بزرگترین دستاورد جشنواره چندرسانه‌ای یادآوری ارزش‌های تمدنی و تاریخی به نسل جوان است/ برگزاری رویداد بین‌المللی یعنی امنیت کامل و ثبات در ایران

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور گفت: نسل امروز و فردای ما بیش از هر عصری محتاج به آگاهی از هویت و داشته‌های ارزشمند تاریخی نیاکان است.

به گزارش میراث‌آریا، علی دارابی، قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور شامگاه سه شنبه ۱۵ آبان ماه در مراسم افتتاحیه سومین جشنواره بین‌المللی چند رسانه­‌ای میراث‌فرهنگی ضمن قدردانی از همه کسانی که در برگزاری این جشنواره یار و مددکار بوده‌اند، گفت: از دکتر ایمانیه استاندار سابق فارس و مهندس ضرغامی وزیر سابق میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی که حمایت این دو در برپایی این جشنواره نقش اساسی را داشته، سپاسگزاری می‌کنم.

او همچنین در ادامه از اعضای شورای سیاست­گذاری، هیأت بررسی آثار و داوران، علیرضا تابش، مدیران و نهادهای مختلف در استان فارس، هنرمندان، برنامه­‌سازان، صاحبان آثار و مدیران میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سراسر کشور و همچنین از اصحاب رسانه که کار مهمی در تنویر افکار عمومی دارند، قدردانی کرد.

دارابی تصریح کرد: در همین مدت کوتاه استقرار برادر و دوست دیرینه‌ام حسینعلی امیری استاندار ساعی مرهون حمایت‌های ارزنده او بوده­‌ایم.

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور عنوان کرد: براستی جهان بدون ایران و ایران بدون شیراز را نمی توان تصور کرد. شهری که در سه دوره (صفاری- آل بویه- زندیه) پایتخت ایران بوده است. در لوح‌های گلی ایلامی به قدمت ۲۰۰۰ سال پیش از میلاد نام شیراز «تیرازیس» «شیرازیس» ثبت شده است. شیراز پایتخت فرهنگی ایران، سومین مرکز دینی و مذهبی ایران بوده و صاحب مکتب و منظومه فکری است. حضرت شاهچراغ و علاءالدین حسین در تارک این استان می­ درخشد. استان فارس بالغ بر ۱۴ هزار شهید در دوران انقلاب، دفاع مقدس و مقاومت تقدیم راه خدا کرده است که رحمت و رضوان الهی بر آنان باد.

او ادامه داد: شیراز، شهر ستارگان تابناک آسمان شعر و ادب فارسی، همچون لسان الغیب، حافظ و پادشاه سخن، سعدی است، شهری که بیش از ۳۵۰۰ اثر ثبت شده در فهرست میراث ملموس و ناملموس ملی دارد و زمینه تعالی مواریث جهانی یگانه‌ای همچون تخت جمشید، پاسارگارد، آثار دوره ساسانی، باغ و کاروانسرای ایرانی است که این همه حکایت‌گر آن است که انتخاب شیراز به میزبانی جشنواره سوم و اضافه کردن بخش شعر به مثابه ثروت ملی ایرانیان و موسیقی میراث شنیداری با این حسن انتخاب تقارن یافته است.

دارابی بزرگترین دست‌آورد جشنواره را یادآوری ارزش‌های تمدنی و تاریخی و میراث فرهنگی کشور به نسل جوان دانست و افزود: نسل امروز و فردای ما بیش از هر عصری محتاج به آگاهی از هویت و داشته‌های ارزشمند تاریخی نیاکان است.

معاون میراث‌فرهنگی کشور بیان کرد: برگزاری جشنواره گویای «امنیت و ثبات در ایران» است. دشمنان ما تصویری نادرست به نام ایران هراسی در دنیا را ارائه کرده‌اند. برگزاری این قبیل جشنواره­‌ها پاسخ عملی به نادرستی این ادعاست. جشنواره کارکرد بزرگی برای توسعه گردشگری و توریسم دارد.

او افزود: در جشنواره مردم و هنرمندان بی واسطه و مستقیم با هم ملاقات و دیدار می­‌کنند. کارگاه انتقال تجربه و کلاس‌های آموزشی در پرتو همین جشنواره‌ها شکل می‌گیرد.

دارابی برگزاری جشنواره میراث‌فرهنگی را موجب افزایش سواد میراثی، گسترش فرهنگ و تمدن تاریخی، معرفی مفاخر، مشاهیر، آشنایی بهتر با آثار تاریخی دانست و تصریح کرد: در پرتو برگزاری جشنواره است که استان میزبان فرصت طلایی می‌یابد که فرهنگ، هنر، تاریخ، صنعت، و داشته­‌های خود را بهتر معرفی کنند.

قائم‌مقام وزیر میراث‌فرهنگی عنوان کرد: بازید از مراکز مذهبی، تاریخی، فرهنگی، جاذبه‌های زیارتی، سیاحتی برای شرکت‌کنندگان در جشنواره این فرصت را فراهم می­‌کند که سفیران و مبلغان شایسته‌ای برای معرفی استان میزبان در سراسر کشور و جهان باشند.

دارابی افزود: فرهنگ و هنر، قدر و مرتبت هر جامعه‌ای را تعریف می‌کند. ثروت و دارایی‌های فناپذیر هر جامعه­‌ای در گروه «فرهنگ، تمدن و مواریث تاریخی» آن است.

او در خاتمه از همه هنرمندان بزرگ و شایسته کشور که نقش اصلی در برگزاری این رخداد بزرگ بین‌المللی را داشته‌اند، قدردانی کرد.

انتهای پیام/

کد خبر 1403081500988
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha