حفظ و توسعه صنایع‌دستی بخشی از هویت ملی و منطقه‌ای

صنعتگران به عنوان حاملان مهارت‌های سنتی صنایع‌دستی، محصولات تولیدی آن‌ها به عنوان یک فعالیت، بخشی از هویت ملی و منطقه‌ای، میراث‌فرهنگی و هویت اجتماعی ما محسوب می‌شوند.

افشین باباحسینی کارشناس ارشد صنایع دستی لرستان در یادداشتی نوشت: راه حل‌های حفظ صنایع‌دستی و اقدامات برای توسعه بیشتر آن به طور سیستماتیک در قانون حفظ و توسعه صنایع‌دستی مورد توجه قرار گرفته است.

این قانون همه نهادهای فعال در صنایع‌دستی را در نظر می گیرد، انتقال منظم دانش، مهارت ها و توانایی‌های صنایع‌دستی را فراهم می‌کند، حفاظت از محصولات صنایع‌دستی با کیفیت بالا را تنظیم می‌کند، شبکه‌های متقابل را ترویج می‌کند. کسانی که محیط حمایتی صنایع‌دستی، مراکز صنایع‌دستی و سازمان‌های صنایع‌دستی را ترویج می‌کنند، از فعالیت‌های آن‌ها با هدف حفظ و توسعه صنایع‌دستی حمایت می‌کنند و اقداماتی را برای حفظ و توسعه صنایع‌دستی، از جمله با ارائه مبنای قانونی برای اشکال مختلف مشوق‌های مالی توسعه، تعیین می‌کنند.

رشته های صنایع‌دستی

ثروت و تنوع دانش، مهارت‌ها و توانایی‌های صنایع‌دستی در کشورمان قابل توجه است و بیش از 250 رشته صنایع‌دستی شناسایی شده و رشته‌های جدید در حال توسعه هستند. فهرست طولانی و متنوع نشان دهنده سنت غنی دانش و مهارت‌های صنایع‌دستی و حضور آنها در جامعه و همچنین هویت و شناخت آنها، ادغام بین نسلی و فرصت‌های جدید در آینده است. رشته صنایع‌دستی اصطلاح محدودتری برای نوع خاصی از فعالیت‌های صنایع‌دستی است که با نوع خاصی از دانش و مهارت‌های صنایع‌دستی مشخص می‌شود.

توصیف یک رشته صنایع‌دستی خاص شامل ارزیابی دانش، مهارت‌ها و توانایی‌های آن رشته، جنبه حفظ تمایز و فرهنگ‌های منطقه‌ای، حفاظت و غنی‌سازی میراث‌فرهنگی، جنبه هویت و شناخت، پیشرفت اجتماعی و اقتصادی است. شرح اثرات بر ادغام بین نسلی و یادگیری مادام العمر و اثرات آن بر گردشگری.

اقدامات برای حفظ و توسعه صنایع‌دستی عبارتند از:

حفظ و توسعه یکپارچه صنایع‌دستی در سطوح ملی، منطقه‌ای و محلی، از جمله ایجاد برنامه‌ای برای حفظ و توسعه صنایع‌دستی،صدور گواهینامه محصولات صنایع‌دستی(نشان ملی مرغوبیت کالا- مهراصالت- برندینگ- نشان تجاری و ...)، انتقال دانش، مهارت و توانایی صنایع‌دستی از جمله ارائه آموزش در قالب طرح صنایع‌دستی، اجرای وظایف مروجین محیط‌های حمایتی صنایع دستی، شبکه‌سازی و شبکه‌سازی متقابل آنها با صنعتگران، توسعه رشته‌های صنایع‌دستی از جمله گسترش هرچه بیشتر و بهتر رشته‌های صنایع‌دستی و ترویج کارآفرینی صنایع‌دستی، حفظ صنایع‌دستی و شناسایی آنها و ترویج و عرضه محصولات صنایع‌دستی معتبر، رشته‌ها و صنعتگران صنایع‌دستی به ویژه صنعتگران ممتاز، توسعه صنایع‌دستی و ترویج خلق هنری معاصر محصولات صنایع‌دستی، ادغام صنایع‌دستی در محصولات و خدمات گردشگری.

افزایش اشتغال در صنایع‌دستی

شبکه‌های بین نسلی و یادگیری مادام العمر در صنایع‌دستی، توسعه مشوق‌های مالی، و اقدامات دیگر استفاده از فناوری‌های نوین و بروز در بسته‌بندی، برندینگ و طراحی صنعتی محصولات برای جذب گردشگر و افزایش فروش، جذب گردشگر و ایجاد بازار فروش محصولات صنایع‌دستی، کاهش هزینه‌ها، صرفه‌جویی در وقت، طراحی و شناسایی خلاقانه از ظرفیت‌های نهفته در گردشگری و صنایع دستی، استفاده از طراحی‌های خلاقانه برای طراحی و بسته‌بندی محصولات صنایع‌دستی، الکترونیک شدن فرایندهای صنعت گردشگری و صنایع‌دستی و ایجاد حلقه بازخورد از میزان استفاده کیفیت خدمات گردشگری و صنایع‌دستی تولید محتوای دیجیتال گردشگری تولید خلاقانه صنایع‌دستی تغییر کاربری‌ها برای رونق صنایع‌دستی زمینه‌سازی تولید صنایع‌دستی به روز و مبتنی بر فناوری جدید شکل‌گیری و توسعه ی اکوسیستم کارآفرینی در حوزه گردشگری با اولویت الکترونیک تقویت مراکز رشد فناوری و گردشگری با رویکرد توسعه گردشگری و صنایع‌دستی بازاریابی و بازارسازی شرکت‌ها مبتنی بر فناوری های صنعت صنایع‌دستی حمایت مادی، آموزشی و معنوی از شرکت‌های نوپای در حوزه گردشگری هدایت و حمایت از ایده ها به جهت تجاری سازی آن‌ها و ایجاد تسهیلات لازم برای ادامة فعالیت ترویج فرهنگ کارآفرینی و ایجاد کسب و کار حوزه فناوری‌های گردشگری حمایت از دانشجویان مستعد در زمینه کارآفرینی و گردشگری استان های غرب کشور ایجاد بانکی از ایده‌های مرتبط با محورهای جلب توجه سرمایه‌گذاران به ایده‌های ارائه شده در این زمینه و ایجاد زنجیره ای که افزایش اشتغال زایی، تولید، سود اجتماعی و مالی را توامان به همراه دارد.

توسعه فضای تعامل، همفکری و خلاقیت حوزه گردشگری در غرب کشور امکان ارتباط بین افراد خلاق، ایده پرداز و تولیدکننده  با نهادهای حاکمیتی و غیردولتی است.

انتهای پیام/

کد خبر 1403081000629
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha