برگزاری نمایشگاه برای آشنایی بیش‌تر مردم با صنایع‌دستی مفید است

هنرمند قمی برگزاری نمایشگاه‌هایی که با انجام کار زنده توسط هنرمندان همراه است را موجب آشنایی بیش‌تر مردم با رشته‌های متنوع هنری و صنایع‌دستی و سختی تولید این آثار دانست.

به ‌گزارش میراث‌آریا، علی‌اکبر رمضانی، هنرمند قمی در زمینه حکاکی روی نگین‌های انگشتری و قلمزنی روی نقره و به طور خاص بر رکاب انگشتر که در غرفه استان قم در سی‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی تهران تولیدات خود را عرضه کرده و همچنان به صورت زنده نحوه تولید محصولات خود را به نمایش گذاشته است، روز جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ به پرسش‌های خبرنگار میراث‌آریا پاسخ داد.  

این هنرمند قمی با اشاره به برگزاری نمایشگاه گفت: برگزاری نمایشگاه صنایع‌دستی با حضور هنرمندان موجب می‌شود، مردم و مسئولان کار هنرمند را نزدیک ببیند، انس بگیرند و با سختی کار صنایع‌دستی آشنا شوند.

او افزود: این نمایشگاه‌ها فرصتی است تا مسئولان کارها را ببنید، پای درد و دل هنرمند بنشینند، حرف‌ها و مشکلات بخش صنایع‌دستی را بشنوند؛ اگر راهکاری است، برای رفع مشکلات هنرمندان این رشته ارائه بدهند. همین موارد سبب دلگرمی هنرمندان می شود که کارشان از نزدیک دیده‌شده است و مردم با هنر آنان آشنا شده‌اند.

رمضانی تأکید کرد: برگزاری نمایشگاه‌های گوناگون، به ویژه نمایشگاه‌هایی که با برگزاری کارگاه‌های آموزشی و نشست‌های تخصصی همراه است، بسیار کارساز و سودمند است.

هنرمند قمی در بخش دیگر سخنان خود، به رونمایی از یکی از آثار فاخر خود که به مناسبت ایام فاطمیه با حضور معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی در همین نمایشگاه و در غرفه استان قم رونمایی شد، گفت: در این اثر فاخر، از اتفاقات زندگی حضرت فاطمه زهرا(س)، از آتش‌گرفتن درِ خانه تا بستن دست حضرت علی(ع) و زمان شهادت آن بانو به تصویر کشیده شده است.

او با اشاره به این که در این نمایشگاه تعدادی از آثار فاخر خود را در معرض دید عموم قرار داه است، ادامه داد: همچنین تعدادی از آثار که در حال ساخت است، در این نمایشگاه عرضه کرده‌ام و به صورت زنده مراجعه‌کنندگان می‌توانند مراحل ساخت آن را نظاره‌گر باشند.

رمضانی با اشاره به معرفی شهر قم به عنوان شهر ملی انگشتر اظهار کرد: از گذشته، انگشترهای دست‌ساز قم از قدمت و اصالت ویژهای برخودار بوده‌اند و انگشترهای دست‌ساز هنرمندان قمی قابل مقایسه با شهرهای دیگر نیستند.

این هنرمند استان قم گفت: با توجه به این که قلم‌زنی و حکاکی روی انگشتر یک کار تخصصی است، مشتریان خاص خود را دارد و بیش‌تر کارهایی که توسط اینجانب در سال‌های اخیر تولید شده، به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس صادر شده است.

او خاطرنشان کرد: حدود ۱۰ سال است که به صورت رسمی وارد رشته هنری حکاکی روی نگین انگشتر و قلم‌زنی بر روی رکاب نقره شده‌ام و حدود ۶ سال است که آثار تولیدی خود را به سایر کشورها صادر می‌کنم.

رمضانی با اشاره به شرکت اثر هنری خود با عنوان انگشتر «اتحاد اقوام ایرانی» در هشتمین جشنواره بین‌المللی صنایع‌دستی و هنرهای سنتی فجر «سرو سیمین ۸» در سال گذشته، درباره مشخصات این اثر فاخر هنری گفت: در اطراف این انگشتر ۱۲ قوم از اقوام ایرانی با چهره و لباس محلی و جزییات کامل طراحی شده‌اند.

او افزود: در قسمت پشت سر این افراد نیز نقشه استان‌ها به صورت سه‌بُعدی کار شده، در قسمت دیگر این انگشتر نیز هشت بیت شعر درباره غیرت و سرافرازی ایران‌اسلامی حکاکی شده و در تاج آن تندیس برج آزادی تهران طراحی شده و در دو سمت گوشواره‌های آن خلیج‌فارس و دریای خزر با ترکیبی از اشعار طراحی شده است.

این هنرمند قمی متولد سال ۱۳۶۶ است و سال گذشته در هشتمین جشنواره بین‌المللی صنایع‌دستی و هنرهای سنتی فجر با عنوان «سرو سیمین ۸» موفق به دریافت تندیس سرو سیمین در بخش ملی شد.

لازم به ذکر است، سی‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی تهران با حضور هنرمندان و فعالان بخش صنایع‌دستی ۳۱ استان کشور در سالن‌های ۷، ۸، ۹، ۱۰ و ۲۷ محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی تهران از ۲۳ تا ۲۶ آبان‌ماه جاری از ساعت ۹ تا ۱۸ برای بازدید عموم دائر است.

غرفه استان قم در سالن‌های ۸ و ۹ قرار دارد. نشانی اینترنتی این نمایشگاه https://ihcshow.ir است.

نمایشگاه مذکور در بخش‌هایی مانند نساجی سنتی، پوشاک سنتی، چاپ‌های سنتی، کاشی سنتی، سفال و سرامیک، صنایع چرمی، صنایع‌دستی فلزی، صنایع‌دستی چوبی و حصیری، صنایع‌دستی دریایی، صنایع‌دستی سنگی، طراحی و نقاشی سنتی، میناکاری و ... برگزار می‌شود.

محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی تهران، دارای سه درِ ورودی است که دو درِ جنوبی و جنوب‌غربی از سمت خیابان سئول و درِ شمالی از بزرگراه شهید چمران است.

انتهای پیام/

کد خبر 1403082601848
دبیر مریم قربانی‌نیا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha