بهگزارش میراثآریا، تقی عیدی روز چهارشنبه ۳۰ آبانماه ۱۴۰۳ گفت: پاکسازی درهای کاروانسرای جهانی سرایان از گرد و غبار با مواد مخصوص و استحکامبخشی از جمله اقدماتی است که برای صیانت و مرمت درها صورت گرفته است.
مسئول میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان سرایان با اشاره به اینکه کاروانسراهای حیاطدار مناطق کویری دارای یک در ورودی پهن چوبی و سنگین بودند، که امکان ورود چهارپایان با بارهای حجیم را نیز فراهم میساخت، اظهار کرد: مجموعه تاریخی کاروانسرای سرایان در زمره ارزشمندترین کاروانسراهای ایران و جهان بوده و با توجه به تغییر کاربری در این بنای تاریخی درهای حجرههای داخلی کاروانسرا بعد از تغییر کاربری نصب شده و در ورودی کاروانسرا توسط یکی از استادان صاحب نام و پیشکسوت ساخته شد.
او افزود: در گذشته، درها دارای دو نوع کوبه بودند که هر کدام شکل و صدای متفاوتی داشتند. در سمت چپ در یک قطعه فلزی با ضخامت بالا وجود داشت که یک صدای بم تولید میکرد، آقایان از این کوبه برای در زدن استفاده میکردند. در حالیکه قطعه فلزی موجود در سمت راست که مخصوص خانمها بود، یک صدای زیر ایجاد میکرد و امروزه این درها منسوخ شدهاند، اما همچنان درهای قدیمی در شهرهایی که بافت تاریخیشان حفظ شده است، مشاهده میشود.
انتهای پیام/
نظر شما