بهگزارش میراث آریا، ادفو یکی از معبدهای متعددی بود که در زمان پادشاهی بطلمیوسی ساخته شد و در ساحل غربی رود نیل در ادفو در مصر علیا قرار داشت. ساخت و ساز در زمان سلطنت بطلمیوس سوم اورگیت (۲۴۶ تا ۲۲۲ قبل از میلاد) آغاز شد و در سال ۵۷ قبل از میلاد در زمان بطلمیوس دوازدهم اولیتس تکمیل شد.
این معبد که به هوروس تقدیم شده است، برخی از بهترین کتیبهها و کنده کاریها را بر روی دیوارهای داخلی خود دارد که به مصرشناسان بینش ارزشمندی از زبان، اساطیر و مذهب در دوره هلنیستی ارائه میدهد.
به دنبال آزار و شکنجه بتپرستان توسط تئودوسیوس اول و فرمان او در سال ۳۹۱ پس از میلاد مبنی بر ممنوعیت عبادت غیرمسیحی در سراسر امپراتوری روم، معبد ادفو به عنوان یک بنای مذهبی نقش خود را از دست داد و برخی از نقش برجستههای کندهکاریشده توسط پیروان مسیحی با خاک یکسان شد.
به عنوان بخشی از یک ماموریت مشترک باستانشناسی بین شورای عالی باستانشناسی و دانشگاه وورتسبورگ آلمان، باستانشناسان بسیاری از کندهکاریها را بازسازی کردهاند تا رنگهای نقاشی شده را به حالت اولیه خود نشان دهند.
پروژه مرمت سقف و دیوارهای معبد همچنین مناظر رنگارنگ و نوشتههای موبدان به خط دموتیک را نمایان کرده است. علاوه بر آن آثاری از طلای نیز که بر روی کنده کاریهای جواهرات و نشانهای سلطنتی و همچنین اجساد خدایان از پانتئون مصر باستان کشیده شده بود نیز یافت شد.
به گفته احمد عبدالنبی، ناظر پروژه تیم مرمت، کثیفیهای چسبیده روی سطوح، بقایای پرندگان، خاک و حلزونها و همچنین تجمع املاح را پاکسازی کرد و در نتیجه بقایای رنگهای اصلی ظاهر شد. تا پیش از این، تمام نقشهای برجسته زیر خروارها کثیفی و خاک پوشانده شده بود.
انتهای پیام/
نظر شما