به گزارش میراثآریا، رضا ایاز گفت: عملیات مرمت بقعه امامزاده عبدالله نیوشت ساوه شامل کاهگل، بندکشی سفید، کفسازی کامل و سفیدکاری است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان ساوه اضافه کرد: توجه به آثار و جاذبههای گردشگری روستاها با هدف توسعه گردشگری روستایی از اولویتهای این اداره است.
او تصریح کرد: پیگیری میکنیم تا روستای نیوشت که در ۲۵ کیلومتری ساوه واقع شده به واسطه داشتن ۲ اثر تاریخی ثبت شده، بقعه امامزاده عبدالله(ع) و درخت یکهزار ساله چنار و تفرجگاهی طبیعی به روستای محور گردشگری تبدیل شود.
ایاز با اشاره به اینکه بقعه امامزاده نیوشت ساوه متعلق به دوره صفویه است، گفت: این بقعه شامل، یک ایوان ورودی و یک فضای آرامگاهی (حرم) است و بر روی اتاق مرقد، یک گنبد آجری هشت ترک قرار دارد که بر روی ساقهای نسبتاً بزرگ استوار است.
درِ ورودی ایوان در سمت جنوب واقع شده و در سالیان اخیر مرمت شده است. حرم از داخل مدور و به قطر ۶ متر است و در ۲ طرف شمال و غرب طاقچهای دارد و در جنوب آن محرابچهای طراحی شده است.
از جمله آثار بجا مانده در بقعه، یک جفت درِ چوبی ساده قدیمی، ۲ نقاشی پشت شیشه به ابعاد ۲۰ در ۱۵ سانتیمتر با نوشته یا ابا عبداللَّه الحسین (ع) و حضرت فاطمه (س) است.
انتهای پیام/
نظر شما