به گزارش میراثآریا، جلسه مشترک میان ادارات کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و اوقاف و امور خیریه استان قم روز پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳ درباره رفع موانع و مشکلات راهاندازی فاز نخست سایتموزه قلی درویش شهر قم، در ادارهکل اوقاف برگزار شد. برای بهرهبرداری از سایتموزه قلیدرویش مذاکرات انجام و مقرر شد که کمیته کارشناسی راهکارها و پیشنهادهای خود را در اسرع وقت ارائه دهند.
در این جلسه حجتالاسلاموالمسلمین عباس اسکندری مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم، حجتالاسلاموالمسلمین سید نورالدین صمدانی رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان قم، علیرضا ارجمندی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم، عمار کاوسی معاون میراثفرهنگی و مهدی خراسانی معاون توسعه مدیریت ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم و تعدادی از کارشناسان این دو ادارهکل حضور داشتند و دیدگاههای کارشناسی خود را بیان کردند.
محوطه تاریخی قُلیدرویش شهر قم با حدود هفت هزار سال پیشینه (قدمت) در حاشیه جنوبی این شهر در بلوار خلیجفارس (کیلومتر نخست جاده قدیم قم– کاشان) در بخش مرکزی شهرستان قم و منطقه ۵ شهرداری قم واقع شده و در ۲۳ شهریور سال ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۱۰۱۷۳ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
وسعت این محوطه بیش از ۱۰۰ هکتار بوده که امروزه حدود ۳۰ هکتار آن، به شکل مسطح بر جای مانده است. ارتفاع محوطه در ابتدا حدود ۲۰ متر در ضلع جنوبی و ۱۰ متر در ضلع شمالی بوده که اکنون فقط پنج متر از ضخامت لایههای فرهنگی، در بخش جنوب شرقی بالاتر از سطح زمینهای اطراف بر جای مانده است.
کاوشهای باستانشناسی در تپه تاریخی قلیدرویش نشانگر نشیمنگاهی در منطقه قم مربوط به هزاره چهارم پیش از میلاد است. تاکنون هفت فصل کاوش در محوطه قلیدرویش صورت گرفته و در این کاوشها از متخصصان علوم گوناگونی همچون استخوانشناس، گیاهشناس، زمینشناس و نقشهبردار استفاده شده است.
انتهای پیام/
نظر شما