میراث آریا: سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایعدستی از ۲۳ الی ۲۶ آبان ماه در محل دائمی نمایشگاه های تهران برگزار شد و مردم بسیاری از اقصی نقاط ایران برای بازدید از این نمایشگاه و خرید صنایع دستی ایرانی هر روز به سالن های ۷،۸،۹،۱۰ و ۲۷ میآمدند و با هنرمندان و غرفه داران از نزدیک دیدار کرده و درباره صنایع دستی شان گفت وگو می کردند.
از این میان شاید تصور بر این بود که اغلب هنردوستان پا به محل دائمی نمایشگاه های تهران می گذارند، اما از همان روزهای ابتدایی این نمایشگاه، از هر قشر و سنی مخاطب نمایشگاه بوده و شاید حتی بیش از یکبار از نمایشگاه دیدن می کردند.
امسال برای حضور بیشتر مردم دلایل بسیاری وجود داشت و مسئولین برگزاری نمابشگاه از نظر زمانی و تعدد محصولات به فکر بازدیدگنندگان بودند.
در این میان بودند غرفه دارانی که از شرایط برگزاری نمایشگاه رضایت کامل نداشتند اما معتقد بودند که فروش خوبی را در این چهار روزه نمایشگاه داشتند.
از فروشمان راضی هستیم
مسلم طیبی موسس برند آقاج و مدرس صنایع دستی در گفت و گو با میراث آریا گفت: از سال ۸۰ مشغول به کار هستم و ۱۶ سال است بیمه همین سازمان هستم.
او که از شیراز به نمایشگاه آمده، ادامه داد: از مسئولین خواهش می کنم که با هنرمندان هماهنگ باشند چراکه هر دوی ما برای پیشرفت کشور کار میکنیم و باید به همدیگر کمک کنیم.
طیبی درباره پرفروش ترین محصول خود نیز گفت: قندان و ظرف چای و قهوه از جمله پر فروش ترین محصولات ما است.
سیاه چادرها و صف های طولانی
سیاه چادرها یکی از بخش های پر فروش هر نمایشگاهی است. در نمایشگاه صنایع دستی دقیقا کنار سالن ۸ و ۹ و در یک خیابان طولانی سیاه چادرها برپا شده است.
یکی از این غرفه ها آش رشته و دیگری آش دوغ می فروشد، کمی آنطرف تر چند خانم و آقا نان کماج و فتیر خراسان شمالی درست می کنند. خانم ها خمیر نان را آماده کرده و آقایان نان ها را داخل روغن سرخ می کنند.
در میان این غرفه ها خانمی هست که حوله و دستمال های یزدی می فروشد و طبق گفته خودش از استان گلستان به اینجا آمده. او از اینکه نتوانسته داخل سالن غرفه ای بگیرد ناراحت است و می گوید: خریداری که محصول من را می خرد، داخل همین سالن است اما من نتوانستم غرفه ای داخل سالن بگیرم اما خداراشکر فروشم خوب بوده و از همه مهمتر چند مشتری خرید عمده پیدا کردم.
هنر و هیمه و نقاشی روی دکوری های چوبی
صاحبین یکی از غرفه ها خانمی است که نقاشی روی چوب های دکوری را به خوبی می داند. او درباره کار هنری خود می گوید: مدت ۷ سالی می شود که مشغول اینکار هستم.
در حال حاضر ۳۰ نیرو داریم و کارمان را از طراحی و نقاشی روی جا دستمالی شروع کردیم و طراحی و نقاشی کارها خلاقیت خودمان است.
دریافت وام از صندوق کارآفرینی امید
شاید هر بازدیدکننده ای بنا به دلایلی در این روزهای پایانی ماه دستش برای خرید خالی باشد و نتواند به راحتی خرید کند. بر همین اساس یکی از نقاط قابل توجه نمایشگاه امسال تسهیلاتی بود که برای بازدیدکنندگان در نظر گرفتند. صندوق کارافرینی امید، یکی از همین تسهیلات است، به این صورت که به خریدارانی که به نمایشگاه آمدند تا سقف ۲۰ میلیون تومان وام می دهد که بتوانند به راحتی خرید کنند.
