تصویر زبان امروزی برای ارائه گذشته مان به کودکان است/ نقش جشنواره چندرسانه ای میراث فرهنگی در ماندگاری تاریخ

یک کارگردان انیمیشن گفت: جای تقدیر دارد که برگزارکنندگان جشنواره چندرسانه ای میراث فرهنگی به آثار نمایشی توجه ویژه دارند چون تصویر زبان امروزی برای ارائه تاریخ و گذشته ما به کودکان است.

«مهین جواهریان» انیماتور، تهیه‌کننده و کارگردان انیمیشن‌ و داور بخش سینمایی- داستانی کوتاه و پویانمایی دومین دوره جشنواره چند رسانه ای میراث فرهنگی در گفت وگو با میراث آریا درباره تاثیر جشنواره چند رسانه ای میراث فرهنگی و تاثیر آن در حفظ میراث ملموس و ناملموس کشورمان گفت: با توجه به اهمیت موضوع تاریخ و میراث فرهنگی قطعا باید برنامه ریزی دقیقی برای آموزش آن به نسل جدید داشته باشیم. چون این موضوع به گذشته مربوط می‌شود و کودکان و جوانان امروز با تکنولوژی حرکت می‌کنند، ممکن است برای توجه به موضوعات میراث فرهنگی کم حوصله باشند، در چنین حالتی بهتر است موضوع میراث فرهنگی را با روش‌های نوین عرضه و به جوانان ارائه کنیم به گونه‌ای که آن‌ها را مشتاق به شناخت میراث فرهنگی کنیم.

وی ادامه داد: بخش اعظمی از وظیفه رسانه‌های جمعی فرهنگسازی است، یعنی اینکه تمام آداب زندگی از جمله حفظ قوانین، محیط زیست، اهمیت دادن به میراث فرهنگی و ایجاد مسئولیت پذیری در کودکان و نوجوانان به آن‌ها اطلاع‌رسانی شود تا بتواند اثرگذار باشد چرا که زندگی امروز همه انسان‌ها بارسانه‌ها پیوند خورده است و دیگر مثل قدیم نیست که آدم‌ها بنشینند و با پدر بزرگشان حرف بزنند و داستان‌هایی از او بشنوند و لذت ببرند. امروز گوشی‌های موبایل بخش اعظمی از زندگی هر فردی است و دقیقا به همین خاطر است که باید از همین وسیله در جهت تقویت هویت ملی استفاده کنیم.

جواهریان تاکید کرد: چرا که اگر در هر کشوری هویت ملی کودکان و نوجوانان تقویت شود اعتمادبه نفس آن‌ها  بالا می رود و زمانی که جوانان هر کشوری به خود ببالند و ارزش‌های فرهنگی و ملی جامعه خود را بشناسند، مسئولانه‌تر به مسائل جامعه خود نگاه می‌کنند و در حفظ هویت خود تلاش می‌کنند. اگر کودکان را هر زمینه‌ای از جمله همین میراث فرهنگی ملموس و ناملموس درست آموزش دهیم، مخصوصا در کشوری مثل ما که میراث آن قابل ملاحظه است و فرهنگ بسیار غنی دارد با نتایج خوبی رو به رو خواهیم شد.

وی در ادامه به نقش فیلمنامه و سناریو در موفقیت یک اثر نمایشی اشاره کرد و اظهارداشت: ما با توجه به ادبیات غنی که داریم می‌توانیم موضوعات فراوانی برای ساخت آثار ارزنده و حتی زنده داشته باشیم چرا که ما شاعر، ادیب و نویسندگانی داشتیم که به خوبی ارزش‌های فرهنگی ما را در قالب داستان بلند و کوتاه و یا اشعار بسیار شیرین بیان کردند. پس می‌توانیم فیلمنامه‌های بسیار پخته و تاثیرگذاری را از این ادبیات استخراج کنیم…حتی آنقدر زیاد که می‌توانیم آن را به جهان صادر کنیم.

این انیمیشن ساز تصریح کرد: پس از انتخاب سناریویی خوب باید به گرافیک آثار توجه کنیم تا هویت پیدا کنند که خوشبختانه این سال‌ها گرافیک در پویانمایی هویت خود را پیدا کرده است و از این بابت خیلی خوشحال هستم که گرافیک ما شبیه غرب نیست و هر روز بیشتر خود را پیدا می‌کند. 

وی در پایان درباره برپای سومین دوره جشنواره چندرسانه ای میراث فرهنگی گفت: خوشبختانه مسئولان میراث فرهنگی در چندسال اخیر گام های خوبی برای برگزاری جشنواره برداشته اند که تاثیر بسزایی در توجه هنرمندان به تاریخ و تمدن کشورمان داشته است. امیدوارم این اقدامات ارزنده بتواند در ماندگاری آثار فرهنگی و تاریخی کشورمان در شکل های مختلف نقش بسزایی داشته باشد.

انتهای پیام/

کد خبر 1403081500976
دبیر مریم فیروزفر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha