بهگزارش میراثآریا، علی دارابی، قائم مقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور در حاشیه افتتاحیه نمایشگاه «ایلام (عیلام)؛ سپیدهدم تمدن ایران» در جمع خبرنگاران گفت: اشیای کمتر دیده شده موزه ملی ایران که برخی از آنها بیش از ۱۰۰ سال است که در موزه ملی نگهداری شده اما به دلیل محدودیتها نخستینبار است که در موزه تخت جمشید به نمایش درآمده است.
او با تاکید بر اهمیت حفاظت، مرمت صیانت و بهرهبرداری درست از آثار باستانی، تصریح کرد: اینجا تخت جمشید جایی که ما ایستادهایم بر تارک آثار باستانی ایران میدرخشد.
معاون میراثفرهنگی کشور خاطرنشان کرد: ایران با ثبت ۲۸ اثر جزو ۱۰ کشور اول دنیا در ثبت آثار باستانی است که که برخی از آنها مثل ۵۴ کاروانسرای کشور و قنات ها به صورت زنجیره ای ثبت جهانی شده است.
او افزود: در آثار ناملموس با ثبت ۲۴ اثر در رتبه پنجم ثبت آثار هستیم که قبلاً در رتبه هفتم بودیم و در سه سال اخیر با ثبت آثار بیشتر و برخی مشترک بادیگر کشورها حائز رتبه پنجم شدیم.
دارابی با اشاره به اینکه کشور ما ایران سابقه یک میلیون سال سکونت بشری و قدمت ۷هزار ساله دارد، گفت: یکی از مهمترین مسائل که باید علاوه بر حفاظت، صیانت و مرمت آثار باستانی به آن توجه کنیم روایتگری است که این آثار چند هزارساله را به نسل جوان، نوجوان و دانشجو این شناسانده و فرزندان ما با آشنایی با آثار برجای مانده از نیاکان به داشتههای تاریخی و تمدنی خود افتخار کنند و با امید به فردا در آبادانی این مملکت که متعلق به همه ماست کوشش کنند.
قائممقام وزیر میراثفرهنگی در خصوص توسعه و تجهیز زیرساختهای موزههای کشور تصریح کرد: در دنیا ۹۱هزار موزه وجود دارد و در کشور ما ۸۳۰ موزه وجود دارد که یکی از آنها موزه تخت جمشید است. ما تا پایان برنامه هفتم توسعه باید تعداد موزه ها را به ۱۰۰۰ موزه برسانیم که قطعا آنها نیاز به توسعه زیرساخت و تجهیزات مدرن و فناوری های دیجیتال و روز دارند که مدیران استانها در حال توسعه این زیرساختها هستند.
دارابی افزود : اقدامات عمرانی در تخت جمشید نیز در حال انجام است که یکی از آنها ساخت سرویس بهداشتیهای کانکسی است که به بهترین شکل انجام شده و پروژههای عمرانی متعددی برای بهرهبرداری صحیح از آثار تاریخی در استانهای کشور در حال اجراست.
نمایشگاه «ایلام (عیلام)؛ سپیده دم تمدن ایران» در موزه تخت جمشید از ۱۷ آبان گشایش و به مدت یک ماه میزبان علاقهمندان است.
انتهای پیام/
نظر شما