رستوران‌ها و غذاهای محلی یکی از عوامل مهم در جذب گردشگران/ از کلمبای قشمی تا برنج دیشو

صنعت رستوران تأثیر بسیار زیادی بر گردشگری محلی دارد و می‌تواند به توسعه آن کمک کند.

میراث‌آریا: میزبانی انواع رستوران‌ها با منوهای متنوع و کیفیت غذاها می‌تواند گردشگران را جذب کند و باعث افزایش تعداد گردشگران و درآمد اقتصادی منطقه شود و تأثیر مثبت رستوران‌ها بر گردشگری محلی می‌تواند باعث ایجاد اشتغال در منطقه، توسعه فرهنگ و هنر محلی، و ایجاد فعالیت‌های اقتصادی جانبی شود.

کشور ما از نظر اقلیم فرهنگ غذایی تنوع بسزایی در میان سایر کشورهای منطقه و همسایه دارد و با توجه به اینکه چشم‌پوشی از غذاهای خوشمزه، لذیذ و محلی مناطقی که به آن سفر می‌کنیم، تقریباً برای بیشتر گردشگران غیر ممکن است، یکی از نکات مهم این است که گردشگران می‌توانند یک روز را در سفر به خوردن غذاهای خوشمزه اختصاص دهند و در طی روزهای بعد با رفتن به طبیعت و بازدید از مراکز فرهنگی و تاریخی کالری‌های اضافی را بسوزانند و در مصرف غذاها در روزهای آتی نظارت بیشتری داشته باشند.

رستوران‌ها به عنوان یکی از اجزای مهم صنعت گردشگری، تأثیر زیادی بر فرهنگ و هویت محلی دارند. یکی از این تأثیرات می‌تواند ارتباط و ارتقای غذاهای محلی باشد که در جذب گردشگران نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند.

غذاهای محلی نقش بسیار مهمی در جذب گردشگران دارند رستوران‌ها که غذاهای محلی را ارائه می‌دهند، می‌توانند گردشگران را به خود جذب کرده و از این طریق باعث افزایش توریست‌های وارد شهر یا منطقه شوند. این امر می‌تواند به رشد اقتصادی و توسعه گردشگری در آن منطقه کمک کند.

رستوران‌ها به عنوان محلی برای ارتقای و حفظ فرهنگ و سنت‌های محلی نقش مهمی ایفا می‌کنند. ارائه غذاهای محلی، معمولاً باعث حفظ دستور پخت‌های سنتی و محلی می‌شود و در نتیجه فرهنگ محلی را زنده نگه می‌دارد. همچنین، برخی از رستوران‌ها به نمایشگاه‌ها یا فستیوال‌های محلی همراهی می‌کنند که این نیز به حفظ و ارتقای فرهنگ و سنت‌های محلی کمک می‌کند.

غذاهای محلی جنوب ایران در دسته پرطرفدارترین غذاها میان گردشگران به‌خصوص علاقه‌مندان به غذاهای دریایی هستند. در جزیره‌ها و شهرهای جنوب، این غذاها در رستوران‌های مجلل و غذاخوری‌های ساده با ماهی تازه صید روز طبخ می‌شوند.

علاوه بر انواع ماهی و میگوی تازه، در طبخ غذاهای محلی قشم، انواع ادویه‌جات نیز، نقش مهمی دارند و بسیاری از خوراک‌های جنوبی با عطر و بوی این ادویه‌ها شناخته می‌شوند.

غذاهای محلی قشم شامل خوراک‌های دریایی همراه با برنج‌های محلی، محصولات غذایی و ادویه‌های جنوب ایران است که عطر و طعمی دلپذیر دارند.

غذاهای محلی قشم:

گوبولی غذای محلی قشم و از اصیل‌ترین غذاهای جنوبی هرمزگان است که در دسته غذاهای رسمی و مجلسی این خطه قرار می‌گیرد. گرچه این غذا از محبوب‌ترین غذاها در شهرستان بندر لنگه محسوب می‌شود، پخت آن در جزیره قشم نیز رواج دارد. گوبولی غذایی برنجی با ادویه فراوان است که در طبخ آن از انواع گوشت سفید و قرمز، استفاده می‌کنند.

کلمبا

کلمبا از غذاهای پرطرفدار جنوبی در جزیره قشم است که شباهت زیادی به حلیم دارد؛ با این تفاوت که در این غذا از ماهی استفاده می‌شود. در قشم، درگهان و سایر شهرهای جنوبی ایران، کلمبا را با نام «حلیم ماهی شور» یا «پلیل» نیز می‌شناسند. مواد مورد نیاز برای تهیه کلمبا، گندم، ماهی، سبزی معطر جنوبی، پیاز، فلفل سبز تند، سیر، ادویه، آب و روغن محلی با نام «جونون» هستند.

قلیه ماهی

قلیه ماهی از غذاهای مشهور جنوبی در شهرهای مختلف استان‌های هرمزگان، بوشهر و خوزستان است که در جزیره قشم نیز جایگاهی ویژه دارد. این غذا در مناسبت‌های خاص و مهمانی‌ها طبخ می‌شود و از غذاهای رسمی میان ساکنان جنوب ایران است. مواد اصلی برای پخت خورشت قلیه ماهی، یکی از انواع ماهی‌های شیر، سنگسر، هامور یا زبیدی، تمر هندی، سبزی قلیه شامل گشنیز و شنبلیله، سیر، نمک و ادویه جنوبی هستند.