مزون گل اطلسیه از جنوب ایران
از بین صنایع دستی که در این ۵ سالن حرف اول را می زند، برخی غرفه ها به معرفی محصول شان می پردازند. یکی از این غرفه ها که برای بندرعباس است، شال نگین دار محلی دارد که تمام آن کار دست است و قیمت آن از ۲ تا ۹ میلیون تومان مشخص شده است.
موسس این برند می گوید: ۲۵ سال است مشغول این کار هستیم. ما یک کارگاه داریم و ۲۱ نفر به طور مستقیم و ۱۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم و فصلی با ما همکاری می کنند.
خداروشکر در مدت برگزاری نمایشگاه درآمدمان خوب بوده و زری شلوار و برقع پرفروش ترین محصولمان بوده اند.
این بانوی کارافرین با بیان پیشنهادی می گوید، تسهیلاتی که می خواهند به ما بدهند را در قالب سرمایه در گردش بدهند و نگویند پولی که دادیم را چرخ خیاطی بخرید. ما به مواد اولیه نیاز داریم و باید اینپول را مواد اولیه بخریم.
استقبال مردم از صنایع دستی استان فارس
غرفه استان آباده فارس از غرفه هایی است که هنر دست در آن موج می زند. هنر منبت آنقدر دیدنی است و از دیرباز نزد ایرانیان بوده که گویی با آن عجین شده اند.
شیا صفری، موسس این برند و کسب و کار خانوادگی در این باره می گوید: اینکار حرفه خانوادگی ما است و اغلب اعضای خانواده به آن مشغولند تا جایی که کودک دو ساله من با سن کمی که دارد همه ظرایف این هنر را به خوبی می داند و انجام می دهد.
او ادامه می دهد: منبت های استان آباده بسیار قوی است، اما برندسازی جهانی نشده و امیدوارم چنین اتفاقی بزودی رخ دهد.
گالری رها و دریافت نشان هنری از وزیر
صفری موسس این برند که منبت روی چوب انجام می دهد و برای تولید محصولاتش نشان ملی گرفته درباره نمایشگاه می گوید: سه نشان ملی در حوزه منبت دارم.
طرح گل نسترن به اسم خودم ثبت شده است و پرفروش ترین محصول ما شانه و برس جعبه جواهرات کوچک است.
صدف یاز
اینجا آنقدر تنوع محصول زیاد است که برخی محصولاتی که روزهای گذشته در قفسه هایشان موجود بود به فاصله یکروز تمام شده است.
این غرفه برای استان بوشهر است و محصولی است که طرفداران بسیاری حتی میان نوجوان ها دارد.
موسس این برند می گوید: تقربیا ۲۰ سال است که به این هنر مشغولیم. در کارگاهی که داریم تقریا ۴۰۰ نفر به طور گروهی کار می کنیم.
او ادامه می دهد: بندر دیر در بوشهر بزرگترین بندر صیادی کشور است و ما بخشی از مواد اولیه مان را از انجا بر می داریم. درست است مواد اولیه ما کنار دریا هست اما مته و چسب که مواد اولیه ما است به طو روزانه افزایش قیمت دارد.
حضور توریست های ژاپنی و چینی
نمایشگاه صنایع دستی آنقدر ظرفیت بالایی دارد که علاوه بر علاقه مندان داخلی از خارج از کشور نیز بازدیدکننده دارد و همین باعث ورود و خروج گردشگر نیز به ایران شده است. در روزهایی برپایی این نمایشگاه چینی ها، ژاپنی ها و ... در سالن ها دیده می شوند.
جذاب ترین غرفه؛ دستبافت های عروسکی
همیشه برای هر خانم یا دختربچه ای تماشای عروسک ها جذابیت دارد چراکه کودکان مخصوصا اگر دختر باشند طور دیگری با عروسک هایشان انس می گیرند. از عروسک های کاموایی گرفته تا عروسک هایی با نام گل پری و باران خواه که نماد محلی دارند.
انتهای پیام/
نظر شما