به گزارش میراث آریا، حکم الدین رحمان اف دبیر اول سفارت تاجکستان در جمهوری اسلامی ایران در رأس هیئتی متشکل از تور اپراتورهای کشور تاجکستان وارد شیراز شدند.
بنابراین گزارش این گروه پس از بازدید از برخی جاذبههای گردشگری استان فارس در نشست مشترکی که با همکاری شهرداری شیراز و این اداره کل در راستای انجام مذکرات دو طرفه در هتل چمران شیراز برگزار شد، حضور یافتند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس دراین نشست که با حضور کشاورز مدیرکل فرودگاهای استان فارس، چوبینی معاون شهردارو رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی شهرداری شیراز، رؤسای انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی فارس و فعالان خصوصی و جمعی از مدیران آژانسهای فعال فارس در زمنه تورهای ورودی برگزار شد، گفت: ایران و تاجیکستان از پیشینه تمدنی یکسانی برخودار هستند و ایرانشهریا ایران زمین علاوه بر بخشهای کنونی در زمانی پایتخت تمدنی ۳۳ ملت درجهان بوده که آثار آن در کاخ هدیهآوران تخت جمشید به تصویر کشیده شده است.
محمد ثابتاقلیدی با بیان اینکه پیشینههای مشترک فرهنگی و زبان مشترک دوکشور است که باعث میشود شما امروز در ایران و شیراز احساس غربت نکنید، تصریح کرد: بسیار خرسندیم که این دلبستگیهای بین دو ملت زمینهای برای سفر متقابل مردم ایران و تاجیکستان و تاجیکها به ایران فراهم کرده است.
او افزود: معمولاً در تمام دنیا ایران را با تخت جمشید یا پرسپولیس میشناسند و همچنین مشاهیر بزرگی چون حافظ شیرازی و شیخ اجل سعدی شیرازی در این شهر مدفون هستند که ازسراسیر دنیا برای بازدید از آرامگاه این دو ستاره ادبی وارد شیراز میشوند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس در وصف توانمندیهای شیراز به صنایع دستی فاخر این شهر و استان هم اشاره کرد و گفت: شیراز شهر جهانی خاتم، آباده شهر جهانی منبت و فیروزآباد شهر ملی دستبافتههای داری است و در جابجای استان فارس پیش از 80 رشته فعال صنایع دستی وجود دارد.
ثابتاقلیدی همچنین طبیعت فارس را منحصر بفرد دانست و افزود: استان فارس درحوزه طبیعتگردی بسیار غنی بوده و میتواند پذیرای علاقهمندان به قلهنوردی، ورزشهای رفتیگ و جامپینگ و آفرود باشد و همچنین به واسطه وجود پزشکان حاذق و امکانات مناسب پزشکی یکی از قطبهای گردشگری سلامت ایران به شمار میآید و سالانه افراد زیادی از کشورهای حوزه خلیج فارس برای درمان وارد شیراز میشوند.
او برگزاری هفتههای فرهنگی و رویدادهای مختلف برای معرفی داشتههای دو کشور را ضروری و برگزاری این رویداها را فرصتی برای توسعه گردشگری متقابل دو کشور دانست.
در پایان این نشست مذاکرات B۲B بین بخشهای خصوصی تاجیکستان و فارس برگزار و تفاهمنامه همکاری دوجانبه به امضاء رسید.
انتهای پیام/
نظر شما