صنایع‌دستی کهن‌ترین فعالیت هدفمند انسان است/ نیاز روز مردم را بشناسیم

مرد سال ۲۰۲۲ شورای جهانی صنایع‌دستی گفت: صنایع دستی، کهن ترین فعالیت هدفمند انسان است تا بتواند سبک زندگی اش را بهبود بخشد.

به گزارش میراث آریا، محمدعلی ودود مرد سال ۲۰۲۲ شورای جهانی صنایع‌دستی و بنیان گذار جنبش ادبیات هنرهای چوبی در جهان امروز ۲۶ آبان ماه با حضور در برنامه تلویزیونی «صبح بخیر ایران» گفت: سال ۷۴ ورزش ووشو را به صورت حرفه‌ای انجام می‌دادم و یک روز صبح به صورت اتفاقی تلویزیون را روشن کردم و دیدم آقای اقبال واحدی به شهرستان ملایر رفته و از فردی که در کارگاهش مشغول منبت‌کاری بود و یک دستش را در بمباران از دست داده بود و به کمک دخترش منبت‌کاری روی مبل انجام می‌داد، گزارشی تهیه کرد و حقیقتا آن برنامه به جان من نشست. سه ماه بعد به ملایر رفتم و یک سال در آنجا ماندم و مشغول منبت‌کاری شدم و باید بگویم نقش رسانه در زندگی حرفه‌ای من موثر بود. 

او ادامه داد: صنایع‌دستی کهن‌ترین فعالیت هدفمند انسان است تا بتواند سبک زندگی‌اش را بهبود بخشد. بعد از اینکه انسان به لحاظ زیستی با طبیعت هماهنگ شد، صنایع‌دستی وارد رویکرد جدیدی شد. در زمانه ما همه چیز آماده شده که از رویکرد صنایع‌دستی برای صنایع‌دستی که زیبایی است گذر کرده و وارد عرصه جدیدی شویم که اسمش را صنایع‌دستی با اثر مرکب نامگذاری کردیم، یعنی صنایع‌دستی که در عصر بحران هویت است و ما دوباره می‌توانیم به پتانسیل‌های صنایع‌دستی برگردیم و محصولات ملموس و نیمه ملموس و ناملموس مثل فرایندهای آموزشی مثل قصه و روایت نقش‌ها می‌تواند نسل جوانی که جویای رشد و دیده شدن است را آموزش دهد. اگر بتوانیم اینها را به یک سری محصول مشخص تبدیل کرده و به نسل جوان معرفی کنیم، می‌توانیم پیوند نسلی برقرار کنیم و نسلی داشته باشیم که می‌تواند هویت انسانی‌اش را با صنایع‌دستی رشد دهد. 

ودود در پاسخ به این سوال که آیا برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی برای بحث معیشتی یک هنرمند تاثیری دارد، گفت: بله تاثیر دارد در صورتی که صنایع‌دستی به سمتی برود که نیاز روز مردم را بشناسد.

انتهای پیام/

کد خبر 1403082601868
دبیر مریم قربانی‌نیا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha