به گزارش میراث آریا، سعید امراء اظهار کرد: در این کارگاه که جمعی از فعالان و علاقهمندان میراث فرهنگی شهرستان حضور داشتند دکتر شهاب نیکمان؛ پژوهشگر و کارشناس حوزه میراث فرهنگی ناملموس به تشریح چگونگی پاسداری، شناسایی، ثبت، آموزش و ترویج میراث معنوی پرداخت.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سراوان گفت: مدرس این کارگاه همچنین مدیر عامل مؤسسه فرهنگی هنری میراث مانا نقش، دارای مقام مشورتی یونسکو است و تجربه تدوین پروندههای مختلف برای ثبت ملی و جهانی از جمله ثبت جهانی هنر ساختن و نواختن رباب را دارد.
امراء هدف از برگزاری این دوره را ارتقاء دانش فعالان میراث فرهنگی در این شهرستان و ظرفیتسازی برای شناسایی و ثبت میراث معنوی ناملموس در فهرست ملی و جهانی یونسکو عنوان کرد.
او افزود: در این کارگاه آموزشی موضوعاتی از جمله بررسی رسالت و اهداف یونسکو، معرفی کنوانسیون ۲۰۰۳ و نحوه اجرا و اهداف آن، اقدامات پاسدارانه میراث ناملموس، مرور فرآیند ثبت ملی میراث فرهنگی ناملموس و بررسی آماری عناصر ثبت ملی شده، مروری بر فرآیند ثبت جهانی میراث فرهنگی ناملموس، بررسی موردی جزییات چند پرونده ثبت ملی و جهانی، رسالت جوامع محلی در پاسداشت و شناسائی میراث ناملموس ارائه شد.
او خاطرنشان کرد: نیکمان در دو سال گذشته دومین سفر خود را به شهرستان سراوان با هدف تکمیل فرایند ثبت جهانی رباب در یونسکو که از سوی چهار کشور ایران، تاجیکستان، ازبکستان و افغانستان تدوین و به یونسکو تقدیم شده است انجام میدهد و در این سفر دو روزه با حضور در روستای دهک و منزل استاد سید ابوالقاسم حسینی نژاد و روستای پیرآباد با دیدار با سادات و استادان منطقه و نیز گروه موسیقی عرفانی با نوازندگی و خوانندگی آقایان صوفی حاتم و محمود، هادی، مهدی و حمیدالله سیدزاده به مستندنگاری بخشهایی از موسیقی بلوچی بهویژه رباب پرداخت.
در پایان این کارگاه آموزشی استاد پهلوان عبدالغفور زنگ شاهی، هنرمند عالی رتبه موسیقی بلوچی نیز با نواختن ساز سرود و تنبورگ بخشی دیگر از گنجینه بیهمتای موسیقی بلوچی و ظرفیت هنری شایان توجه شهرستان سراوان را ارائه داد.
انتهای پیام/
نظر شما