عبدالمهدی همت پور، سرپرست پایگاه میراث جهانی کاروانسرای ایرانی در یادداشتی نوشت: برگزاری جشنواره چندرسانهای میراث فرهنگی، فرصتی برای مردمی سازی میراث فرهنگی و انجام تعهدات دولت در قبال میراث فرهنگی است.
علیرغم حسن زیاد حاکمیتی بودن میراث فرهنگی، کم رنگ شدن زمینه مشارکت مردم را رقم زده است. لذا ظرفیت عظیم مردمی در همکاری و مشارکت درخصوص میراث فرهنگی با دولت، مغفول مانده است. تحقق مشارکت گسترده مردم در حفاظت از میراث فرهنگی، بهرغم افزایش آگاهیهای عمومی، مستلزم برخی زمینهسازیها و اقدامات از جمله برگزاری جشنواره چند رسانه ای میراث فرهنگی است.
یکی از وظایف وزارت میراث فرهنگی کشور طبق قانون اساسنامه سازمان میراث فرهنگی مصوب 1367، معرفی میراث فرهنگی است و برای انجام این امر مهم، همکاری و مساعدت سایر نهادها ضرورت دارد و حسن جشنواره چندرسانه ای در این بود نهادهایی که درگذشته مقابل مجموعه میراث فرهنگی قرار داشتند را درکنار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قرار داد و این پیروزی بزرگی برای دوستداران میراث فرهنگی بوده است. وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فعالیتهای ارزشمندی در زمینه معرفی و آموزش، انجام داده، اما این فعالیتها در گذشته محدود به امور موزهداری و انتشار برخی کتب و نشریات و برنامهها و... به مخاطبان خاص انجام پذیرفته، برگزاری سه دوره جشنواره چند رسانه ای در راستای آموزش کلان ارزشهای میراث فرهنگی به طیف گستردهای از عموم مردم بوده است.
از دیگرسو در مجموعه دولت، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی وظیفه مردمیسازی میراث فرهنگی را داراست، زیرا عمده وظایف حفاظت از میراث فرهنگی بهعهده این دستگاه قرار گرفته است و برگزاری جشنواره چند رسانه ای میراث فرهنگی حس ارزشمند برخورداری از زمینههای معنوی میراث فرهنگی را با مشارکت خود مردم، نخبگان و صاحب نظران در مخاطبان عمومی تقویت نموده است.
همچنین در زمینه معرفی بخشهایی از میراث فرهنگی ملموس و ناملموس که با حیات جاری مردم مرتبط است، تنوع برنامه ها و اضافه نمودن بخش هایی مثل شعر و موسیقی، عکس و به خصوص رویداد سکوی امید و میراث دیجیتال که با استقبال کم نظیر مخاطبان جشنواره مواجه گردید از نقاط برجسته این دوره از جشنواره بود. در پایان باید اذعان نمود برگزاری جشنواره چند رسانه ای مطالبه مردمی از شورای فرهنگ عمومی شورای انقلاب فرهنگی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی؛ نسبت به تدوین و تصویب سیاست کلی مردمیسازی میراث فرهنگی در شورای عالی انقلاب فرهنگی را رقم زده است.
انتهای پیام/
نظر شما