محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس در یادداشتی نوشت: یک روی سکه گردشگری، ایجاد درآمد در راستای رشد اقتصادی، سیاسی و در نهایت ایجاد رفاه اجتماعی است و روی دیگر آن فراهم کردن رشد و ارتقای سطح فرهنگی با معرفی و تبادل سرمایههای ناب انسانی، هنری، فرهنگی و میراثی هر کشور در قالب این صنعت است. حال اگر معرفی و درآمدزایی با جذب گردشگری بر پایه رویدادها و رخدادهایی انجام شود که از یک سو به صورت سنتی برگزار میشده یا باز تعریف و جامعهای نو برتن کرده باشند، گامی بلند، عملی و موثر برای توسعه گردشگری است و با برنامهریزی تکراری و غیر اجرایی گردشگری راه به جایی نخواهد برد.
همه ساله برنامهها و طرحهای فراوان با بودجههای خاص و مشخصی برای توسعه زیر شاخههای گردشگری تدوین و ابلاغ میشود، اما گاهی یک رخداد به تنهایی میتواند زمینه توسعه و شکوفایی یک بخش اقتصادی، فرهنگی، هنری و حتی پزشکی و ورزشی را با استقبال خوب مخاطب عام و خاصش از سرتاسر کشور و جهان ایجاد کند.
استان فارس که به جرات باید آن را سرزمین فرصتها در همه بخشهای زیربنایی اقتصاد و صنعت به شمارآورد، داشتههای کمنظیری در حوزه گردشگری دارد که بالفعل کردن آن نیاز به مطالعه، هماندیشی و همافزایی دارد تا بیشترین و بهترین بازخورد را دراین بخش برای فارس به ارمغان بیاورد.
با رویکرد جدیدی که در طول ماههای گذشته در حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی این استان هدفگذاری و اجرایی شده است، شاهد رخدادهایی تازه و تاثیرگذار بودهایم که در نوع خود حرفهای زیادی برای گفتن داشتند. رویدادهایی که با برگزاری و حضور موفق و چشمگیر فارس در نمایشگاه بینالمللی گردشگری شیراز و بهویژه نمایشگاه بینالمللی تهران رقم خورد.
نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران برگ زرینی بود که فارس با حضوری چشمگیر و تعیین کننده، چشم بازدیدکنندگان را به خود خیره کرد. برگزاری نمایشگاههای بینالمللی بهعنوان یک رویداد مهم در تبادل داشتههای میراثی، صنایعدستی و توانمندیهای بخش گردشگری یک فرصت ایدهآل بود که فارس توانست بهره وافری از این فرصت با حضوری متفاوت برگیرد.
گام دوم یک رویداد مردم پسند و ملی که در ایران فقط در فارس رخ داد، در مراسم تحویل سال نو برداشته شد. حضور دهها هزار نفری مردم شریف و معتقد و فرهنگدوست، در هنگام تحویل سال نو درحافظیه شیراز و تخت جمشید و همزمان با ماه مبارک رمضان یک رخداد ویژه در تاریخ گردشگری ایران به شمار میآید.
از نگاهی دیگر رویداد تحویل سال برای فارس یک مزیت گردشگری است که هزاران نفر را از سرتاسر ایران به این استان و شهر سرازیر کرد. در نتیجه این رویداد اماکن اقامتی و گردشگر پذیر نیز با تکمیل ظرفیت اقامتی روبه رو شدند.
اجرای کنسرت علیرضا قربانی در تخت جمشید، بهعنوان نخستین تجربه برگزاری اجرای زنده موسیقی صحنهای که با شکوه و نظمی خاص برگزار شد، یکی دیگر از رویدادهای فوقالعاده و خاص در فارس بود. کیفیت و مدیریت این برنامه تحسین دوستداران موسیقی و تمدن در سرتا سر کشور را درپی داشت.
حضور چندین هزار نفر در این کنسرت با همکاری همه ارگانهای ذیربط به نمادی از همفکری و همافزایی مدیریتی و اجرایی در استان فارس و کشور تبدیل و ماندگار شد.
گردشگری صنعتی است که مدیریت زمان و تسریع در اجرای طرحها و ایدهها درآن حرف اول را میزند، زیرا که ممکن است رویداد و طرح مد نظر در کسری از زمان در نقطه و جغرافیایی دیگری اجرا شود و فرصت از دست برود.
برنامهریزی و اجرای رویدادهای مرتبط با رخداد و جریانی خاص در کوتاهترین زمان ممکن میتواند تاثیرگذاری آن را چند برابر کند، زیرا که گردشگر و مخاطب چنین رویدادی میداند که حضور در آن موقعیت است که موجب بهرهبردن و لمس آن رویداد میشود و این اتفاقی مثبت برای گردشگری است.
اگر بخواهیم برای برگزاری رویدادها به دنبال فراهم شدن همه جزئیات و مقدمات باشیم ممکن است هیچ وقت شاهد برگزاری رویدادی ملی و بینالمللی نباشیم.
سوگواره بینالمللی «میراث مراثی» که با حضور گروههای مرثیهسرا از ۸ استان کشور، ۲۲ کشور آفریقایی و آسیایی در شیراز برگزار شد، ریشه در زبان مشترک مسلمان شیعه دارد و این حرف مشترک مرثیه و غمی است که در ماندگاری و زنده ماندن حماسه تاریخی و دینی حسینی تا به امروز تاثیر غیر قابل انکاری داشته است.
انتهای پیام/
نظر شما