردشگران از اماکن مختلف تاریخی این منطقه بازدید کنند.
او تأکید کرد: لازم است که در کنار احیاء، مرمت و ساماندهی بافتهای تاریخی مراقبت کنیم که کسبوکار مغازهداران دچار صدمه نشود.
او ادامه داد: همچنین نیاز است که کاسبان و اهالی این محلات در احیاء و مرمت کمک و همکاری کنند؛ چرا که احیای بافتهای تاریخی موجب رونق اقتصادی این مناطق میشود و توسعه اقتصادی شهر را به همراه دارد.
در این بازدید عمار کاوسی معاون میراثفرهنگی، مهدی نصر اصفهانی معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی، و تعدادی از کارشناسان ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم و شهرداری قم نیز حضور داشتند.
پیشینه سرای ملاحسین به دوره قاجار میرسد و در ۹ فروردین سال ۱۳۸۸ هجری خورشیدی با شماره ۲۷۸۰۲ در فهرست آثار ملی کشورمان به ثبت رسیده است و در محله پامنار، خیابان آیتالله طالقانی (آذر)، کوچه شماره ۷۳ قرار دارد.
بازار کهنه نیز با عمر بیش از ۶۰۰ سال، قدمت آن به دوران صفویه و قاجاریه باز میگردد که کارگاههای صنایعدستی از جمله سَرّاجی (زینسازی)، خَراطی (چوبتراشی)، نجاری، کاشیکاری، آهنگری، آبکاری و سفیدکاری مِس، رنگرزی سنتی، گیوهدوزی، منبتکاری و ... را در خود جای داده است.
این بازار در سال ۱۳۷۶ هجری خورشیدی با شماره ۱۹۳۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و در محله پامنار، خیابان آیتالله طالقانی (آذر)، کوچه شماره ۷۳، جنب میدان کهنه قرار دارد. یک ورودی آن در تقاطع بلوار عمار یاسر و خیابان آیتالله طالقانی و ورودی دیگر آن از کوچه ۷۳ خیابان آیتالله طالقانی است. همچنین منار مسجد میدان کهنه با قدمت دوران سلجوقی و قاجار در سال ۱۳۸۰ هجری خورشیدی با شماره ۴۴۱۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/
نظر شما