به گزارش میراثآریا، علی دارابی روز پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳ در بازدید از مجموعه دولتخانه صفوی از سر در رفیع عالیقاپو و مرحله جدید ساماندهی و مرمت بخش موسوم به رواق صفوی بازدید کرد.
این پروژه مرمتی واقع در حیاط ساربانهای مجموعه دولتخانه صفوی قزوین در اسفندماه ۱۴۰۱ از محل اعتبارات سفر رییسجمهور به قزوین آغاز شده و کارگاه مرمت از آن تاریخ تاکنون فعال است.
معاون میراث فرهنگی کشور در ادامه از موزه سنگ نگارهها و پروژه مرمت هشتی صفوی در ورودی این موزه بازدید کرد.
در این موزه بیش از ۳۰۰ نوع شی تاریخی و تصاویر قزوین قدیم و تصاویری از میهمانخانهها، تابلوهای عکس مربوط به خانهها و بناهای تاریخی، محدوده شهر، کتب تاریخی، زیورآلات، مقرنس، نسخههای خطی، اشیا، سکه و سلاحهای دوره قاجار، ساسانی، سلجوقی و پهلوی اول به نمایش درآمده است.
بنای هشتی صفوی نیز در حیاط عالیقاپو مجموعه دولتخانه واقع شده که پروژه مرمت آن در شهریور ۱۴۰۱ آغاز شد و در حال حاضر در ورودی موزه سنگنگارهها به بهرهبرداری رسیده است.
روند مرمت بنای تاریخی گراند هتل از دیگر پروژههای مرمتی این مجموعه بود که مورد بازدید دارابی و هیات همراه قرار گرفت.
مرحله جدید مرمت و احیای گراند هتل قزوین در اسفندماه سال ۱۴۰۲ توسط صندوق توسعه و احیای کشور به سرمایه گذار بخش خصوصی واگذار شد که تاکنون با ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست.
بازدید از روند مرمت تزئینات شیرسرهای جنوب و جنوب شرقی کاخ چهل ستون، مطالعات باستان شناسی دولتخانه صفوی و روند آزادسازی مدرسه پاسداران نیز از دیگر موضوعاتی بود که توسط معاون میراث فرهنگی کشور بازدید و مورد بررسی قرار گرفت.
در ادامه دارابی از موزه شهر قزوین هم بازدید کرد.
در موزه شهر قزوین بیش از ۳۴۰ شی از دورههای مختلف تاریخی در کنار اشیاء مردم شناسی در ۳۲ ویترین به نمایش درآمده است.
در جریان این بازدید رجحانی معاون عمرانی استانداری، سردار آبنوش نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی، دارابی را همراهی کردند.
مجموعه دولتخانه صفوی یکی از مهمترین محوطههای تاریخی – فرهنگی شهر قزوین است که در دل بافت تاریخی این شهر واقع شده و ساماندهی و مرمت بخشهای آسیب دیده این اثر ارزشمند برای حفظ و نگهداری آن از اولویتهای اصلی این ادارهکل بهشمار میرود و در سفر آیت الله رییسی ریاست جمهوری فقید به قزوین نیز بر آزادسازی، ساماندهی و مرمت آن تاکید شده است.
در این محدوده ترکیبی از جاذبههای گردشگری شامل موزهها و بقایای آثار تاریخی مجموعه ارزشمندی را ایجاد کرده که ساماندهی آن در حوزه گردشگری از اهمیت ویژهای برخوردار است.
انتهای پیام/
نظر شما