ضرورت برون‌سپاری در حوزه‌های گردشگری و صنایع‌دستی

عضو انجمن اقتصاددانان ایران با اشاره به ضرورت خصوصی‌سازی و برون‌سپاری در صنعت گردشگری و صنایع‌دستی گفت: اصل برون‌سپاری در هر کدام از حیطه‌های اقتصاد خصوصا گردشگری و صنایع‌دستی موثر خواهد بود.

عباس علوی‌راد در گفت‌وگو با میراث‌آریا با تاکید بر این که سابقه خصوصی‌سازی در دنیا به دهه‌های قبل برمی‌گردد، بیان کرد: مسئله خصوصی‌سازی سبقه‌ای طولانی دارد، زمانی که در بحران‌های مالی سال ۱۹۳۰ پای دولت‌ها در اقتصاد باز شد و در سال ۱۹۸۰ فسادهای مالی دولت‌ها منتج به پررنگ تر شدن نقش بخش خصوصی شد.

عضو انجمن اقتصاددانان ایران با اشاره به این که متاسفانه اقتصاد ایران همچنان پس از گذشت جنگ و مسائل متعدد کاملا وابسته به دولت‎‌هاست، تصریح کرد: در سال ۱۳۸۴ مقام معظم رهبری در اصل ۴۴ به لزوم خصوصی‌سازی اقتصاد پرداختند و همین مقوله نشان می‌دهد زمینه‌های قانونی خصوصی سال‌هاست که در کشور ما نیز فراهم شده است.

او با اشاره به این که پس از جنگ و بحران‌هایی که منجر شده بود تا اقتصاد کاملا دولتی شود، تصریح کرد: همچنان سایه دولت‎‌ها بر روی اقتصاد پهن است و شاید دلیل اصلی آن این است که به اسم دولت‌ها می‌خواهند در مقوله اقتصاد صاحب قدرت باشند.

علوی‌راد با اشاره به این که یکی از اقتصادهای مهم دنیا که نسبت به خصوصی‌سازی آن ضرورت وجود دارد، صنعت گردشگری است، بیان کرد: گردشگری، صنایع دستی و اقتصادهای وابسته به این زنجیره باید به سمت خصوصی‌سازی حرکت کنند. 

عضو انجمن اقتصاددانان ایران با اشاره به این که تکلیف ما در حاکمیت با گردشگری و فعالیت‌های تمام زنجیره ارزش مانند صنایع‌دستی مشخص نیست، گفت: خصوصی‌سازی ضروری است اما ۲ دیدگاه وجود دارد، عده‌ای مقوله اقتصادی آن را در نظر دارند و عده‌ای نگران بخش فرهنگی آن هستند که همین مقوله منجر شده تا همچنان خصوصی‌سازی در این حوزه رخ ندهد.

او با بیان این که بعضا حرکت دولت به سوی بخش خصوصی توسط برخی از دیدگاه ها به چالش کشیده می‌شود، اظهار کرد: مثلا گفته می‌شود که مگر ایران مثل بقیه کشورهاست که در این خصوص بخواهد مثل بقیه عمل کند؟ این دیدگاه را نقض می‌کنم و معتقدم که اگرچه در کشور ما برخی از مباحث همچنان عقب ماندگی وجود دارد اما وقتی قدرت و توان این را داریم که بهتر مسئله ای را اجرا کنیم چرا باید عقب بنشینیم؟

علوی‌راد افزود: وقتی می‌توانیم چرخه بخش خصوصی را فعال کنیم و برخی از مشاغل نیز به همین واسطه فعال خواهند شد چرا باید در این زمینه کوتاهی کرد؟

عضو انجمن اقتصاددانان ایران با اشاره به این که مقوله‌ای مانند واگذاری نمایشگاه‌ها به بخش خصوصی اقدامی هم راستا با سیاستگذاری‌های کلان خصوصی‌سازی است، تاکید کرد: فرض این که نمایشگاه‌ها نتیجه خوبی داشته باشد، ما با برون‌سپاری موافق هستیم هرچند باید جنبه‌های رقابتی در آن رعایت شود لذا اصل برون‌سپاری در هر کدام از حیطه‌های اقتصاد خصوصا گردشگری و صنایع‌دستی موثر خواهد بود.

او با اشاره به این که در برگزاری نمایشگاه‌ها باید تفاوت‌هایی بین بازارچه و نمایشگاه قائل شویم، گفت: در اصل برون‌سپاری باید توجه داشته باشیم که اعتبار و سطح نمایشگاه متناسب با تعاریفی که دارد باید سنجیده شود و در نگاه کلان، با اجرای نمایشگاه توسط بخش خصوصی، دولت می‌تواند به سمت سیاستگذاری و اهداف کلان خود حرکت کند پس این که مشارکت افراد چگونه باشد نیز باید براساس تعاریف نمایشگاه و بازارچه، محتوا، اهداف، مخاطبان و سیاستگذاری‌ها اقدام کرد.

علوی‌راد در پایان اعلام کرد: هر چه دولت در اجرا کمتر مشارکت داشته باشد در مسیر سیاستگذاری و پیدا کردن اهداف خود موثر تر اقدام خواهد کرد.

انتهای پیام/

کد خبر 1403081300784
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha