بهگزارش میراثآریا، نخستین نشست تخصصی گردشگری و صلح به مناسبت هفته گردشگری، با نگاهی به تجاوزات غیرانسانی رژیم صهیونیسمی در غزه و لبنان باحضور دانشجویان و اعضای هیئتعلمی گروه جغرافیا و برنامهریزی شهری ۱۱مهرماه ۱۴۰۳ در تالار فردوسی دانشگاه شهیدچمران اهواز برگزار شد.
در این همایش که با سخنرانی محمدعلی فیروزی، مسعودصفاییپور، مجید گودرزی و علی شجاعیان اساتید گروه جغرافیا و برنامهریزی شهری همراه بود، دانشجویان ضمن طرح پرسشهایی درخصوص موانع و چالشهای پیش روی صلح جهانی، لزوم ترویج شهروند دیجیتال، گردشگری پایدار در سایه صلح و زمینههای رفع ایرانهراسی و نیز گردشگری از دیدگاه قرآن مجید، به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
در حاشیه این نشست، مجید گودرزی ضمن درخواست از معاونت گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی خوزستان درخصوص تداوم چنین رویدادهایی در راستای رشد و ارتقای سطح کیفی و فکری حوزه آموزش در دانشگاه، گفت: گردشگری همانگونه که میتواند باعث رونق اقتصادی شود، این هنر را دارد که شکافهای فرهنگی را ترمیم کند و با ایجاد یک بستر مناسب باتوجه به اثرات مستقیم و غیرمستقیمی که برجای می گذارد به صلح جهانی کمک کند؛ صلحی که آرزوی دیرینه همه مردم جهان است و برای اعتلای آن باید از منیتها و کینهتوزیها عبور کرد.
این استاد دانشگاه با اشاره به صلحطلبی و مهماننوازی مردم ایران در طول تاریخ افزود: گردشگری و صلح در واقع همزاد همدیگر هستند؛ بهگونهای که تا صلحی نباشد، از گردشگری خبری نیست و بالعکس اگر گردشگری اتفاق بیافتد به نزدیکی بیشتر اقوام و ملل و تقویت صلح خواهد انجامید.
او افزود: در این میان، گردشگر با ورود به یک منطقه و با احترام به سنتها، فرهنگها، آداب و رسوم و... در واقع علاوه بر اینکه در یک بستر فرهنگی مشترک دارد گام برمیدارد، با احترام خود از هرگونه سوتفاهم و اختلاف پیشگیری کرده و شرایط مناسبتری را برای ایجاد یکپارچگی فرهنگی و متعاقب آن صلح و گردشگری ایجاد میکند.
گودرزی در پایان ضمن آرزوی صلح برای همه مردم جهان در سایه گردشگری تصریح کرد: رشد اقتصادی و برچیده شدن فقر از یک منطقه در سایه گردشگری، به صورت مستقیم میتواند در ایجاد صلح نقش اساسی داشته باشد که همین دلایل ممکن است زمینهساز امنیت باشند که در این میان باتوجه به نگاه صلحجویانه ما ایرانیها در طول تاریخ، آرزومند روزهای بهتری برای گردشگری و صلح جهانی هستیم .
انتهای پیام/
نظر شما