محمد محسنی، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان در یادداشتی نوشت: بهعلاوه، در آینده نیز درصد قابلتوجهی از جمعیت کشور افراد کهنسال یا میانسال خواهند بود که بهطورمعمول شرایط جسمی دشوارتری خواهند داشت. بنابراین اگر ما برای این بخش از جامعه که حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد از جمعیت را تشکیل میدهند، تدابیری نیندیشیم و خدمات متناسب با وضعیت جسمی آنها را ارائه ندهیم، دچار مشکلات جدی خواهیم شد.
همچنین همانطور که بهخوبی نیز آگاه هستید، افراد در سراسر جهان، بهویژه در سنین میانسالی و کهنسالی، علاقهمند به گردشگری و گذراندن اوقات فراغت در سفر هستند. به همین دلیل، زیرساختها و خدمات گردشگری باید مطابق با نیازهای این گروه از افراد طراحی و ارائه شود.
در راستای همین هدف ما در منطقه خور خوران در بندر خمیر استان هرمزگان که از سوی یونسکو بهعنوان شهر ساحلی و شهر یادگیرنده نیز شناختهشده است، زیرساخت دسترسیپذیر برای افراد معلول را طراحی کردهایم.
طرح آماده شده و مذاکراتی هم با احمد مرادی، نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی که رئیس هیئت جانبازان و معلولان هرمزگان نیز هست و ارتباطاتی با سازمانهای مرکزی مانند سازمان بهزیستی و بنیاد مستضعفان دارد، در حال انجام است. او میتواند نقش مؤثری در تحقق این طرح داشته باشد.
از سوی دیگر برای ارتباط مؤثر بین جامعه هدف و این زیرساختها، پلتفرمی را طراحی کردیم که با همکاری مشاور ما شرکت گردشگری «مشق آفرینش» توسعه یافته است.
در این پلتفرم، افراد دارای معلولیت بهویژه نابینایان، بهعنوان راهنمای گردشگری آموزش داده میشوند تا بتوانند به جامعه خود خدمت کنند. هدف از این طرح، آموزش و بهکارگیری افراد از خود جامعه افراد معلولیت است تا نیازهای خاص این افراد بهتر شناخته و برآورده شود و بتوانند به جامعه خودشان خدماتی را ارائه دهند. چنین طرحی در کشور وجود نداشته و ما مبدأ این اقدام هستیم و قصد توسعه این پلتفرم را در سطح جهانی داریم.
در زمینه گردشگری هوایی نیز اقدامات را انجام دادهایم. استان هرمزگان به دلیل داشتن جاذبههای طبیعی منحصربهفرد و اتصال به خلیجفارس، دریای عمان و اقیانوس هند موقعیتی استراتژیک دارد. جزایر متعدد و مناظر کوه، دریا، جنگل و ساحل، این استان را به یک مقصد گردشگری جذاب تبدیل کرده است.
ما با ایجاد یک مسیر هوایی که از جزایر هرمز، لارک، هنگام و قشم عبور میکند، تجربهای خاص از گردشگری هوایی برای بازدیدکنندگان فراهم کردهایم.
این طرح بهصورت آزمایشی اجرا شده و بر اساس استانداردهای سازمان هواپیمایی کشوری، در این ۲ سال که بنده مشغول به کار هستم، نزدیک ۱۰ سایت پروازی در مناطق مختلف استان ازجمله ارتفاعات و سواحل، راهاندازی شده است.
در فصل زمستان حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ خلبان پروازهای کوچک در هرمزگان مستقر میشوند که این موقعیت مناسب، فرصت خوبی برای ارائه خدمات به گردشگران ایرانی و خارجی فراهم میکند، بهویژه گردشگرانی از کشورهای آفریقایی و حوزه خلیجفارس که علاقهمند به شرکت در این رویدادها و مسابقات هوایی هستند.
جزیره هرمز بهعنوان پایلوت این طرح انتخاب و مکن یابی اولیه نیز انجامشده است. امیدواریم با دریافت مصوبههای لازم، زیرسازی باندهای پروازی آغاز شود. خوشبختانه این نوع پروازها نیاز به زیرساخت پیچیده ندارند و با باند خاکی نیز قابل انجام هستند.
انتهای پیام/
نظر شما