پودینی کوسه

پودینی کوسه از غذاهای محبوب در استان هرمزگان و جزیره قشم است و سرو آن در رستوران‌های محلی این جزیره نیز رواج دارد. برای طبخ پودینی کوسه، فیله ماهی کولی (کوسه ماهی)، پیاز، سیر، گشنیز و شنبلیله خرد شده، ادویه مخصوص ماهی، پودر لیمو عمانی، رب گوجه‌فرنگی و سایر ادویه‌های جنوبی تهیه می‌شود

خوراک عنکاس
خوراک عنکاس از غذاهای اصیل جنوبی است و با ماهی مرکب تهیه می‌شود. این غذا به‌صورت لقمه‌های لذیذ در غذاخوری‌های جنوبی آماده می‌شود و ساندویچ معروف قشم است. مواد لازم برای تهیه خوراک عنکاس، ماهی مرکب، پیاز، خرما، روغن، رب گوجه فرنگی، نمک، زردچوبه و ادویه‌های محلی هستند.

موفلک

موفلک از غذاهای سنتی جنوبی در هرمزگان است که در رستوران‌های قشم و دیگر رستوران‌های محلی جنوب ایران سرو می‌شود. ماده غذایی اصلی در تهیه این غذا نیز ماهی است و به‌دلیل استفاده از غلات در موفلک، این غذا خاصیت بسیار بالایی دارد.

زیبون

زیبون از معروف‌ترین غذاهای محلی قشم است که با وجود سادگی طرفداران زیادی دارد. مواد اصلی این غذا برنج، ماهی و سیب‌زمینی هستند و زیبون در دسته ته‌چین‌های جنوبی قرار دارد. در طبخ این غذا نیز مانند دیگر غذاهای جنوبی از ادویه‌های تند و محلی استفاده می‌کنند.

مهیاوه

مهیاوه از محبوب‌ترین غذاهای محلی قشم است که با ماهی تازه یا پودر خشک ماهی آماده می‌شود. این غذا خواص بسیار بالایی دارد و در درمان و پیشگیری بسیاری از بیماری‌ها، مؤثر است. از مهیاوه به‌عنوان چاشنی و سس در غذاهای دیگر استفاده و همراه با نان‌های محلی نیز صرف می‌شود.

ماهی و میگو کبابی

انواع ماهی و میگو از مهم‌ترین محصولات غذایی در منطقه خلیج فارس هستند و بسیاری از ساکنان جزیره قشم نیز، با ماهیگیری و فروش آن در بازار ماهی فروشان قشم، روزگار می‌گذرانند. در بازار ماهی فروشان قشم، تنوع بالایی از ماهی‌، میگو و دیگر محصولات دریایی خلیج فارس یافت می‌شوند.

هواری میگو

هواری میگو نوعی از غذاهای محلی قشم است که از مخلوط میگو با برنج، انواع ادویه و سبزیجات مختلف تهیه می‌شود. سبزیجات محلی جنوب از مهم‌ترین طعم دهنده‌ها در این غذا هستند و ادویه‌های جنوبی نیز عطر و بویی خاص به هواری می‌دهند. این غذا از غذاهای رسمی جزیره قشم است که در مراسم مختلف مانند جشن عروسی‌های محلی، سرو می‌شود.

برنج دیشو

برنج دیشو از غذاهای محلی جنوب در استان هرمزگان و جزیره قشم است که در طبخ آن از شیره خرما و ماهی طلال استفاده می‌کنند. در این غذا ادویه‌های مخصوص محلی تأثیر قابل‌توجهی بر عطر و طعم برنج دارند.

کاتوغ

کاتوغ از دیگر خوراک‌های سنتی جنوب ایران و غذای محلی درگهان و قشم است. مواد اصلی برای طبخ این غذا نیز مانند بسیاری از خوراک‌های محبوب جنوبی، ماهی و ادویه‌های محلی هستند. از دیگر مواد لازم برای تهیه کاتوغ می‌توان به سیب‌زمینی، تمر هندی، پیاز و رب گوجه‌فرنگی اشاره کرد. ماهی مورد استفاده در این غذا ماهی شور است. در نوع ساده کاتوغ به‌جای ماهی از تخم‌مرغ استفاده می‌کنند.

نان تمشی

نان تمشی که با نام‌های توموشی، تموشی، سیلک، نون تاوه، مشتا و لیتک نیز شناخته می‌شود، از معروف‌ترین نان‌های محلی جنوب ایران است که در جزیره قشم نیز پخت آن رواج بسیار دارد. این نان محلی یکی از غذاهای خیابانی جزیره قشم است که در بندرگاه‌ها و برخی از جاهای دیدنی قشم، توسط بانوان این جزیره طبخ و به گردشگران عرضه می‌شود.

رنگینک

رنگینک از بهترین دسرهای جنوبی ایران است که در جزیره قشم نیز طبخ و مصرف می‌شود. در پخت این دسر از انواع مواد خوراکی مقوی استفاده می‌کنند. مهم‌ترین ماده برای طبخ رنگینک، خرما است که یکی از محصولات اصلی کشاورزی در جزیره قشم و سایر شهرهای جنوبی ایران محسوب می‌شود. ماهی به‌عنوان خوراک اصلی مردم جنوب ایران، طبع سردی دارد و مصرف آن همراه با دسری با طبع گرم، مانند رنگینک، بسیار متداول و مناسب است. از رنگینک می‌توان به‌عنوان صبحانه محلی قشم، میان‌وعده یا وعده افطاری در ماه رمضان استفاده کرد.

میوه‌های محلی قشم

میوه‌های محلی قشم، میوه‌های گرمسیری هستند که متناسب با شرایط آب و هوایی جزیره، در این خطه تولید می‌شوند. موقعیت ویژه جغرافیایی جزیره قشم، شرایط را برای رشد درختانی مانند نارنج، لیمو شیرین، موز، قهوه، انبه، توت و گریپ فروت فراهم کرده است.

انتهای پیام/

کد خبر 1403072201618
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha