جواد قارایی تهیهکننده و کارگردان مستند در گفتوگو با میراث آریا در آستانه برگزاری چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلمهای ورزشی درباره تولید آثار ورزشی گفت: ساخت آثار ورزشی بهخصوص مستندهای ورزشی بسیار سخت است. تمام تیم باید از نظر فیزیکی بسیار قوی باشند که بتوانند فیلم را آنطور که باید درآورند، از طرف دیگر ساخت اینگونه آثار باید سفارشی باشند. یک هنرمند اگر سفارشی دریافت نکند، چرا و چگونه باید به صورت شخصی یک مستند ورزشی درجه یک بسازد.
این مستندساز ادامه داد: تا وقتی که ساخت آثار ورزشی حمایت نشوند و سفارش، بودجه، زمان و قراردادی در اختیار تیم تولید قرار نگیرد، این کار غیر ممکن خواهد بود. کسانی که دغدغههای ورزشی دارند، باید بودجه را از کجا تامین کنند، یک فیلم مستند خوب ورزشی مستلزم بودجه، زمانبندی خوب و تیم قویای است و جمع کردن همه اینها برای فیلمساز هزینهبر خواهد بود.
او در پاسخ به این پرسش که در مستند «ایرانگرد» علاوهبر تاریخ و طبیعتگردی، کوهنوردی و سنگنوردی هم مورد توجه قرار میگیرد، آیا در این امر فدراسیونهای مختلف ورزشی، تقاضای ساخت مستندی بهصورت اختصاصی داشتهاند، بیان کرد: خیر، به جز «ایرانگرد ۱» که من برای ساخت آن خانهام را فروختم، صداوسیما از بقیه «ایرانگرد»ها حمایت کرد اما دیگر ارگانها یا فدراسیونهای ورزشی در این امر دخیل نبودهاند.
قارایی همچنین در جواب این سوال که در اثنای «ایرانگرد» به فکر ساخت مستند ورزشی بوده است یا خیر، عنوان کرد: هنوز نه، گرچه که طبیعتگردی، کوهنوردی یا سنگنوردی بخشی از کشور ماست اما از نظر من ایران همچنان در اولویت است و اهمیت بیشتری دارد پس تمام تمرکزم را روی تاریخ، تمدن، فرهنگ و اقوام ایرانی گذاشتهام اما شاید یک روز این اتفاق بیفتد.
این کارگردان در بخش دیگری از صحبتهایش درباره وضعیت فعلی مستند «ایرانگرد» اظهار کرد: پنج استان از فصل هفتم «ایرانگرد» مثل خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، گیلان و اردبیل تاکنون تصویربرداری شده و تصویربرداری سه استان دیگر مثل قزوین و یزد باقی مانده است. در «ایرانگرد» جدید به یک اندازه در همه استانها به طبیعت، اقوام، فرهنگ و تاریخ پرداخته میشود.
تهیهکننده «ایرانگرد» درباره دیگر فعالبتهای خود تصریح کرد: همچنین از سوی سازمان میراث فرهنگی کشور عمان برای ساخت مجموعه مستندی درباره جاذبههای گردشگری عمان مثل تاریخ، جغرافیا و مردمشناسی پیشنهاداتی داشتم که درحال حاضر طرح آن را ارائه کردهام، قرار است سال آینده جلسهای داشته باشیم تا ببینیم چه اتفاقی در پیش است.
این فیلمساز در پایان خاطرنشان کرد: دوست دارم در آینده مستندی درباره همه کشورهای اطرافمان مثل افغانستان، ازبکستان، تاجیکستان، آذربایجان، ترکیه، بحرین و... بهعنوان مجموعهای که ایران فرهنگی را به نمایش بگذارد، بسازم.
چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلمهای ورزشی ایران به عنوان نماینده انحصاری فدراسیون جهانی فیلم ورزشی (FICTS) با حمایت کمیته ملی المپیک و همراهی وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی پارالمپیک، شهرداری تهران، سازمان صدا و سیما و سازمان سینمایی ۶ تا ۹ آذرماه امسال در سینما فلسطین برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/
نظر شما