با تصویب سند جامع صنایع‌دستی برای اولین‌بار این حوزه در نظام سیاست‌گذاری کشور جایگاه معین پیدا کرد/ ساماندهی بازار داخلی و صادرات با راه‌اندازی شرکت توسعه صنایع‌دستی

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با بیان اینکه با تصویب و ابلاغ سند توسعه صنایع‌دستی برای اولین‌بار صنایع‌دستی ایران در نظام سیاست‌گذاری کشور جایگاه معین پیدا کرد، بر ضرورت تغییر ذائقه مردم نسبت به مقوله صنایع‌دستی از طریق تبلیغات در صداوسیما، سینما و تئاتر تاکید کرد.

به گزارش میراث‌آریا، نشست سیدرضا صالحی‌امیری وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با فعالان، پیشکسوتان و هنرمندان صنایع‌دستی صبح امروز پنجشنبه ۱۷ آبان ماه ۱۴۰۳ در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد.

صالحی‌امیری با اشاره به اینکه سیاست وزارتخانه توجه بیشتر به بخش خصوصی و نهادهای صنفی به‌عنوان یک استراتژی است، گفت: دولت باید حمایت مجموعه نهادهای آسیب‌پذیر را تکلیف خود بداند تا آن‌ها در بازار قدرت پیدا کنند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بر ضرورت تغییر ذائقه مردم نسبت به صنایع‌دستی اشاره کرد و افزود: گردش اقتصاد صنایع‌دستی رابطه مستقیم با ذائقه مردم دارد و باید با تبلیغات از طریق صداوسیما، سینما و تئاتر این ذائقه را تغییر دهیم.

صالحی امیری از امنیت شغلی، بازاریابی و صادرات به‌عنوان سه نیاز عاجل صنایع‌دستی نام برد و ادامه داد: تا زمانی‌ که مسائل مربوط به این زنجیره سه گانه حل نشود، تغییری ایجاد نخواهد شد.

او به اهمیت تصویب و ابلاغ سند توسعه صنایع‌دستی اشاره کرد و افزود: برای اولین بار صنایع‌دستی ایران در نظام سیاست‌گذاری کشور یک جایگاه معین پیدا کرد و این سند، ریل‌گذاری برای رسیدن به اهداف ماست.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با بیان اینکه این سند تکالیفی را برای دولت و بخش خصوصی ایجاد می‌کند، بر ضرورت برگزاری جلسات کارشناسی و توافق طرفین در راستای حل مشکلات و تعریف چگونگی مسیر حمایت اشاره کرد.

صالحی امیری در ادامه تشکیل شرکت توسعه صنایع‌دستی را راهکاری عملیاتی برای ساماندهی بازار داخلی و صادرات صنایع‌دستی عنوان کرد و از چینی‌ها به‌عنوان نمونه موفق اجرای این مدل در اشتغالزایی صنایع‌دستی نام برد.

از تقویت کارگروه فناوری‌های صنایع‌دستی تا راه‌اندازی کارگروه‌های تخصصی برای ۱۸ رشته مادر

در ادامه جلسه هر یک از مدعوین به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند.

حل مشکلات مربوط به FATF، تقویت کارگروه فناوری‌های صنایع‌دستی، تقویت و حمایت از فعالان صنایع‌دستی، اصلاح ساختار صنایع‌دستی در سه حوزه تولید، آموزش و بازرگانی، ایجاد کارگروه‌های تخصصی در ۱۸ رشته مادر صنایع‌دستی به‌منظور تخصصی کردن بازار هر رشته، راه‌اندازی شرکت توسعه صنایع‌دستی، اجرای قانون حمایت از هنرمندان صنایع‌دستی و سند توسعه صنایع‌دستی، تشکیل موسسه حمایت از پیشکسوتان صنایع‌دستی، برگزاری نمایشگاه‌ صنایع‌دستی در ۲۰ خرداد به‌عنوان نماد و روز جهانی صنایع‌دستی، اختصاص امتیازات ویژه به ۱۶ شهر و روستای جهانی صنایع‌دستی، حذف ارزش افزوده از زنجیره مواد اولیه صنایع‌دستی، بررسی و حل دائمی تخصیص اعتبارات بیمه هنرمندان، حل موضوعات مربوط به صادرات و بازرگانی، مالیات و ارزش‌افزوده و پیمان سپاری ارزی، ایجاد مجتمع‌های و بازارچه‌های صنایع‌دستی در تمامی استان‌ها با نمادی واحد از جمله موارد مطرح شده از سوی فعالان، پیشکسوتان و هنرمندان صنایع‌دستی در این جلسه بود.

انتهای پیام/

کد خبر 1403081701102
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha