میراثآریا: مقصدها و مسیرهای گردشگری به عنوان کانون اصلی جذب گردشگران داخلی و خارجی، نقش اصلی در توسعه صنعت گردشگری دارند، زمانی میتوان یک مقصد را متمایز و موفق جلوه داد که بتوان تجربههای منحصر بهفرد و جدید را ارائه کرد که این نقش برعهده رویدادهای گردشگری نهاده شده است.
رویداد در ترکیب با توسعه گردشگری باعث شکلگیری جاذبه میشود و از طریق برنامهریزی، بازاریابی و اجرای اصولی، به عنوان یکی از راهبردهای مهم برای توزیع گردشگری به صورت عادلانه و منظم در مناطق و زمانهای مختلف در کشور محسوب میشود.
برگزاری رویدادهای گردشگری با همکاری جوامع محلی علاوه بر ایجاد نشاط اجتماعی باعث افزایش مشارکت اجتماعی در برنامههای مختلف میشود و زمینهای برای احیای هنرها و آداب و رسوم و معرفی آنها به نسلهای جدید و البته زمینه موثری برای جذب گردشگر، معرفی هدفمند مناطق به ویژه روستاها و مناطق بکر است.
این بار سور و سات پاییزی با سفره سرخ آمیخته با نوای «هوره» به نماد از اصالت و ماندگاری، در روستای سلین برپا شد و طبیعت بکر و زیبای منطقه از روز چهارشنبه به مدت ۳ روز میزبان مهمانان چهارمین جشنواره انار، از اقصی نقاط کشور بود.
روستای سلین یکی از روستاهای هدف گردشگری کردستان است که فقط ۷ کیلومتر تا روستای هورامان و ۷۰ کیلومتر تا شهرستان سروآباد فاصله دارد. مسیر دسترسی به این روستا، مسیری پر پیچ و خم و بسیار سرسبز است و می توان آن را با جاده چالوس مقایسه کرد.
این روستا با جاذبههای طبیعی و تاریخی فراوان، از محبوبیت بالایی در میان ایرانگردان حرفهای برخوردار است و همین مسئله آن را به توریستی ترین روستای استان کردستان تبدیل کرده است.
وجود ارتفاعات شاهو، رودخانه سیروان، دریاچه سد داریان، پل سیروان، قلعه سلین، نوع پوشش محلی روستاییان و از طرفی تولید محصولات صنایعدستی ازجمله کلاشبافی، جاجیمبافی، ارغوانبافی، نساجی و همچنین محصولات باغی از جمله انار، عسل، روغن محلی، کشک محلی، گردو و انجیر و... انبوهی از شاخصه های کشاورزی و گردشگری را به این روستا بخشیده است.
اما آنچه روستای سلین را به عنوان منطقهای نمونه معرفی کرده، محصولات باغی باکیفیتی است که در دامن هزار رنگ این دیار کشت میشود و به ثمر میرسد.
انار از جمله مهمترین این محصولات است، که هر ساله با وزیدن نخستین بادهای سرد پاییزی، زمان برداشت آن توسط زنان و مردان سختکوش در باغهای زیبای هورامان آغاز میشود.
مسافران و گردشگران بسیاری از داخل و خارج از کشور برای حضور در این رویداد فرهنگی آمده و با حضور در باغستانهای این منطقه ساعاتی را به دور از هیاهوهای روزمره به استراحت و آسایش پرداختند.
گردشگران دوست داشتند علاوه بر کمک به باغداران در برداشت انارها، این محصول را با دستان خود از درختها بچینند و بهعنوان توشه راه به همراه ببرند.
مردمان باصفای این دیار نیز با مهماننوازی و برداشت این محصول بخشی از آن را به گردشگران عرضه و بخشی از آن را به رب، سس، سرکه، آب انار و لواشک تبدیل میکردند و همچنین از پوست آن برای رنگرزی و دباغی نیز بهره میگیرند.
عرضه محصولات و فرآوردههای جانبی انار، اجرای مراسم انارگردانی، عرضه تولیدات صنایعدستی منطقه، دفنوازی، برگزاری موسیقی سنتی و معرفی آیینهای محلی و ... از جمله برنامههای جانبی این جشن بود که با استقبال علاقمندان همراه شد.
برداشت انار در منطقه جهانی هورامان از نیمه مهر آغاز میشود و تا آخر آبانماه ادامه دارد.
انتهای پیام/
نظر شما